Träningsresa med TaudienTraining på Madeira

Följ med TaudienTraining och Apollo till Hotell Vidamar på Madeira för en härlig träningsresa! En vecka att minnas fylld av träning, glädje, avkoppling och massor med inspiration att ta med dig hem!

Denna utav våra träningsresor är för dig som vill njuta av grönska och mer än bara träning. Här får du också ta del av spektakulära vyer, långa promenader där du får utforska omgivningarna, närhet till stadsliv och nöje, möjlighet till vinprovning och middagar på olika restauranger.

På vår träningsresa till Madeira bor vi bra i utkanten av huvudstaden Funchal. Nära, men ändå på ett behagligt avstånd där lugnet infinner sig. Madeira är den gröna ön, med ett behagligt klimat som lämpar sig väl för träning. Träningspassen sker i fantastisk miljö precis vid havet, med några undantag utav styrkeklasserna som sker i lokal inomhus. Hotellet erbjuder fyra olika restauranger som ger spännande middagar med god mat och lokalombyte.

Här finns mycket att se och uppleva även utöver träningen. Utöver ett gediget träningsprogram erbjuds två längre promenader som ingår i resan. En tur upp bland levadorna där du har fantastisk utsikt ner mot havet och mot huvudstaden Funchal. Den andra promenaden går längst med havet bort till den mysiga grannorten Camara de Lobos, då vi även kommer stanna till för pic nic lunch och bad. Utöver promenad kan mot avgift även bokas vinprovning med de berömda Madeiravinerna, vandring med guide eller cykeltur.

Vi sätter högt värde vid ett personligt bemötande och god sammanhållning i gruppen. Maxantalet på resan är 60 personer och våra instruktörer finns hela tiden nära till hands för att kunna ge dig det lilla extra. På kvällarna möts vi upp i baren och middagarna intas tillsammans. Det går med andra ord utmärkt att åka själv på en träningsresa då du aldrig är ensam när du inte vill.

Vi erbjuder cirka 10 träningspass per dag och fyller schemat med allt ifrån yoga, aquapass och dans till tuffare fyspass och funktionell träning. Förutom all träning erbjuds workshops och roliga överraskningar för att skicka med dig ännu mer kunskap, inspiration och glädje hem. Vi har en enorm bredd i schemat och erbjuder ca 30 olika träningsklasser under veckan. Ta en titt under program för att se det späckade schemat full av valmöjligheter.

 

Apollo Sports

 

 

 

 

 

VARFÖR TAUDIENTRAINING?

TaudienTraining har lång erfarenhet av träningsresor och uppskattas framför allt för sitt personliga och nära bemötande, engagerade instruktörer och en härlig gruppkänsla. De många återkommande kunderna nämner även den enorma bredden av träningspass. Under en träningsvecka med TaudienTraining erbjuds cirka 30 olika träningsformer- välkända såväl som ovanliga (se passbeskrivningar för inblick i det breda utbudet). Du guidas genom din träningsresa av professionella instruktörer som bjuder på sig själva såväl som närhet och en strävan om att alltid möta Dig som individ, oavsett träningsnivå eller eventuella begränsningar. Du deltar i så många pass och aktiviteter du vill. Den härliga sammanhållningen i gruppen uppnås genom gemensamma aktiviteter, mingel, måltider vid bokade bord samt överraskningar utanför träningsschemat. En träningsresa är mycket mer än bara träning!

VÅRA INSTRUKTÖRER

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer, som rymmer allt ifrån yogainstruktörer till dansare, löpare och styrkefantaster, kan vi erbjuda en träningsresa med en bredd av träning och någonting som passar alla, vare sig du vill träna ett eller flera pass om dagen. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen och runtomkring om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig gärna med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Tveka inte att ta hjälp för att få ut så mycket som möjligt av din träningsresa!

VEM KAN DELTA PÅ EN TRÄNINGSRESA?

En träningsresa med oss passar alla oavsett vilken nivå du befinner dig på. Vi erbjuder ett stort antal olika träningsformer som varierar i såväl intensitet och svårighetsgrad som känsla och form- allt för att du ska hitta något som passar just dig. Du deltar i så många pass och aktiviteter du vill.

