Träningsresa till Sydafrika med TaudienTraining 

 

Följ med TaudienTraining på träningsresa till Sydafrika och få ett äventyr fullt av upplevelser och träning. 

Snart lanserar vi en alldeles speciell nyhet- en träningsresa till Sydafrika fullspäckad med upplevelser i kombination med härliga träningsmöjligheter!

Sedan företagets grundare, Marlene och Adam Taudien, var på bröllopsresa i Sydafrika har det funnits en längtan efter att någon gång åka tillbaka. Resan var något av det häftigaste de gjort och en önskan om att få förmedla detta växte fram. Sydafrikaresor har sedan länge föreslagit idén- nästa är det dags!

I jämförelse med våra övriga resor är denna speciell, fylld av träning i vanlig ordning men också till en mycket större del fullspäckad med upplevelser och många aktiva utflykter. 

De första dagarna spenderas i Kapstaden med bland annat besök och cykelutflykt runt Godahoppsudden och Table Mountain samt möte med pingvinerna. Senare väntar bland annat flera vingårdsbesök och cykeltur i Stellenbosch, safariturer i Pilansberg och cykeltur i Soweto. En lokalguide finns med på utflykterna för att vi ska få ut så mycket som möjligt av våra äventyr.

I det fullspäckade programmet finns självklart också möjlighet till flera härliga träningspass.

 

För mer information om programmet klicka här.

 

Varför TaudienTraining?

TaudienTraining har lång erfarenhet av träningsresor och uppskattas framför allt för sitt personliga och nära bemötande, engagerade instruktörer och en härlig gruppkänsla. De många återkommande kunderna nämner även bredden av de alla fantastiska träningspassen. Under en träningsvecka med TaudienTraining erbjuds cirka 30 olika träningsformer-  På denna resan är träningspassen färre till fördel till alla fantastiska upplevelser och många aktiva utflykter med cykling och vandring. Du guidas genom träningen av professionella instruktörer som bjuder på sig själva såväl som närhet och en strävan om att alltid möta Dig som individ, oavsett träningsnivå eller eventuella begränsningar. Du deltar i så många pass och aktiviteter du vill. Den härliga sammanhållningen i gruppen uppnås genom gemensamma aktiviteter, mingel, måltider vid bokade bord samt överraskningar utanför träningsschemat. 

Våra instruktörer

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer, som rymmer allt ifrån yogainstruktörer till löpare och styrkefantaster, kan vi erbjuda en bredd av träning och någonting som passar alla vare sig du vill träna ett eller flera pass om dagen. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen och runtomkring om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig gärna med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Tveka inte att ta hjälp för att få ut så mycket som möjligt av din resa!

Vem kan delta? 

Träningsveckan passar alla oavsett vilken nivå du befinner dig på. Vi erbjuder ett stort anatal olika träningsformer som varierar i såväl intensitet och svårighetsgrad som känsla och form- allt för att du ska hitta något som passar just dig. Du deltar i så många pass och aktiviteter du vill. Cykelturerna sker i anpassat tempo och en följebil finns också med om någon hellre önskar att åka bil än att cykla själv. Maxantalet på denna resan än begränsat till 40 platser. 

Hotellen

Under din träningsresa till Sydafrika förflyttar vi oss i syfte att få uppleva så mycket som möjligt och bor därför på tre olika, handplockade ställen.
Se mer information nedan.

Kapstaden

The Vineyard Hotel & Spa****

Hotellet ligger strax söder om Kapstadens centrum i en fantastisk miljö längs med Liesbeek River med en stor trädgård som omger hotellet och ni har en vacker utsikt antingen över Table Mountain eller ut över parken. På området finns det två restauranger med utsökt och prisbelönt mat, en sushibar, ett cafe och en lounge bar. Här finns ett lyxigt spa med ett stort utbud på behandlingar, en uppvärmd pool, ett gym och yogastudio samt ett promenad- och löpspår (3 och 5 km). Alla rum har luftkonditionering, gratis wifi, nespresso-maskin och vägg-TV. Hela hotellet har en grön profil och är rökfritt.

