Sommarevent i Vejbystrand

SOMMARENS HÄRLIGASTE EVENT – TRÄNA I VEJBYSTRAND!

Fullbokat! Mejla marlene@taudientraining.se för att ställa dig på väntelista. 

Träna i Vejbystrand i sommar! Den 24-26 juli 2024 kör vi full fart under tre förmiddagar och njuter av annat under eftermiddagarna. En perfekt träningskick för er som bor i närheten som kan köra hit eller för er som kommer längre ifrån och vill njuta av mitt paradis, så kan ni boka boende på Vejbystrands vandrarhem (ligger precis bredvid där vi tränar) eller hos Vejby Strand Hotel som ligger bara några hundra meter bort. Båda två blir snabbt fullbokade, så vänta inte för länge med att boka. Det finns även en hel mängd hotell i Ängelholm. Närmast ligger Best Western Valhall park.

Vi inleder dagen med ett träningspass och äter sen frukost tillsammans (som ingår). Därefter river vi av två nya pass och är därefter redo för lunch, sol, bad eller vad som lockar. Klasserna som erbjuds är bland annat Freepower, yoga, afro, pilates och box mm. Se hela programmet längre ner.

Den 24 juli är det Marley on the beach som blir en perfekt aktivitet för eftermiddagen, en heldag med musikfest på stranden med fri entré. Vi har två st SUP (stand up paddle brädor) som kan nyttjas för den som vill.
Den 25 juli besöker vi under eftermiddagen för dem som önskar Vejby vingård. Vingården ligger på promenadavstånd och här finns bland annat utmärkta röda viner. För dem som önskar ligger även Sangårdens skafferi på gångavstånd och är ett perfekt utflyktsmål. Här finns även mysiga restauranger vid havet med bl a Bjäre fisk & skaldjur och Strandhugget. Vid hamnen finns glassbarer och minigolf och vid idrottsplatsen paddelbanor och ett fint utegym.

FRÅGOR & BOKNING

För att boka eventet skicka ett mail med namn på samtliga deltagare, mailadress, telefonnummer och ev specialkost. Veckan innan eventet får ni ett välkomstmail med mer information med packlista, parkering, möjlighet att boka vingård mm.

Kontakt: marlene@taudientraining.se

NÄR? 24 – 26 juli, 2024
VAR? Vejbystrand, Italienska ängen, skogsvägen 36. Eventet är utomhus när vädret tillåter. Vi har även hyrt Vejbystrands skola som ligger precis bredvid där vi kan mellanlanda mellan klasserna. Här intas även frukosten och toaletter finns att nyttja.
PRIS? 1600 kronor.
Vid bokning får du ett bekräftelsemail om att du har en plats. Faktura skickas ut ett par månader innan eventet och betalas senast 30 dagar innan eventet för att behålla sin plats. Du bokar en plats för samtliga tre dagar. 

REFERENSER

Vilket underbart event, Vejbydagarna! Bra blandning på passen, härliga deltagare, Marlenes fantastiska pepp och coachning, för att inte tala om texterna hon läste till en del pass, som berörde en på djupet. Miljön i Vejbystrand är ju också helt outstanding. Trevligt också att ha möjlighet att umgås efter träningspassen. Träffade så många nya människor som jag hoppas jag kommer fortsätta ha en relation till. Längtar redan till nästa års Vejbydagar, varför är det bara en gång om året?
– Sanne Sellgren

Stort tack för några inspirerande och lärorika dagar. Ett härligt sätt att spendera några extra semesterdagar på och kickstarta nästa jobbrunda. Det jag verkligen gillade var bredden på innehållet. Det blev som ett smörgåsbord av det mesta av vad man behöver inom träning. Styrka, flexibilitet, kondition, löpning och möjlig hemmaträning med en röd tråd där du även fick med det mentala, vilket är väl så viktigt. Att du sedan får till en härlig blandning där du lyckas göra en mix så att man höll hela tiden ut och inte tog slut i halvlek (lite mör o stel i axelpartiet dock ?) visar på vilken bredd och kunskap du har. Det jag också tyckte om var enkelheten i eventet. Sen att du tom fått till det med vädergudarna gjorde ju inte dessa dagar mer än ännu bättre. Du bjuder så mycket på dig själv vilket gör att din träning för mig blir en riktig energikick. – Anneli Johansson

