Yogaresa – Kreta

Träningsglädje på Kreta – Cavo Spada

Kom bort från vardagsbekymmer, fyll på energi på bästa sätt genom en avslappnande och inspirerande yogaresa till fantastiska Kreta och Cavo Spada. Här får du får den hjälp som du önskar från professionella och hjälpsamma instruktörer samt trevlig sammanhållning.

En yogaresa för både nya och vana yogautövare
Vi har ett gediget program på resan där du får prova på flera olika yogapass, komma igång eller utveckla din yogapraktik, ta del av inspirerande workshop, njuta av lugnet på stranden mellan träningen och kanske följa med på en cykeltur eller vinprovning för att se lite mer. Oavsett om du är van yogautövare eller helt nybörjare så kommer du kunna vara med. Övningarna på klasserna anpassas och det är hela tiden två instruktörer som finns med för att ge dig assistering eller kunna hjälpa dig med enklare alternativ eller utmaningar.

Professionalitet, engagemang och personlighet genomsyrar allt vi gör för att du ska få uppleva en resa med träningsglädje, energi och balans. Hit kan du åka med din partner, kompisen kollegan eller på egen hand. Många väljer även att åka själva då du aldrig är ensam om du inte vill. Måltiderna sker tillsammans och genom gemensamma intressen hittar man snabbt likasinnade att samtala med.

Cavo Spada
Cavo Spada har ett All Inclusive koncept på ett 5 stjärnigt hotell som fått pris av gästerna för sin höga kundnöjdhet. Här kommer du med andra ord att yoga i härlig miljö, trivas och må allmänt gott! Utanför hotellet finns också fina promenadvägar till olivlundarna och du tar dig enkelt med lokalbussen in till Chania om du vill.

Hotellet

Hotell Cavo Spada Deluxe & Spa på Kreta som ligger strax utanför Chania och nära flygplatsen. Det har ett utmärkt strandnära läge och erbjuder en härlig träningsvecka. Hotellet har vunnit pris för gästernas nöjdhet!

Här bor du med All Inclusive och nära hotellets spa med ett utbud av faciliteter och behandlingar. Mycket bra sportfaciliteter med både gym utomhus och inomhus, cykling, tennisbana och bra träningsmöjligheter i de närmaste  omgivningarna.

På hotellet finns två barer och tre restauranger. Huvudrestaurangen erbjuder en buffé med internationella och grekiska rätter. På tavernan Sea Line kan du välj att äta lunch två gånger under din vistelse och där serveras främst Medelhavsinspirerad mat. À la carte-restaurangen Azzuro serverar italiensk mat. Här kan du välja att boka in en tre rätters middag en utav kvällarna. Vatten till träningen finns att hämta i barerna kostnadsfritt.

Rummen är fräscha och smakfullt inredda. Samtliga rum har gratis luftkonditionering, deponering, morgonrockar och tofflor.

För fullständig information, bilder och filmer från hotellet klicka här

cavo-spada-deluxe-och-spa-40346351-1476858420-imagegallerylightbox-1

cavo-spada-deluxe-och-spa-34837430-1476858420-imagegallerylightbox

Utflykter

Cykling

En av dagarna erbjuds en cykeltur med lokal cykelguide. Cykelturen går ut på landsbyggden och visar upp mer utav Kreta. Här kan du njuta av vackra vyer över landskapet och ner mot havet. Cykelturen är ca 30 km. Pris: ca 250:-

Vinprovning

Vi gör ett besök till en lokal vingård endast några kilometer från hotellet. Här får du se hur det går till att framställa vinerna, får veta mer om dem samt givetvis prova dem. Vi provar sex olika viner: rött, vitt, rosé och njuter av lokalt tilltugg därtill. Efter vinprovningen finns givetvis möjlighet att köpa med sig vinerna hem. Pris ca 300:-

Chania

För dig som vill se lite mer utanför hotellområdet så kan du enkelt ta lokalbussen som tar dig in till Chania. Här kan du besöka gamla stan, promenera vid hamnen, shoppa eller fika på något mysigt café. Bussen går 2-4 gånger i timmen och kostar ca 3 euro enkel resa.

Promenad

Utanför hotellet finns fantastiska promenadvägar, både längs med havet och upp vid olivlundarna med fantastisk utsikt ner mot havet. Vi erbjuder gemensamt både morgonpromenader på 4,8 km, samt en gemensam eftermiddag där du kan välja att gå eller springa 10,7 km.

Instruktörerna
Vi är mycket stolta över våra instruktörer som är handplockade och proffs på sina områden. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen samt även om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Så passa på att ta hjälp från dem för att få ut så mycket som möjligt av din yogaresa.

Liz Fristedt
En kreativ och mångsidig instruktör med 30 års erfarenhet av gruppträning. Först som ungdomsledare i dans och gymnastik och därefter som gruppträningsinstruktör, främst i dans och yoga. Hennes energigivande klasser genomsyras av ett fokus på en helhetsupplevelse och varje kunds välmående.
Till vardags arbetar Liz som lärare, utbildningskonsult och läromedelsutvecklare. Hon driver även ett eget företag där hon reser runt och inspirerar över hela Sverige i Kooperativt lärarande. För att koppla av umgås hon med sina barn, yogar eller dansar latindans.
Idag är Liz största drivkraft att både leva och arbeta holistiskt. Att få in yogans olika dimensioner som en naturlig del såväl i privat- som yrkesliv både utmanar, utvecklar och fyller mening i hennes liv.

Malin Fylking
Malin är en yogaglad tjej från Stockholm som hittade hem till Helsingborg 2016. Idag arbetar hon som konsult och entreprenör inom träning och hälsa med starkt intresse för personlig utveckling. Förutom arbetet med egna företaget jobbar hon som personlig tränare, kostrådgivare och instruktör på Filborna Arena. Hon brinner för att hjälpa människor att nå sin fulla potential såväl fysiskt samt mentalt.
2017 började Malin studera vid Global Yoga som är en yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Tekniker från både öst och väst blandas i yogaklasser med precision och flöde. Yogan har gjort en helomvändning i hennes liv, från prestationsångest och stress till balans och harmoni.
“På mattan får jag tid för mig själv, mina tankar och känslor – där får jag vara mig själv med alla mina svagheter och styrkor. Jag tror att en hälsosam kropp ger en hälsosam knopp.”

Marlene Taudien

Marlene Taudien startade TaudienTraining 2013 efter att själv ha varit på en träningsresa. Känslan efter resan var att det var fantastiskt roligt att få träna tillsammans med likasinnade och att sola och bada blev mycket skönare i kombinationen med träningen. Efter resan kom Marlene hem fulltankad med energi och massor av idéer kring hur man kunde göra resorna ännu bättre. Hon bestämde sig då för att detta skulle hon arbeta med – Att arrangera träningsresor, vilket hon också har gjort sedan dess. . Marlene är instruktör inom en mängd olika gruppträningsklasser sedan tio år tillbaka. Hon gillar variationen i träningen och tror att kroppen mår bäst av det. Funktionell träning, löpning, styrketräning och yoga – allt i en perfekt balans. Marlene är även utbildad personlig tränare, kostrådgivare och arbetar även som företagsrådgivare. Marlene är med första dagarna på resan och finns behjälplig med allt runtomkring yogan.

Datum & avreseorter

Ny resa kommer VT 2020 (Datum inte fastställt)

Yogaresan 2019 blev en succé så vi ser framemot att kunna erbjuda en ny resa nästa år

Avreseorter: Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Allt detta ingår:
Flyg
Boende (del i dubbelrum)
Transfer
Mat ombord
All inclusive
All träning, föreläsningar & workshops speciellt för denna grupp samt hjälp från våra instruktörer.

Är ni två personer i samma rum och kan tänkas vara tre? Då finns alternativet boende i dubbelrum med extrabädd. Extrabäddsrabatten för dig som bor på bäddsoffa i rummet är 1050:-
Om du inte har någon reskamrat så kan du välja del i dubbelrum, så bokar Apollo in dig med annan person från träningsgruppen.
Vill du hellre bo själv tillkommer enkelrumstillägg på 3000:-. Detta är en kostnad som hotellet tar då du får rummet för dig själv och ingen kostnad som vi kan påverka. Alternativet att boka del i dubbelrum och bo ihop med någon annan som också bokat resan på egen hand finns.
Frågor gällande flyg, hotell, försäkringar och bokning tar du via Apollo genom att maila bokning@apollo.se
Frågor gällande program och träning tar du genom oss och mailar då marlene@taudientraining.se

Pris Yogasresa

Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften på 1200 :- betalas senast 5 dagar eter att bokningsbekräftelsen skickats ut. Om du väljer av & ombokningsskyddet tillkommer 249 :- extra.
Resterande belopp betalas senast 40 dagar innan avresa.

I All Inclusive ingår följande:
– Frukostbuffé, kl. 7.30-10.30.
– Lunchbuffé, kl. 13.00-15.00. Lunchen kan bytas ut mot picknicklunch (måste beställas dagen innan).
– Middagsbuffé, kl. 19.00-21.30
– Gäster med All Inclusive kan välja att äta lunch på tavernan två gånger per vecka Sea Line och middag på restaurangen Azurro en gång per vecka. Reservation krävs, dryck ingår inte på Azzurro.
– Snacks, kl. 11.00-13.00 och 16.00-18.00.
– Obegränsat med förfriskningar, öl, vin och lokala drinkar, kl. 10.00-23.00.
– Tennis dagtid mot reservation.

Detta är vår första Yogaresa till Kreta. Vi har dock tidigare arrangerat fem resor till Cavo Spada och även arrangerat flera Yogahelger. Då våra resor till kreta varit en succé och deltagare från våra populära Yogahelger även önskat resor utomlands så har vi nu tagit fram denna resan! En perfekt mix av ett mycket uppskattat hotell på Kreta och ett fantastisk Yogakoncept med Malin och Liz.
Under sagt om oss kan ni läsa vad tidigare deltagare tyckt om våra Träningsresor till Kreta och Yogahelger på Torekov hotell.

Yogahelg Torekov

Träningsresa Kreta

Boka resan genom att klicka här

Vid frågor, kontakta marlene@taudientraining.se