Läs mer om hotellet här.    

Stellenbosch

De Zalze Lodge****

I utkanten av Stellenbosch ligger De Zalze Lodge som erbjuder er en härlig kombination av vin, mat, boende och golf för den som önskar. Lodgen är byggd i traditionsenlig gammal Dutch Colonial style. Ni är omgivna av vinodlingarna och vissa rum har utsikt över golfbanan och de magnifika bergen. Rummen har luftkonditionering, minibar, kylskåp och värdeskåp samt internet. I anslutning till boendet finns vingården Kleine Zalze med den prisbelönta restaurangen Terroir. Vingården härstammar från 1600-talet och de odlar flera druvor, däribland Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Shiraz och Merlot och är känd för sina två vinserier, Kleine Zalze Vineyard Selection och Kleine Zalze Cellar Selection både i Sydafrika och i utlandet. Fina löpspår runt vinodlingarna, gym och pool ger fina möjligheter för träning.

Läs mer om hotellet här.

Pilanesberg (norr om Joburg)

Kwa Maritane Safari Lodge ****

Kwa Maritane Bush Lodge ligger i sydöstra delen av Pilanesbergs Nationalpark. Här ordnas dagligen safariturer, en på morgonen och en på kvällen vilka bokas till separat.

Kwa Maritane Bush Lodge har en undangömd utsiktsplats som nås genom en 100 meter lång tunnel där ni kan sitta precis vid vattenhålet och titta på djuren. Vidare finns här pool, tennisbanor och andra möjligheter till aktiviteter. Det finns flera öppna platser som fungerar perfekt för utomhusgympa eller yoga. Frukost och middagsbuffé ingår i priset.

Läs mer om hotellet här. 

PROGRAM


Här hittar du exempelprogram för din träningsresa till Sydafrika

Mindre ändringar kan ske.

Datum:
Uppdateras inom kort. 

24 okt: Ankomst, välkomstmiddag

Vi checkar in på hotellet för att därefter bekanta oss med omgivningen och köra vårt första gemensamma träningspass.
På kvällen samlas vi och åker tillsammans in till centrala Kapstaden för en afrikansk festmåltid på den färgsprakande restaurangen GOLD. Här kommer vi att få smaka en stor variation av afrikanska rätter från hela kontinenten.

Innan middagen börjar testar vi på att spela trummor i en ”drumming circle”. En rolig start på kvällen för att komma in i de rätta afrikanska rytmerna. Vi äter sedan en rad olika afrikanska rätter med varierad smak och tillagning. Det brukar råda feststämning med avslappnad stil och mellan rätterna bjuds på afrikanska dansuppvisningar.

Boende: The Vineyard Hotel & Spa
Måltider: frukost, middag exklusive dryck
Träning: Tabata, Freepower

25 okt: Cykling runt Godahoppsudden

Efter morgonens träningspass blir vi hämtade med buss och körda till gaten för Cape Point National Park. Där möts vi upp av våra professionella cykelguider för en introduktion och får lämpliga MTB-cyklar till naturreservatet Cape of Good Hope. Vi får se Afrikas mest sydöstra punkt – Godahoppsudden och gå upp till fyrstationen Cape Point. Här beundrar vi den fantastiska utsikten, det dramatiska landskapet och oceanen.

Vi cyklar runt reservatet och får lära känna den unika floran och faunan. I området finns djur att beskåda som antiloper, babianer, zebror och en och annan struts! Närmare naturen än såhär kommer man inte och mitt i grönskan gör vi ett stop för att fylla på energin med en härlig picknick.

På vägen tillbaka till hotellet stannar vi i Simonstown och vid Boulders Beach för att hälsa på de fantastiskt söta och sällsynta glasögonpingvinerna. Väl hemma igen avslutar vi med ett avslappnande pass i yinyoga och på kvällen intas en gemensam middag på hotellet.

Boende: The Vineyard Hotel & Spa
Måltider: frukost, picknicklunch, middag exklusive dryck
Träning: Morgonjogg/ powerwalk, core, yin yoga

26 okt:  Vandring upp och nedför Taffelberget

Efter Morgonpass och frukost tar vi på oss promenadskorna och åker till Taffelbergets linbanestation. Vi åker linbanan upp till toppen för att njuta av en fantastisk utsikt och beundrar det enastående berget på toppen. Därefter promenerar vi tillsammans med vår mountainguide nedför lederna under en uppfriskande 2,5-3h vandring. Vid behov delas gruppen upp. Berget är ca 1 000m högt och på vägen ned har vi en hänförande utsikt över Kapstaden med omgivningar.

Väl nere kommer vi till den världsberömda Kirstenbosch Botaniska trädgård för att där njuta av flora innan vi tillsammans intar en välsmakande lunch vid foten av Taffelberg. Om linbanan är avstängd på grund av dåligt väder på toppen genomför vi vandringen från Kirstenbosch uppför Skeleton Gorge – en vacker ravin uppför Taffelberget.

Eftermiddagen spenderas på hotellet för träningspass och poolhäng. Till kvällen åker vi tillsammans in till Waterfront för strosande och valfri middag.

Boende: The Vineyard Hotel & Spa
Måltider: frukost, lunch exklusive dryck
Träning: Morgonyoga/ powertraining, cirkelträning och mobiliy.

27 okt: Vindistriktet

Efter träning, frukost och utcheckning är det avfärd till vindistriktet med cirka en timmes bussfärd inåt landet.
Här ligger vingårdarna tätt mellan bergen och även uppför sluttningarna. Vi stannar vid den unika vingården Babylonstoren och får en guidad tur genom deras underbara trädgårdsanläggning (Läs mer) innan vi avsmakar deras viner. Vinprovningen kombineras med en lätt fräsch lunch – allt producerat på farmen.

Därefter utforskas den gamla och charmiga universitetsstaden Stellenbosch innan vi når vårt vingårdshotell. Här finns underbara möjligheter till promenader bland vinrankorna, träningspass med vinrankorna runt hörnet och simning i hotellets stora utomhuspool. Senare under kvällen äter vi en barbeque-middag tillsammans på hotellet.

Boende: The Zalze
Måltider: frukost, lunch, middag exklusive dryck
Träning: Yin yoga/ Morgonjogg, BMR, skadeförebyggande träning/ funktionell styrka

28 okt: Bike’n Vine – Cykling i vindistriktet

Morgonen inleds på bästa sätt med yoga och frukost. Våra cykelguider möter därefter upp och vi ger oss ut på de vackra landsvägarna omslutna av berg och vinodlingar. Vi njuter av omgivningarna och gör under förmiddagen ett stopp för vinprovning på en av Stellenboschs många vingårdar. På en annan av de vackra vingårdarna äter vi en välsmakande lunch innan ni åter ger oss ut på cykeltur.

Eftermiddagen bjuder på mera vinprovning innan vi åter cyklar mot vårt hotell. Kvällen har vi till eget förfogande för att ta det lugnt och de som önskar kan åka in till Stellenbosch. Med på cykelturen har vi en minibuss som står till vårt förfogande.

Boende: The Zalze
Måltider: frukost, lunch exklusive dryck
Träning: Yoga/ Powerwalk, Bootywork, styrkeworkshop

29 okt: Flyg till Johannesburg, transfer till safari lodge Pilanesberg, eftermiddagssafari

Vi tar farväl av Stellenbosch och alla dess viner för att ta oss vidare norrut genom att flyga till Johannesburg. Där väntar en buss på oss och tar oss 2,5h norrut till mysiga Kwa Maritane. Här bor vi på en lodge med pool mitt inne i safariparken.

På eftermiddagen är det tid för vårt första spännande safari i Pilanesbergs National Park. Här finns möjlighet att se allt från mindre djur till The Big Five!
På kvällen äter vi en härlig middagsbuffé och kanske får vi sällskap av några djur vid det intilliggande vattenhålet. Vi somnar gått till cikadornas symfoni och lejonen rytande i fjärran.

Boende: Kwa Maritane Safari Lodge
Måltider: frukost, middag exklusive dryck
Träning: Strong by Zumba, HIIT

30 okt: Heldag på safarilodge

Idag är det tidig uppstigning för att komma ut på en spännande morgonsafari. Kanske vill ni boka en härlig luftballongsfärd denna morgon och från ovan se parken vakna till liv medan solen stiger över bergstopparna?

Efter en välsmakande frukost vid återkomsten har vi sedan dagen för diverse aktiviteter med träning och avkoppling vid poolen. På eftermiddagen är vi åter välkomna på en safari tillsammans med vår guide. Safarin körs i större, öppna fordon med tak, där vi kan sitta samlade i en eller två fordon. Middagen intas gemensamt på hotellet.

Boende: Kwa Maritane Safari Lodge
Måltider: frukost, middag exklusive dryck
Träning: WOD, Freepower, yinyoga

1 nov: Cykling i Soweto

Morgonen inleds med resans sista träningspass innan bussen tar oss mot Johannesburg och dess stora förort Soweto.
Stället vi åker till heter Lebos Backpackers och drivs av Lebo och hans fru Maria. Maria är svenskan som hittade kärleken i Afrika och flyttade ner. De driver ett guesthouse/vandrarhem i Soweto och gör turer i området. Här får vi vara med om något unikt då vi tillsammans med en lokalguide cyklar i området och får känna historiens vingslag.

Bussen tar oss sedan genom Soweto och vi hoppar av för en kortare promenad och en lunch som givetvis intas hos Lebo´s. I Soweto finns bland annat Nelson Mandelas och Desmond Tutos hus som båda ligger på samma gata, Villa Kazi! På eftermiddagen är det sedan tid att ta oss åter till flygplatsen med många minnen och nyfunna vänner med oss hem.

Måltider: frukost, lunch med en dryck
Träning: Yoga

INSTRUKTÖRERNA

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer, som rymmer allt ifrån yogainstruktörer till dansare, löpare och styrkefantaster, kan vi erbjuda en bredd av träning och någonting som passar alla vare sig du vill träna ett eller flera pass om dagen. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen och runtomkring om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig gärna med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Tveka inte att ta hjälp för att få ut så mycket som möjligt av din träningsresa till Sydafrika!

ADAM TAUDIEN

Gillar framförallt tung styrketräning och har gedigen erfarenhet inom det. Älskar att nörda ner sig i teknik och hjälper dig att hitta rätt i dina övningar och känna dig starkare än någonsin när tekniken sitter. Adam kommer att inspirera med en styrkeworkshop och kör även cirkelträning, tabata, BMR, jogging och powertraining. Han är uppskattad för sin tydlighet och sin pedagogiska utlärningsstil.
Till vardags arbetar han som gruppledare inom parkeringssystem och utöver det är han sedan sju år tillbaka med som instruktör på träningsresor, leder klasser på Helsingborgs största gym och är även personlig tränare.

 

 

MARLENE TAUDIEN

Älskar känslan som uppstår av att träna i grupp och genom att se andra utvecklas. Marlene är grundaren till TaudienTraining och arbetar med att ta fram nya resmål och koncept, genomföra dem tillsammans med teamet och lika noga med att i efterhand utvärdera. Marlene får alla att känna sig sedda och skapar en god gruppdynamik. Ingenting lämnas åt slumpen utan allt är genomtänkt. Som instruktör uppskattas hon för sin fantasifullhet och energi på intensiva klasser, men också för sitt djup, lugn och behagliga röst på de återhämtande klasserna. Mixen är det bästa och enligt Marlene är all träning rolig, genom stor variation så tröttnar man aldrig.
Vid sidan av TaudienTraining har hon även konsultuppdrag där hon hjälper nystartade företag att förverkliga sina drömmar, hon undervisar i kommunikation, tar sig an moderatorsuppdrag och studerar till mental tränare.

Ändring av instruktörer kan ske

DATUM OCH AVRESEORTER 2023

Vi har valt att avvakta med denna resa till Hösten 2023! 

Nedan är information från planeringen från tidigare resa. Resan kommer se liknande ut och mer information kommer under hösten 2022.

Datum uppdateras inom kort.

 

FLYGTIDER 

Flygtiderna uppdateras närmare avresa. 

PRIS

39 900:-

DETTA INGÅR

 • Flygresa från Skandinavien till Kapstaden, Kapstaden till Johannesburg (Flygtid för inrikesflyget meddelas senare) och Johannesburg till Skandinavien
 • Alla flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Transfers enligt program
 • 3 nätter på Vinyard inkl frukost, del i dubbelrum
 • 2 nätter De Zalze inkl frukost, del i dubbelrum
 • 3 nätter på Kwa Maritane inkl halvpension, 3 guidade safariturer, del i dubbelrum
 • Måltider enligt program (se under varje dag)
 • Cykeltur till Godahopp, inkl transfer, inträde Nationalpark, enligt program
 • Vandring Taffelberget enligt program, inkl transfer, linbana och guide
 • Heldag i vindistrikt med vinprovning enligt program, inkl guide
 • Bike n Vine cykeltur enligt program, inkl guide
 • Träningspass enligt program och med öppenhet för önskemål under resan
 • Reseledare och instruktörer med under hela resan

 

Frivilliga tillägg:

 • Dricks
 • Avbeställningsskydd, kostnad 5 % av resans pris
 • Reseförsäkring, premie beroende på om ni vill ha full försäkring eller komplettering av existerande hemförsäkring
 • Ev Enkelrumstillägg – se info i bokningsfliken

 

BETALNINGSVILLKOR

Vid anmälan till resan betalas en anmälningsavgift om 1500:- mot faktura till Sydafrikaresor inom 15 dagar. Resterande summa betalas 45 dagar innan avresa.
För bokning och mer om betalningsvillkor läs här

SAGT OM VÅR TRÄNINGSRESA TILL SYDAFRIKA

Detta är vår första träningsresa till Sydafrika men vi har arrangerat ett stort antal träningsresor till ett flertal andra destinationer.

För referenser kring våra träningsresor kan du läsa om någon utav våra andra resor eller se Taudientraining på Facebook.

Resan för Hösten 2023 är ännu inte bokningsbar.

Du kan skicka ett intresseanmälan till marlene@taudientraining.se

FRÅGOR?

Frågor gällande flyg, hotell, försäkringar och bokning?
Kontakta Sydafrikaresor genom mail till manne@micegroup.se

Frågor gällande program och träning?
Kontakta oss genom mail till marlene@taudientraining.se

Träningsresa Kreta

Träningsresa Kroatien

Träningsresa Kroatien

Kombinera träning med sol och havsbad i Makarska. Här bor vi precis intill strandpromenaden som kantas av nöjen och erbjuder utöver träningen möjlighet till utflykter som cykling, bergspromenad, vinprovning och besök i gamla stan.

Träningsresa Fuerteventura

Träningsresa Fuerteventura

Följ med till träningsmeckat La Pared på Fuerteventura och en miljö som är optimal för härliga träningsupplevelser. Utöver träningen finns möjlighet att följa med på ökenpromenad, utflykt till Morro Jable med mera.

Weekends

Träningsweekends

Är du sugen på att komma bort bara över en helg? Våra träningsweekends finns på flera orter och noga utvalda hotell runt omkring i Sverige- ett perfekt sätt att kombinera träning, inspiration och avkoppling!