Tack för ett fantastiskt event! Jag och Anette tyckte allt var superbra och blev jättepeppade. Härliga och trevliga människor, finfin frukost, väldigt bra mix av olika träningspass – och inte minst du, som inspirerande ledare med helt rätt balans mellan att driva på och låta alla anpassa träningen till sig själva. Toppenbetyg från oss alltså, och vi kommer hålla utkik efter fler tillfällen. – Dan Landin och Anette Nantell

Det var något av det roligaste jag gjorde i sommar! Stor hyllning! Vilket upplägg under dessa 3 dagar ❤
Det innehöll ALLT jag kunde önska! Både den tuffa träningen, blandat med uppmjukande pass, som sedan avslutades med tänjande rörelser för en sköön känsla i kroppen. Jag kände mig så stolt över mig själv efteråt och min kropp kändes stark, lite mör och mjuk som en Barbamamma ? Spännande också att få lära mig mer om träning. Bland annat om löparteknik, jag som gillar att springa. Tack hela gänget som var med. Så roligt att träffa nya människor. Tack Marlene för fantastiska dagar. Det märks att du älskar det du gör ❤ – Ellenor Thelander

PROGRAM & INNEHÅLL

Onsdag 24/7
07.40 – Välkomna
08:00 – 09.00 Yoga med Liz
Skön start på dagen. Styrka, rörlighet och balans samt inte minst att stanna upp i nuet, känna in närvaron och arbeta med medvetenheten. Avslutas med avslappning.

09.00 – 10.00 Frukost
10.15 – 11.00 Afro med Liz Fristedt
Dans med stora, enkla rörelser till afrikans musik. Ett härligt flow genom hela klassen.
11.10 – 12.00 Box med Marlene
Vi jobbar två och två med slag och sparkar. Många brukar uppleva det fantastiskt roligt och befriande att få slå på något.
12.05 – 12.30 Andningstekniker
Mindfulness, andning och The power of the Mind… Vi snuddar vid ämnena, testar andningsövningar och reflekterar kring hur vår inre hälsa kan påverkas.

Eftermiddagen till fritt förfogande, förslagsvis Marley on the beach, en musikfest på stranden i Vejbystrand.

Torsdag 25/7
08.00 – 09.00 PowerTraining med Marlene
Vi börjar dagen genom en promenad i de vackra omgivningarna. Med jämna mellanrum stannar vi till och utför olika övningar för vår styrka, rörlighet och balans. Perfekt inspiration till alla kommande sommarpromenader.
09.15 – 10.15 Frukost
10.15 – 11.00 Freepower® med Marlene
Fysiska tekniker och mental inställning som ger dig skärpa, koncentration och mer pondus. Meditation som start och slut och däremellan energiska rörelser från kampsportstekniker som ger explosivitet och kraft. Blandningen är tjusningen – upplevelsen kan bli magisk. Inte sällan vibrerar den sista meditationen.
11.10-12.20 Yin Yoga och Yoga Nidra med Marlene
En klass där du får varva ner och landa i nuet, precis som det är. En riktig boost för både kropp och själ. Yinyoga är en passiv form av yoga där vi håller positioner under en längre tid, vanligtvis 3-5 minuter. Avslutas med en Yoga Nidra som är en meditationsteknik, även kallas yogisk sömn. Här låter vi kroppen somna in samtidigt som vårt sinne bibehåller fullt fokus och medvetande. Klassen hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar.
12.20 – 12.45 Genomgång Inbody
Vi tar fram resultatet från morgonens mätning och får reda på sanningen om våra kroppar. Mätningen går att jämföras med en magnetröntgen och visar fettmassa, muskelmassa, visceralt fett, vätska, balans mellan höger och vänster kroppshalva mm.

Eftermiddagen till fritt förfogande. För de som önskar erbjuds besök till närbelägna Vejby vingård för en vinprovning.