Hotellet

Hotell VIDAMAR Resorts Madeira är ett fint och rymligt sporthotell med perfekt läge och en fantastisk utsikt över Atlanten. Hotellet består av två byggnader som ligger i etager ner mot vattnet.

Hotellet lämpar sig väl för träning. Förutom ytor för gruppträning har hotellet även ett välutrustat gym och fantastiska omgivningar för promenader och cykling.
Mellan träningspassen rekommenderas avkoppling vid det fina poolområdet precis intill havet där du också kan bada från badbrygga. Solstolar, parasoller och handdukar erbjuds utan kostnad.

Vidamar erbjuder ett härligt utbud av restauranger där man tillämpar Dine Around, som innebär att du kan äta din middag på valfri hotellrestaurang. Lunch ordnas av var och en på egen hand. Om du inte vill lämna hotellområdet så finns en enklare restaurang nere vid poolområdet som tillhör hotellet. Mittemot hotellet finns en butik där du kan handla smörgås, frukt mm, eller besöka någon av alla restauranger som finns på gatan precis utanför hotellet.

Läs mer om Hotell Vidamar

Utflykter

Levadatur: En av eftermiddagarna så besöker vi området med de gamla vattenvägarna som ligger högt ovanför staden, mer känt under namnet levador. Turen är ca 10 km och erbjuder fantastiska vyer med utsikt över hav och stad. Tillbakavägen går längs med den fina kutsen. Ett uppskattat inslag på våra resor där vi får kombinera rörelse med att se oss omkring och prata runt med våra reskamrater. Ingår i resan

Promenad till Camara de lobos: En annan eftermiddag promenerar vi längs med kusten bort till den mysiga grannbyn Camara de lobos. På vägen bort stannar vi till för ett lunchstop med en enklare pic nic och möjlighet till bad på stranden praia Formosa för den som önskar. Vi fortsätter sedan bort över hängbroar sista biten bort till byn. Här gör vi ett litet uppehåll för valfri tillfriskning och en välförtjänt paus innan vi tar oss tillbaka samma väg igen. Ingår i resan

Vinprovning: Madeira är känt värden över för sitt portvin som till och med fått namn från ön: Madeiravin. Vi besöker Blendys för en rundvisning bland vintunnorna och får veta historien bakom och hur tillverkningen går till. Efter besök i deras lilla museum avslutar vi givetvis med provsmakning utav vinerna. Blendyns ligger inne i Funchal och ges möjlighet att se mer utav staden i samband med vinprovningen. Kostnad tillkommer.

Utöver ovan utflykter finns möjlighet att ta linbanan upp till Monte och där besöka den botaniska trädgården. Åka runt med hop on- hop off buss, promenera in till Funchal, hyra bil och köra runt på ön eller besöka det närbelägna shoppingcentret. Du kan även hyra cykel eller följa med på någon av Apollos utflykter (ex spektakulära vandringar). Det finns massor att hitta på, på Madeira!

Program

Schema för Träningsresan

Passbeskrivning

Informationsblad för resan

Schemat för resan är preliminärt och instruktörerna kan ändras

INSTRUKTÖRERNA

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer, som rymmer allt ifrån yogainstruktörer till dansare, löpare och styrkefantaster, kan vi erbjuda en bredd av träning. Här finns någonting som passar alla vare sig du vill träna ett eller flera pass om dagen. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen och runtomkring om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig gärna med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Tveka inte att ta hjälp för att få ut så mycket som möjligt av din resa!

Ändringar utav instruktör kan ske.

Mars 2022: Marlene Taudien, Adam Taudien & Jennifer Wiktander

ADAM TAUDIEN

Gillar framförallt att träna tungt. Ju tyngre desto bättre. Kommer att inspirera er med styrketräningens alla fördelar och se till så att tekniken sitter. Förutom sin uppskattade styrkeworkshop leder Adam klasserna BMR, tabata, box, WOD och morgonjogg. Jobbar på Filborna Arena i Helsingborg som instruktör och personlig tränare.

JENNIFER WIKTANDER

Har en aldrig sinande passion för att hjälpa andra till en bättre hälsa och brinner för att inspirera och motivera. Med mer än 25 års erfarenhet i friskvårdsbranschen har hon instruerat en mängd olika träningsformer, men intresserar sig nu numera lite extra för yoga och funktionell/rörlighetsbaserad träning. Jennifer driver sitt egna företag JW Holistic i Linköping. Hon är utbildad kost-och näringsrådgivare och personlig tränare och föreläser gärna om hälsa ur ett helhetsperspektiv. Till vardags arbetar hon även som HR-konsult och är utbildad beteendevetare. Jennifer drivs av att både leva och arbeta holistiskt och kommer under helgen att dela med sig utav hennes erfarenhet till er.

MARLENE TAUDIEN

Älskar känslan som uppstår av att träna i grupp och genom att se andra utvecklas. Marlene är grundaren till TaudienTraining och arbetar med att ta fram nya resmål och koncept, genomföra dem tillsammans med teamet och lika noga med att i efterhand utvärdera. Marlene får alla att känna sig sedda och skapar en god gruppdynamik. Ingenting lämnas åt slumpen utan allt är genomtänkt. Som instruktör uppskattas hon för sin fantasifullhet och energi på intensiva klasser, men också för sitt djup, lugn och behagliga röst på de återhämtande klasserna. Mixen är det bästa och enligt Marlene är all träning rolig, genom stor variation så tröttnar man aldrig.
Vid sidan av TaudienTraining har hon även konsultuppdrag där hon hjälper nystartade företag att förverkliga sina drömmar via Nyföretagarcentrum, hon undervisar i kommunikation, tar sig an moderatorsuppdrag, studerar till mental tränare och undervisar i ledarskap på Likeaboss.academy

Datum och Avreseorter 2022

28 mars – 4 april Köpenhamn

29 mars – 5 april Stockholm

Pris: 12 998 kronor, fram till 31 oktober, därefter 13 498 kronor

 

FLYGTIDER

Stockholm-Limnos                     06.00-10.15
Limnos-Stockholm                     11.15-13.35

Köpenhamn-Limnos                 06.00-09.55
Limnos-Stockholm                     10.55-12.55

 

DETTA INGÅR

– Flygresa Tur och Retur
– Boende med del i dubbelrum
– Halvpension (Frukost och middag)
– Transfer Tur och Retur
– Måltid ombord på planet
– All träning & workshops samt hjälp från våra instruktörer, personliga tränare och kostrådgivare. (Exklusivt för denna grupp).
– Vandring till Camara de Lobos med enklare picnic lunch

* Är ni två personer i samma rum och kan tänka er att vara tre? Då finns alternativet boende i dubbelrum med extrabädd.
* Om du inte har någon reskamrat så kan du välja del i dubbelrum, så bokar Apollo in dig med annan person från träningsgruppen.
* Vill du hellre bo själv tillkommer enkelrumstillägg på 4500:-. Detta är en kostnad som hotellet tar då du får rummet för dig själv och ingen kostnad som vi kan påverka. Alternativet att boka del i dubbelrum och bo ihop med någon annan som också bokat resan på egen hand finns.

BETALNINGSVILLKOR
Anmälningsavgiften på 2500 kronor betalas senast 5 dagar eter att bokningsbekräftelsen skickats ut.
Resterande belopp betalas senast 40 dagar innan avresa.

FRÅGOR?
Frågor gällande flyg, hotell, försäkringar och bokning?
Kontakta Apollo genom mail till bokning@apollo.se
Frågor gällande program och träning?
Kontakta oss genom mail till info@taudientraining.se

Bokning

Boka din resa genom att klicka här

Frågor gällande flyg, hotell, försäkringar och bokning?
Kontakta Apollo genom mail till sports@apollo.se

Frågor gällande program och träning?
Kontakta oss genom mail till info@taudientraining.se

Sagt om vår träningsresa till Maderia

Detta är vår första träningsresa till Madeira,  men vi har arrangerat ett stort antal träningsresor till ett flertal andra destinationer.

För referenser kring våra träningsresor kan du läsa om någon utav våra andra resor eller se Taudientraining på Facebook.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *