Träna med Familjen

FÖLJ MED PÅ FAMILJEHELG – EN TRÄNINGSHELG FÖR FAMILJEN!

Alla mår bra av att röra sig! Under 2020 lanserar vi ett nytt koncept- träningshelgen som bjuder in hela familjen för en hel helg av rörelseglädje, roliga aktiviteter och härlig kvalitetstid tillsammans. Visst minns man hur mycket man älskade när vuxna sveptes med i lekar och bus när man var liten? Vi minns tydligt och som vuxen, inte minst som föräldrar, har vi enorma möjlighet att forma våra barn in i val och vanor som sitter i hela livet. Vår vision är att genom  en Familjehelg skapa massor av minnen sprungna ur rörelse. Att låta kroppen bubbla och ögonen glittra.

Under två dagar fokuserar vi på att boosta vår hälsa med sånt vi mår bra av; skratt, svett, träning, god mat, bad, bus och gemensamma äventyr. Utöver rörelse och utmaningar får ni också tid att umgås, koppla av och bara må bra tillsammans. 

Familjehelgen vänder sig till vuxna och barn från 6 års ålder! 

Ronneby Brunn

Ronneby Brunn är en av sydöstra Sveriges största resortanläggningar. Hotellet har rötter från 1897 och är omgivet av en ljuvlig Brunnspark, som också blivit utsedd till Sveriges vackraste park. På Ronneby Brunn har vi funnit det perfekta stället att arrangera en Familjehelg med fokus på träning och rörelse. Här finns ett väl varierat utbud av energigivande och avkopplande aktiviteter för både små och stora och hotellet är sedan länge måna om att välkomna familjer till sin anläggning.

Mellan helgens aktiviteter och träningspass kan du njuta av hotellets många faciliteter; bland annat SPA, Brunnsbadet (säsongsöppet sommartid), tempererad utomhuspool, tennisbanor, minigolf, Trollys lekland eller Game Center.

Läs mer om hotellet här. 

Program

LÖRDAG

9.30 Välkomstfika & Välkomstmöte
Instruktörerna hälsar dig välkomna i loungen och mellanmål samt kaffe/te/juice finns uppdukat.  Medan nu fikar får ni information om helgen och de olika aktivitetspassen.

10.15 – 11.00 FAMILJEPASS: Cirkelträning 
Vi startar helgen med ett gemensamt träningspass med fokus på rörelseglädje! Här tränar vi vuxna och barn tillsammans och utmanar på ett lekfullt sätt både styrka, kondition och varandra. Helgens första träningspass blir en blandning av svett- och skrattfaktor och går att anpassa för alla- oberoende av ålder och träningsvana. Ett härligt sätt att kicka igång vår helg tillsammans! 

11.20 – 12.00
1) VUXEN : HIIT 
Medan barnen rockar loss på sitt håll får alla vuxna chansen att riva av ett riktigt svettigt träningspass. Den här klassen innebär högintensiv träning och utmaning för både styrka och flås. HIIT-träning bygger på intervallträning med högt tempo och är ett grymt sätt att förbättra din kondition samt öka din förbränning både under och efter passet. Svettgaranti!

2) BARN 6-12 år Athletic Move #1
Kroppen är cool! Under det här passet gör vi det mesta- vi hoppar högt, springer fort och blir både starkare och snabbare. Passet är lekfullt och utmanande på samma gång.

12.00 – 13.15 Hotellets goda lunchbuffé

13.15 – 14.00 FamiljeBox 
Ett lekfullt och boxningsinspirerat träningspass där barn och vuxna jobbar tillsammans. Öva på slag och sparkar i olika övningar och kombinationer och bli riktigt svettiga tillsammans!

14.20 – 15.00 Familjeyoga
Med fantasifulla övningar och yogasagor upptäcker vi yoga tillsammans. Det här passet är ett skön sätt av landa på efter en dag av fartfyllda aktiviteter. Att sakta ned tempot i kroppen är bra för både vuxna och barn. På Familjeyogan ligger fokus på att ta hand om kroppen och att lära känna den utan några krav på prestation. Vi tränar balans, styrka, rörlighet, kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga i former som växlar mellan lugn och lekfullhet. Ett spännande pass med fin tillsammanskänsla!  