Fredag 26/7
08.00 – 09.00 Pilates Flow med Sabina
Det är en flödande pilatesklass på mattan med serier för att stärka upp och balansera hela kroppen. Styrka, mobilitet och balansträning. På den här klassen tränar du mestadels liggande och sittande med kroppen som enda redskap. Effektiv och samtidigt skonsam träning som både är rolig, skön och varierande.
09.15 – 10.15 Frukost
10.15 – 11.00 Piloxing med Sabina
En blandning av Pilates, boxning och dans. Kraftfulla boxningskombinationer, stående Pilates och dansanta rörelser i en härlig mix.
11.10 – 11.40 HIIT med Marlene
Högintensiv träning som utmanar både styrka och flås! Intervallträning med högt tempo för att snabbt förbättra din atletiska förmåga. Svettgaranti!
11.45 – 12.15 Stretch & Reflect med Sabina
En avslutande skön stretchklass till akustisk musik med en guidad meditation för reflektion och mental styrka.

Schemat kan komma att ändras.

DETTA INGÅR

11 Träningspass
3 st frukost
Inbodyvägning med genomgång

Mot tillval:
Besök till Vejby vingård
Boende

INSTRUKTÖRER

Bild 14 Marlene

MARLENE TAUDIEN

Älskar känslan som uppstår av att träna i grupp och genom att se andra utvecklas. Marlene är grundaren till TaudienTraining och arbetar med att ta fram nya resmål och koncept, genomföra dem tillsammans med teamet och lika noga med att i efterhand utvärdera. Marlene får alla att känna sig sedda och skapar en god gruppdynamik. Ingenting lämnas åt slumpen utan allt är genomtänkt. Som instruktör uppskattas hon för sin fantasifullhet och energi på intensiva klasser, men också för sitt djup, lugn och behagliga röst på de återhämtande klasserna. Mixen är det bästa och enligt Marlene är all träning rolig, genom stor variation så tröttnar man aldrig.

Liz Fristedt

LIZ FRISTEDT

En mångsidig entreprenör med mer än 30 års erfarenhet av gruppträning. Idag instruerar hon främst yoga och hennes klasser genomsyras av kreativitet, flow och fokus på att ge kunderna en helhetsupplevelse. Hon hämtar inspiration från anusara, virya och vinyasayogan. Naturligt och lekfullt väver hon in flöden och principer (teknik) i sina klasser för att kunderna ska få en upplevelse, säker träning, lära känna sin egen kropp och få verktyg att tillämpa i alla situationer i livet.

Till vardags driver Liz eget och arbetar med skolutveckling främst som coach och utbildningskonsult i Kooperativt lärande på skolor runt om i Sverige. Hon är också en av grundarna av Yoga i skolan – ett koncept för att stötta lärare att arbeta med yoga och hälsofrämjande arbete i skolan. Ni träffar henne också på många av Taudiens yogaresor i Sverige och utomlands samt som kursledare på Taudiens Yogautbildning. För att koppla av umgås hon med sina barn, yogar, vinterbadar och dansar latinodans. Liz strävar efter att både leva och arbeta holistiskt. Att få in yogans olika dimensioner som en naturlig del såväl i privat- som i yrkesliv både utmanar, utvecklar och guidar henne i livet.

Sabina Wåhlberg

SABINA WÅHLBERG

Sabina är en varm person som alltid älskat rörelse och gjort yoga till sin vardag. Harmoni och balans är hennes nyckelord. När det kommer till hennes yoga så gillar hon det intuitivt och med flow, att lyssna in och ge kroppen och sinnet det som behövs. För balans gillar Sabina holistisk träning och dans. Hon började instruera som 18åring i Showdance och har mer än 15 års bakgrund som instruktör, bl.a i Yoga, Yoga för barn & tonåringar,  Piloxing, Zumba, Zumba Kids, Funktionell styrka och Aqua – för stora och små, gärna tillsammans. Till vardags har Sabina en egen yogastudio utanför Helsingborg, är Holistisk Life Coach och yogaansvarig för Taudien Training. Sabina har varit med på flera resor tillsammans med oss och är oerhört uppskattad för sin otroliga värme och utstrålning.