Träningsresa Sydafrika

Datum & Pris – Träningsresa till Sydafrika 2023
Denna resa planeras igen 2025 (Preliminärt 24 oktober-3 november)

Frivilliga tillägg:
– Dricks
– Avbeställningsskydd (kostnad 7 % av resans pris, är via Gouda) Kolla upp vad din hemförsäkring/ kortförsäkring täcker. Vid frågor, kontakta Sofie på Sydafrikaresor (uppgifter nedan) Läs mer om försäkringen
– Reseförsäkring (Premie beroende på om ni vill ha full försäkring eller komplettering av existerande hemförsäkring)
– Ev. enkelrumstillägg 8900:-

Hotell:
Kapstaden – The Vineyard Hotel & Spa****
Stellenbosch – Pearl Valley Hotel****
PilanesbergKwa Maritane Bush Lodge ****
Se mer detaljerade information om Hotellen längre ned på sidan. 

Avreseorter och flygtider:
Stockholm och Köpenhamn. Vi flyger med Emirates

Det här ingår:
– Flygresa från Skandinavien-Kapstaden, Kapstaden-Johannesburg och Johannesburg-Skandinavien
– Alla flygskatter och säkerhetsavgifter
– Transfers enligt program
– 3 nätter på Vinyard inkl frukost (del i dubbelrum)
– 2 nätter Pearl Valley Hotel inkl frukost (del i dubbelrum)
– 3 nätter på Kwa Maritane inkl halvpension, 3 guidade safariturer (del i dubbelrum)
– Måltider enligt program (se detaljer per dag)
– Cykeltur till Godahopp (inkl transfer, inträde Nationalpark)
– Vandring Taffelberget (inkl transfer, linbana och guide)
– Heldag i vindistrikt med vinprovning (inkl guide)
– Bike n Vine cykeltur (inkl guide)
– Träningspass enligt program (med öppenhet för önskemål under resan)
– Reseledare och instruktörer under hela resan

Betalningsvillkor:
Vid anmälan till resan betalas en anmälningsavgift om 3000:- mot faktura till Sydafrikaresor inom 10 dagar.
Resterande summa betalas 30 dagar innan avresa.

För bokning och mer om betalningsvillkor läs här

Kontakta oss:
Frågor gällande flyg, hotell, försäkringar och bokning?

Kontakta Sydafrikaresor genom mail till sofie@sydafrikaresor.se 

Frågor gällande program och övrigt för din träningsresa till Sydafrika?
Kontakta oss genom mail till marlene@taudientraining.se 

EN TRÄNINGSRESA TILL SYDAFRIKA – MINNEN FÖR LIVET

Följ med TaudienTraining på en träningsresa till Sydafrika och få ett äventyr fullt av upplevelser och träning. 

En träningsresa till Sydafrika fullspäckad med upplevelser i kombination med härliga träningsmöjligheter!

Sedan företagets grundare, Marlene och Adam Taudien, var på bröllopsresa i Sydafrika har det funnits en längtan efter att någon gång åka tillbaka. Resan var något av det häftigaste de gjort och en önskan om att få dela med sig av denna växte fram. Sydafrikaresor har sedan länge föreslagit idén och i år är det dags! I jämförelse med våra övriga resor är denna speciell, fylld av träning i vanlig ordning men också till en mycket större del maxad med upplevelser och många aktiva utflykter. 

De första dagarna spenderas i Kapstaden med bland annat en cykelutflykt med oförglömliga vyer från Godahoppsuddens naturreservat, möte med de välkända pingvinerna i Boulders Beach, vandring på storslagna Taffelberget och ett besök i Kirstenbosch Botaniska trädgård. Därefter väntar vingårdsbesök runt om i Västra Kapprovinsen och en cykeltur i Stellenbosch. I slutet av veckan beger vi oss ut på minnesvärda safariturer i Pilansberg och en rundtur i Johannesburgs kåkstad Soweto. Lokalguider finns med på utflykterna för att vi ska få ut så mycket som möjligt av våra äventyr. I det fullspäckade programmet finns självklart också möjligheten till flera härliga träningspass.

Program att ladda ner för resan

PROGRAM FÖR DIN TRÄNINGSRESA TILL SYDAFRIKA

Nedan finner du program och passbeskrivningar för din träningsresa!
Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella justeringar innan avresa. 

DSC00268
godahoppsudden
DSC00547

DAG 1: Ankomst, välkomstmiddag

Vi checkar in på hotellet för att därefter bekanta oss med omgivningen och köra vårt första gemensamma träningspass.

På kvällen samlas vi och åker tillsammans in till centrala Kapstaden för en festmåltid på den färgsprakande restaurangen GOLD. Här kommer vi att få prova på en stor variation av afrikanska rätter från hela kontinenten.

Innan middagen får vi prova på att spela trummor i en ”drumming circle”. En rolig start på kvällen för att känna in i de afrikanska rytmerna. Vi äter sedan en rad olika afrikanska rätter med varierad smak och tillagning. Det råder feststämning i avslappnad stil och mellan rätterna bjuds det på uppträden med härlig afrikansk dans.

Boende: The Vineyard Hotel & Spa
Måltider: frukost, middag exklusive dryck
Träning: Tabata, Freepower

DAG 2: Cykling Godahoppsudden

Efter morgonens träningspass blir vi hämtade med buss och körda till gaten till Cape Point National Park. Där möts vi upp av våra professionella cykelguider för en introduktion och välkomnas till Sydafrikas främsta turistattraktion – fantastiska Godahoppsudden. Vi går upp till fyrstationen Cape Point där vi beundrar den enastående utsikten och oceanen.

På MTB-cyklar tar vi oss runt i reservatets dramatiska landskap och får lära känna den unika floran och faunan. I området finns djur som antiloper, babianer, zebror och strutsar. Närmare naturen än såhär kommer man inte och mitt i grönskan gör vi ett stopp för att fylla på energin med en härlig picknick.

På vägen tillbaka till hotellet stannar vi vid Boulders Beach i Simonstown för att hälsa på de underbart söta och sällsynta glasögonpingvinerna.

Väl hemma igen avslutar vi med ett avslappnande pass i yinyoga och på kvällen intas en gemensam middag på hotellet.

Boende: The Vineyard Hotel & Spa
Måltider: frukost, picknicklunch, middag exklusive dryck
Träning: Morgonjogg/powerwalk, core, yin yoga

DAG 3:  Vandring Taffelberget

Efter morgonpass och frukost tar vi på oss promenadskorna och åker till Taffelbergets linbanestation. Vi åker linbanan upp till toppen för att njuta av en fantastisk utsikt och beundrar det enastående berget på toppen. Därefter promenerar vi tillsammans med vår mountainguide nedför lederna under en uppfriskande 2,5-3h vandring. Vid behov delas gruppen upp. Berget är ca 1 000m högt och på vägen ned har vi en hisnande utsikt över Kapstaden med omgivningar.

Väl nere kommer vi till den världsberömda Kirstenbosch Botaniska trädgård för att där njuta av dess flora innan vi tillsammans intar en välsmakande lunch vid foten av Taffelberg. Om linbanan är avstängd på grund av dåligt väder på toppen genomför vi vandringen från Kirstenbosch uppför Skeleton Gorge – en vacker ravin uppför Taffelberget.

Eftermiddagen spenderas på hotellet för träningspass och poolhäng. Mot kvällen åker vi tillsammans till shoppingcentret Waterfront nere vid hamnen för strosande och valfri middag.

Boende: The Vineyard Hotel & Spa
Måltider: frukost, lunch exklusive dryck
Träning: Morgonyoga/powertraining, cirkelträning och rörlighetsträning

DAG 4: Vindistriktet Västra Kapprovinsen

Efter träning, frukost och utcheckning är det avfärd till det närliggande vindistriktet, cirka en timmes bussfärd inåt landet.
Här ligger vingårdarna tätt mellan bergen och även uppför sluttningarna. Vi stannar först vid den unika vingården Babylonstoren och får en guidad tur genom deras underbara trädgårdsanläggning (Läs mer) innan vi avsmakar deras viner. Vinprovningen kombineras med en lätt fräsch lunch – allt producerat på farmen.

Därefter utforskas den gamla och charmiga universitetsstaden Stellenbosch innan vi når vårt hotell Pearl Valley. Här finns underbara möjligheter till promenader, träningspass och simning i hotellets stora utomhuspool. Senare under kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Boende: Pearl Valley Hotel
Måltider: frukost, lunch, middag exklusive dryck
Träning: Yin yoga/ morgonjogg, Upperbody stregnth, Funktionell styrka, afro

DAG 5: Bike ’n Wine

Morgonen inleds på bästa sätt med yoga och frukost. Våra cykelguider möter därefter upp och vi ger oss ut på de vackra landsvägarna omslutna av berg och vinodlingar. Vi njuter av omgivningarna och gör under förmiddagen ett stopp för vinprovning på en av Stellenboschs många vingårdar. På en annan av de vackra vingårdarna äter vi en välsmakande lunch innan vi fortsätter vår cykeltur.

Eftermiddagen bjuder på mera vinprovning innan vi åter cyklar mot vårt hotell. Kvällen har vi till eget förfogande för att ta det lugnt och de som önskar kan åka in till Stellenbosch. Med på cykelturen har vi en minibuss som står till vårt förfogande.

Boende: Pearl Valley Hotel
Måltider: frukost, lunch exklusive dryck
Träning: Yoga/ powerwalk, Bootywork, Yoga Nidra

DAG 6: Flyg till Johannesburg, transfer till Safarilodge i Pilanesberg samt eftermiddagssafari

Vi tar farväl av Stellenbosch och alla dess viner för att ta oss vidare norrut. Vi flyger till Johannesburg. Där väntar en buss på oss och tar oss 2,5h norrut till mysiga Kwa Maritane Bush Lodge. Här bor vi på en lodge med pool mitt inne i safariparken.

På eftermiddagen är det dags för vår första spännande safari i Pilanesbergs National Park. Här finns möjlighet att se allt från mindre djur till The Big Five! Njut av den häpnadsväckande naturen och omgivningen. På kvällen äter vi en härlig middagsbuffé och kanske får vi sällskap av några djur vid det intilliggande vattenhålet. Vi somnar gott till cikadornas symfoni och lejonens rytande i fjärran.

Boende: Kwa Maritane Bush Lodge
Måltider: frukost, middag exklusive dryck
Träning: HIIT

DAG 7: Heldag på Safarilodge

Idag blir det tidig uppstigning för att komma ut på en spännande morgonsafari. Kanske vill du boka en härlig luftballongsfärd denna morgon och från ovan se parken vakna till liv medan solen stiger över bergstopparna?

Efter en välsmakande frukost vid återkomsten har vi sedan dagen fri för diverse aktiviteter med träning och avkoppling vid poolen. På eftermiddagen är vi åter välkomna på en safari tillsammans med vår guide. Safarin körs i större, öppna fordon med tak, där vi kan sitta samlade i en eller två fordon. Middagen intas gemensamt på hotellet.

Boende: Kwa Maritane Bush Lodge
Måltider: frukost, middag exklusive dryck
Träning: WOD, Freepower, Yinyoga

DAG 8: Cykling i Soweto

Morgonen inleds med resans sista träningspass innan bussen tar oss mot Johannesburg och dess stora förort Soweto.
Vi åker till Lebos Backpackers som drivs av Lebo och hans fru Maria. Maria är en svenska som hittade kärleken i Afrika och flyttade ner. Tillsammans driver de ett guesthouse/vandrarhem i Soweto och gör turer i området. Här får vi vara med om något unikt då vi tillsammans med en lokalguide cyklar i området och får känna historiens vingslag.

Med buss tar vi oss sedan genom Soweto och hoppar av för en kortare promenad. I Soweto finns bland annat Nelson Mandelas och Desmond Tutos hus som båda ligger på samma gata, Villa Kazi. Lunch intas givetvis hos Lebo´s. På eftermiddagen blir det dags att ta oss till flygplatsen och med många minnen och nyfunna vänner åka hem.

Måltider: frukost, lunch med en dryck
Träning: Yoga

INSTRUKTÖRERNA

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer, som rymmer allt ifrån yogainstruktörer till dansare, löpare och styrkefantaster, kan vi erbjuda en bredd av träning. Här finns någonting som passar alla vare sig du vill träna ett eller flera pass om dagen. Instruktörerna tar sig tid för dig både innan, under och efter passen för att hjälpa dig med din träning. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig gärna med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Tveka inte att ta hjälp för att få ut så mycket som möjligt av din träningsresa till Sydafrika!

Hösten 2025: Uppdateras senare

Ändring av instruktörer kan ske.

HOTELLEN

Under din träningsresa i Sydafrika reser vi runt i syfte att få uppleva så mycket som möjligt och bor därför på tre olika, handplockade ställen. Se mer information nedan.

Kapstaden 
The Vineyard Hotel & Spa****

Hotellet ligger strax söder om Kapstadens centrum i en fantastisk miljö längs med Liesbeek River. Det bjuds på en stor trädgård som omger hotellet och ni har en vacker utsikt antingen över Table Mountain eller över den närliggande parken. På hotellområdet finns två restauranger med utsökt och prisbelönt mat, en sushibar, ett café och en lounge bar. Här finns dessutom ett lyxigt spa med ett stort utbud på behandlingar, en uppvärmd pool, gym och yogastudio samt ett promenad- och löpspår (3 och 5 km). Alla rum har luftkonditionering, gratis wifi, nespressomaskin och vägg-TV. Hela hotellet har en grön profil och är rökfritt.

Läs mer om hotellet här.

Stellenbosch
Pearl Valley Hotel ****

Detta fina hotell ligger vackert beläget mellan Franschhoek och Paarl i Cape Winelands. Hotellets lugna omgivningar skapar en miljö där  gästerna kan bara vara, njuta av livet och koppla av. Hotellet består av 64 sviter med ett sovrum.

Pilanesberg (norr om Johannesburg)
Kwa Maritane Bush Lodge ****

Kwa Maritane Bush Lodge ligger i sydöstra delen av Pilanesbergs Nationalpark. Här ordnas dagligen safariturer – en på morgonen och en på kvällen. Dessa bokas separat.

Kwa Maritane Bush Lodge har en undangömd utsiktsplats som nås genom en 100 meter lång tunnel där ni kan sitta strax intill ett vattenhål och titta på djuren. Vidare finns här pool, tennisbanor och andra möjligheter till aktiviteter. Det finns flera öppna platser som fungerar perfekt för utomhusgympa eller yoga. Frukost och middagsbuffé ingår i priset.

Läs mer om hotellet här. 

The Vineyard Hotel & Spa
1M8A4737-min
Kwa Maritane Safari Lodge

FLYGTIDER 

Uppdateras i samband med att ny resa publiceras. 

Tider för inrikesresan Kapstaden – Johannesburg presenteras senare. Den är inkluderad i priset.

SAGT OM VÅR TRÄNINGSRESA TILL SYDAFRIKA

Detta är vår första träningsresa till Sydafrika men vi har arrangerat ett stort antal träningsresor till ett flertal andra destinationer.
För referenser kring våra träningsresor kan du läsa om någon utav våra andra resor eller se Taudientraining på Facebook.