Utbildning i Funktionell styrka och HIIT

Datum Instruktörsutbildning Funktionell Träning:
9-10 november,  2024

Pris: 
5995 kronor inkl. moms

Utbildningsplats:
Actic Högevall i Lund
Högevallsgatan 1

222 29 Lund

Det här ingår:
– Välutbildad instruktör som finns tillgänglig innan, under och efter utbildningen. Vid större grupp två instruktörer.
– Instruktörsmanual
– Fyra stycken färdiga klasser med spellistor (HIIT, Tabata, cirkelträning och koreograferad klass i Funktionell träning)
– Möjlighet till Diplomering och feedback på filmad klass

Betalningsvillkor:
Efter bokad utbildning får du en bokningsbekräftelse och en faktura med anmälningsavgiften som ska vara betald inom 14 dagar. Anmälningsavgiften är 1500:-. Resterande summa om 4495:- ska vara betald senast 30 dagar innan utbildningsstart. Vi gör endast återbetalningar mot läkarintyg (anmälningsavgiften återbetalas ej).

Kontakta oss:
Frågor gällande program eller träningshelg?

Kontakta oss genom mail till info@taudientraining.se

Vid frågor och bokning kontaktas info@taudientraining.se

UTBILDNING I FUNKTIONELL OCH HÖGINTENSIV TRÄNING

Vi är en stolt utbildningsaktör som genom den stora bredden i vårt instruktörsteam erbjuder stor kompetens i våra utbildningar – samtliga utformade för att passa dig som vill påbörja eller förkovra dig i din resa som instruktör. Under denna utbildning fokuserar vi på Funktionell träning och HIIT, där du får med dig fyra olika koncept: Koreograferad klass i funktionell styrka, Cirkelträning, Tabata och HIIT. 

På vår tvådagarsutbildning med hemstudier samt förberedande och avslutande uppgifter får du med dig allt du behöver för att börja instruera. Teori kommer varvas med praktik under utbildningen. Du kommer bland annat få teoretisk kunskap om träningsformerna, idéer kring hur man kan tänka för att bygga upp och genomföra passen på bästa sätt , få testa på samtliga träningskoncept samt få en generös och gedigen övningsbank. Till skillnad från många andra, så kräver inte våra klasser någon licens för en specifik anläggning eller instruktör för att kunna hållas efter avslutad utbildning. 

Du erbjuds också möjlighet att fördjupa dina kunskaper kring träning och instruktörskap oavsett ambitionsnivå och erfarenhet. Du får färdiga klasser med spellistor som går att följa som en trygghet och din slutuppgift ger dig ett kvitto på att du har vad som krävs!

Utbildningen lär dig om Funktionell och högintensiv träning med fokus på följande klasser och koncept:

  • Funktionell träning koreograferad till musik
  • Tabata och HIIT – intervallbaserad träning
  • Cirkelträning 

Du får under utbildningen en färdig klass och spellista till de fyra klasserna ovan.

BOKA DIN UTBILDNING 

Boka din Instruktörsutbildning direkt via mejl till info@taudientraining.se

– Namn
– Adress
– Telefonnummer
– Kort om din träningsbakgrund & önskan med utbildningen

VAD ÄR FUNKTIONELL TRÄNIN

Funktionell träning är ett brett begrepp som innefattar många olika träningsformer där vi främst arbetar med kroppsvikt eller med enklare redskap. Vi arbetar utifrån de 7 grundprinciper som du kommer lära dig om. Träningen går att utföra i många olika former vilket ger dig mängder av möjligheter och stor frihet som instruktör. När du blivit bekväm i instruktörsrollen och byggt en bank av övningar kommer du kunna instruera i alla de klasser som berörs under utbildningsdagarna. 

 

SAMARBETSPARTNERS 

Efter genomförd utbildning får du som önskar en direktkontakt till gruppträningsansvarig hos våra samarbetspartners på de rikstäckande gymmen Actic och Nordic Wellness. Detta ger dig en god möjlighet till arbete som instruktör direkt efter färdig utbildning!

262495015_1531912317181518_1200811150661624555_n
262654189_1300658013731100_7356639537355570814_n
262500754_420356862919816_361437367351052733_n

UPPLÄGG & INNEHÅLL

Under utbildningen varvas teori och genomgång med praktiska övningar. Du kommer lära dig om Funktionell träning och olika typer av pass att träna detta – deras upplägg, likheter och skillnader.

Innan utbildningen kan du med fördel läsa på om de olika typer av pass som utbildningen kommer att beröra. Vi kommer att skicka artiklar samt en förberedande uppgift som ombeds dig att besöka olika klasser och instruktörer för att börja samla övningar och reflektera över klasserna. 

Varje dag kommer du få en enkel hemuppgift att presentera dagen efter.

DIPLOMERING

Efter utbildningen kommer du att få filma en sekvens när du undervisar en klass. Vidare instruktioner ges på plats. Detta är en fin möjlighet för dig att få feedback i ditt instruerande och stärka dig i att du har vad som krävs för att leda andra som instruktör. Detta är ett frivilligt moment i utbildningen, men ett obligatoriskt moment om du vill få ett diplom som intygar att du är godkänd på utbildningen.

Önskar du inte skicka in film får du istället ett kursintyg med beskrivning av utbildningens innehåll. 

FÖRKUNSKAP

För att ha behållning av utbildningen bör du ha tränat regelbundet i minst ett år. Detta både för att gynna din egen upplevelse och för att nivån i gruppen ska bli någorlunda jämn. Vi kommer att  köra flera klasser och gå igenom en mängd övningar. Du behöver därmed ha en tillräckligt god fysisk förmåga för att kunna tillgodose dig utbildningen. 

Utbildningen lämpar sig för dig som vill börja instruera inom Funktionell träning men är också lämplig för dig som vill fördjupa dina egna kunskaper inom träning och utforska om instruktörsrollen kan vara något för dig.

Nedan följer exempel på hur dina utbildningsdagar kan se ut och vad de kommer att innehålla.

Lördag 09.00 – 17.00

Klass i Funktionell styrka (förkoreograferad)

Klassuppbyggnad Funktionell styrka

Instruktörsrollen

Musikanalys och musikens betydelse

Klass i Tabata (funktionell konditionsträning)

Klassuppbyggnad Tabata

Ledarskap, kommunikation och målgruppsanpassad träning

Övningsbank och teknik

Söndag 09.00 – 16.00

Klass i HIIT (funktionell konditionsträning)

Klassuppbyggnad HIIT

Klass i Cirkelträning (mixad funktionell träning) 

Klassuppbyggnad Cirkelträning

Sammanfattning och avslutning

UTBILDARE 

SOFIA HARRE WALLÉN

Sofias intresse för gruppträning började tidigt. När skolidrotten inte var tillräckligt rolig bad hon läraren om tillstånd att köra ett gympapass för sina kompisar. 2022 firade hon 30 år som instruktör och efter fler än 5000 körda klasser livnär hon sig på träning, både som grupptränare, personlig tränare, koreograf och utbildare. Sofias filosofi är att träning ska vara “enkel men effektiv”.

Inom gruppträning instruerar hon i de flesta typer av klasser, allt ifrån meditativ och lugn träning till funktionell styrka, crossfitinspirerade pass och dans. Förutom träningsresor för TaudienTraining så lägger Sofia sin mesta tid hos Actic där hon många år ansvarat för utbildningsverksamheten av nya instruktörer och nu tagit rollen som platschef på en av anläggningarna. Allt inom träning är roligt för Sofia, men hjärtat bultar lite extra för att finna nya instruktörer, hjälpa dem att utvecklas och få se dem skina på scen! 

SAGT OM VÅR INSTRUKTÖRSUTBILDNING

”Tack för en bra helg med mycket träning o inspiration. Var så roligt att göra två nya pass efter jag träffat och lärt mig av Sofia.”  – Viktoria A
”Tack för en givande och rolig helg! Man lärde sig så mycket nytt!”  – Mathilda H
”Tack för en superbra utbildningshelg – man fick med sig massvis med kunskap, idéer och en riktig energy boost att dra igång på egen hand på hemmaplan!” – Carolina P

Vid frågor och bokning kontaktas info@taudientraining.se