15.00 Fika, tid för incheckning och en ledig eftermiddag tillsammans!
Eftermiddagsfika finns uppdukat i hotelllobbyn. Fyll på energidepåerna och använd eftermiddagen till att umgås och ha kul tillsammans! Är ni sugna på att upptäcka badlandet? Spendera eftermiddagen tillsammans i vattenrutchkanorna, bassängerna, leklandet, på Game Center eller kanske ute i den fina Brunnsparken.  

18.00 Middagsbuffé

SÖNDAG  

07.15 – 07.45 VUXEN: Core Connect 
Vill du som vuxen väcka kroppen innan frukost? Starta i så fall dagen tillsammans med Karin och en halvtimme med fokus på din core- kroppens kärna. Vi utmanar vår balans, rörlighet och styrka med en strävan om att hitta kontakt med din inre bålmuskulatur. Musiken är lugn och närvaron hög. Att sänka tempot ökar förutsättningarna för god kontakt och ökar din kroppskännedom! 

08.00  Frukostbuffé 

09.15 – 10.00 FAMILJEPASS: PowerTraining
Efter frukost beger vi oss iväg på en powerwalk med Brunnsparken som utgångspunkt. Med jämna mellanrum stannar vi till för att svettas lite extra samt träna styrka, rörlighet och samarbetsförmåga… 

10.00 -10.30 Mellanmål
Vi bjuder på snabb energipåfyllning i form av frukt så att vi är redo för sista träningspasset och helgens final!

10.30 – 11.00
1) VUXEN: Tabata 
För vuxna ges möjlighet till ett grymt träningspass i Tabataform. Detta innebär intervallbaserad träning; 20 sekunder arbete och 10 sekunder vila växelvis. Här utmanas hela kroppen med vår egen kroppsvikt samt ytterligare några redskap till hjälp; exempelvis miniband och Penaltyboxar. Medan svetten rinner i vuxengruppen får barnen, uppdelade utifrån ålder, röra på sig på eget håll. 

2) BARN 6-12 år: Athletic Move #2 
Idag är vi lite modigare och lite starkare än igår! Vi varvar lek med lite mera träningsinslag och använder roliga redskap för att orka, våga, vilja köra järnet tillsammans!

11.15 – 12.15 FAMILJEPASS: Det stora äventyret- Avslutning & Skattjakt 
Det har blivit dags att avsluta vår Familjehelg. Vi låter rörelseglädjen som präglat helgen vara ledord för den sista aktiviteten och skickar iväg er på en skattjakt med möjlighet att träna både kropp och knopp! Samla familjen och gör er redo för ett äventyr där ni måste jobba tillsammans för att klara utmaningarna som väntar. Vi tränar utomhus och tar oss an utmaningarna som familj/team.
Knäcker ni lösenordet som tar er till skatten som finns gömd i Brunnsparken? 

12.15 Hotellets goda lunchbuffé 

Programmet är preliminärt och ändringar kan ske. Vi kommer att fortsätta pyssla med att utforma ett så härligt program som möjligt inför Familjehelgen men vill ge Er en bild av hur helgen kommer att se ut. 

*Observera att Familjehelgen är utformad för barn från 6 år och uppåt. Detta innebär att det INTE arrangeras aktiviteter för barn under 6 års ålder och att det inte heller finns någon barnpassning att tillgå. Om mindre barn följer med under helgen är det självklart helt okej, men dessa passas och tas omhand av förälder och kan inte vara en del av eller närvara under träningspass i något läge. Föräldrar kan istället delta växelvis med det äldre barnet/barnen. 

** Barn från 12 års ålder är välkomna att välja att delta i träningspassen för vuxna.

Instruktörer

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer, som rymmer allt ifrån yogainstruktörer till dansare, löpare och styrkefantaster, kan vi erbjuda en bredd av träning. Under familjehelgen träffar ni instruktörer som, med olika bakgrunder och ingångar, alla har stor erfarenhet av att leda såväl barn- och ungdomsträning som familjepass och mängder av träningsformer för vuxna- allt för att kunna erbjuda er så mycket högkvalitativ rörelseglädje som möjligt! 

 

Juni 2021: Louise Nilsson & Karin Lindgren

Augusti 2021: Uppdateras inom kort. 

LOUISE NILSSON

Louise Nilsson har en bakgrund inom konståkning och tävlingshopprep men bytte ishallen mot gruppträningssalen då hon lade skridskorna på hyllan. Louise älskar den mångsidighet som gruppträning innebär men allra närmast hjärtat finns Barre, step och koreografiklasser där man får uttrycka sig till musik. Louise är enormt uppskattad av kunder, framförallt för sin utstrålning och smittande glädje i kombination med tydlighet och lugn. Louise har en examen inom Idrottsvetenskap och Sport Management och jobbar bakom kulisserna som Marknadsansvarig för TaudienTraining för att se till att du får bästa tänkbara träningsresa.

Louise har arbetat med träning i barngrupper i många former under drygt 10 år; som konståkningstränare, tränare för tävlingshopprep, ledare för sportskolan Knatteskutt samt med att instruera och utforma barn- och familjeanpassad gruppträning på Filborna Arena i Helsingborg. En av hennes största passioner är att sprida rörelseglädje och att få vara en del i att se hur barn växer med den frihet som rörelse skapar…

KARIN LINDGREN

Med en bakgrund inom Fitnessvärlden, en tävlingsresa på elitnivå och många års erfarenhet av gymbranchen som allt ifrån personlig tränare och instruktör till utbildare och samordnare är Karin en allsidig instruktör med erfarenhet av gruppträningsvärldens flesta förgreningar, inte minst barn- och ungdomsträning. Till vardags jobbar hon med att koordinera och utveckla gruppträningen på Helsingborgs största träningsanläggning Filborna Arena och uppskattas för sitt sätt att balansera coolt och starkt med charmigt och närvarande. Oavsett träningsform har hon en förmåga att få sina deltagare att våga, växa och njuta av show-auran som omger henne. Ett dansant kraftpaket med mycket hjärta!

Karins började sin instruktörsbana som ungdomsledare för Svenska Ridsportsförbundet, bland annat på ridläger. Numera jobbar hon med att både koordinera och instruera familjeträning på Filborna Arena och lever på hemmaplan en aktiv träningsvardag med två små barn.

Datum & Pris

19-20 juni 2021
14-15 augusti 2021 

Vi välkomnar barn från 6 års ålder tillsammans med medföljande vuxen/vuxna.

 

Detta ingår:

– Alla tränings- och aktivitetspass
– Förmiddagsfika lördag (Träningsmellis samt Kaffe/The/Juice)
2 x Lunchbuffé (Kött-, fisk- eller vegetariskt alternativ, dagens soppa, stor salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe) 
– Eftermiddagsfika lördag (Träningsmellis samt Kaffe/The/Juice)
– Middagsbuffé lördag (med salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe)
Frukostbuffé söndag
– Boende lördag-söndag
– Fri entré till SPA (speciella barntider)
– Fri entré till Ronneby Brunnsbad (stort utomhusbad i anslutning till hotellet)
– Tillgång till lekland

Pris:

Vuxen (från 12 år och uppåt): 2800 kronor
Barn (från 6-12år): 1550 kronor

*Max antal boende per rum är 2 vuxna+2 barn eller 3 vuxna.
**Barn 0-3 år bor fritt i föräldrarnas säng.
*** Observera att Familjehelgen är utformad för barn från 6 år och uppåt. Detta innebär att det INTE arrangeras aktiviteter för barn under 6 års ålder och att det inte heller finns någon barnpassning att tillgå. Om mindre barn följer med under helgen är det självklart helt okej, men dessa passas och tas omhand av förälder och kan inte vara en del av eller närvara under träningspass i något läge. Föräldrar kan istället delta växelvis med det äldre barnet/barnen. 

 

Specialerbjudande: Förläng Familjehelgen!

Vill ni förlänga er familjehelg? Kom redan på fredag och stanna en extra natt. Kanske hinner ni med en extra sväng på badlandet på fredag eftermiddag?
I ett specialerbjudande för Er ingår logi samt frukost fredag till lördag. Kvällens varmrätt erbjuds i restaurangen (bokas innan ankomst). 

Pris:

Vuxen (från 12 år och uppåt): 3300 kronor
Barn (från 6-12år): 1800 kronor

Vad kan man mer hitta på? 

Under lördagseftermiddagen, efter en halvdag av roliga aktiviteter tillsammans, får Ni tid att utforska alla roligheter som finns på hotellet. Kanske lockar badlandet med vattenrutchkanor och glass, Trollys lekland, Game Center eller en stund tillsammans på SPA?

LEKA

Trollys Lekrum

UNDERHÅLLNING

Game Center

Trollys Lekrum är öppet året om och utöver det så gästas leklandet utav Trolly under utvalda veckor. Lekrummet hittar du intill SPA entrén. I Trollys Lekrum hittar man rutschkanor, ishockeyspel, bollhav och mycket annat för barnens underhållning.
Bredvid lobbyn så hittar du Game Center fullt med spel och underhållning för alla barn. För att spela på Game Center så behövs det bokas och det görs per timme i receptionen. Game Center är öppet från kl. 08.00-20.00 varje dag och har allt för att ditt eller dina barn ska få den perfekta underhållningen.
AVKOPPLING

Spa

BADA

Brunnsbadet

På SPA stiger du in i en behaglig atmosfär, låter stressen rinna av och vardagsbekymren går upp i ånga. Här kan ni umgås och njuta till fullo. I poolhuset, där det finns ångbastu, bubbelpool och en 34-gradig pool är det alltid ljust, varmt och skönt. Rofylld musik och ett lätt porlande och bubblande kittlar din livskraft – liksom utsikten mot den japanska trädgården där du även kan njuta av bubbelbad utomhus.

På SPA gäller speciella barntider (0-14 år) enligt nedan:
Lördagar 08.30-15.00
Söndagar: 09.00-13.00

Brunnsbadet i Ronneby innehåller en rad häftiga badattraktioner.  Här finns en 25 m lång bassäng för träning och motionssimning, en långgrund ”strand” och en lite djupare lagun med fasta uthopp för att kunna hoppa ner i vattnet. Det finns även en strömkanal, en sittbänk med vattenmassage och en varmbassäng med masserande bubbelstrålar, typ jacuzzi. På Brunnsbadet finns också en tredelad småbarnsbassängen med en liten höjdskillnad emellan och olika vattendjup i de olika delarna (från 25 till 50 cm djup). I denna bassäng finns också en liten vattenrutschkana och vattensprutande lekfigurer. På djupare vatten finns två olika vattenrutschkanor, en bred 93 m lång så kallad Magic-Hole-rutschkana där man kan åka flera samtidigt i ringar. Och en vanlig med gupp, tunnel och svängar som är 75 meter lång. I anslutning finns det även en sju meter lång vattenpist.

Badet är öppet 10.00-18.00

SAGT OM OSS

Jag och sonen är helnöjda med upplägget, Detta är något vi absolut kommer boka igen om det ges tillfälle.
Sonen tillägger även att Louise är en super, barnkär och rolig ledare för barnen 😄
– Jenny J

Mycket bra träning med glada och inspirerande instruktörer. Kul upplägg för barn och vuxna!
– Louise Falck Edeheim

Instruktörerna var trevliga och kul att få träna tillsammans vuxen/barn.
– Daniel, Maria, Rebecka & Sofia

Det bästa med helgen var boxningen, skattjakten och HIIT-passet!
– Frida, Magnus och Harry Persson

Bra träning för vuxna och barn ihop!
– Daniel, Göteborg

 

För ytterligare referenser kring våra arrangemang kan du läsa om någon utav våra andra resor (exempelvis TanumStrand  eller Örenäs Slott) eller se Taudientraining på Facebook.

Bokning

Bokning av helgerna görs direkt via hotellet och öppnar snart! 

Din bokning ska innehålla följande uppgifter:
– Namn
– Telefonnummer
– Antal vuxna respektive barn
– Ålder på barnet/barnen
– Eventuell specialkost
– Ankomstdag (vilka datum Ni önskar boende)

Skicka din bokning via mejl till bokning@ronnebybrunn.se.

 

Vid frågor gällande träningshelgen kontakta info@taudientraining.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *