Faq

FAQ – VANLIGA FRÅGOR

Träningsresor

Går det att åka själv på en träningsresa?

Det går alldeles utmärkt att åka ensam. Sammanhållningen blir alltid väldigt god och vill man ha sällskap så finns det alltid att få. Instruktörerna finns nära till hands och  middagarna äts tillsammans för de som önskar. Vi väljer att begränsa antalet deltagare till 60 personer på träningsresorna och 45 personer på yogaresorna för att alltid värna gemenskapen. 

Måste man vara med på alla pass?

Nej, du väljer själv hur mycket och vad du vill vara med på. Ett fåtal pass med specifik utrustning får du boka på plats men för merparten av passen går det jättebra att känna efter i stunden om du är sugen på att vara med.

Orkar man vara med på alla pass?

Av erfarenhet från tidigare resor så brukar man klara av och vilja vara med på mer än man tror är möjligt före avresa!
Vi lyfter varandra och du boostas av energi från instruktörerna samt de andra deltagarna. Det varierade utbudet av träningspass med fokus på allt ifrån styrka och kondition till rörlighet och närvaro gör att kroppen hinner landa mellan varven. Att slippa vardagens måsten och kunna fokusera på dig själv och din träning gör också att energin räcker längre. Men, glöm för den sakens skull inte att det är viktigt att lyssna på kroppen. 

Kan någon i sällskapet boka resan utan att vara med och träna?

Vi erbjuder bara ett pris på våra resor då det är en svår gräns att dra om man vill vara med lite grann eller inte alls. I priset ingår allt. Apollo kan ha några platser separat för sina vanliga resor så ta kontakt med dem för att undersöka möjligheten. 

Hur många pass är det om dagen?

De flesta dagarna på resorna har vi ca 10 pass per dag att välja mellan. Oftast finns flera pass parallellt så att alla i sällskapet ska kunna hitta något pass som känns tilltalande. Vid resor med lite färre deltagare kan det vara något färre pass men istället mer möjlighet till hjälp och bättre sammanhållning.

Hur är svårighetsgraden på passen?

Alla pass går att anpassa till din egen kapacitet. Det som är lätt för dig kan vara tungt för någon annan eller tvärtom. Våra träningshelger är utformade för att passa alla och våra instruktörer strävar efter att forma klasserna efter gruppen genom att erbjuda olika alternativ och nivåer. Du lägger din egen ribba och kan alltid be om råd om du funderar på något. Det finns flera pass parallellt, något lite tuffare och något med lite mindre belastning, för att du ska kunna välja.

Behöver man ta med sig yogamatta?

Vi tillhandahåller allt material som behövs kring träningspassen. Vill du ha en specifik yogamatta kan du ta med en egen om du skulle vilja.

Behöver man ta med sig vattenflaska?

På Kreta och på Fuerteventura finns vatten att hämta ut när du vill. Om du vill hälla över i en egen vattenflaska så går det bra att ta med det själv hemifrån.
I Kroatien så går det att dricka vatten direkt från kranen och du får där en vattenflaska från oss som du kan fylla på.

Finns bankomat på hotellområdet?

På Kreta finns bankomat vid huvudgatan ca 600 m bort.
På Fuerteventura finns ingen bankomat i närheten. Det går att betala med kort (shopen på hotellet har lägsta köp med kort 6 euro). Hit kan det därför vara bra med lite fickpengar för den som vill.
I Kroatien finns en bankomat vid den närliggande affären och flera ytterligare längs strandpromenaden. 

Har ni barnpassning?

Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda barnpassning på plats.

Måste jag ha speciella skor för träningspassen?

All träning sker utomhus så träningsskor för utomhusbruk som du känner dig bekväm med behövs. Yogan samt en del lugnare klasser sker barfota. För löpskolning och jogging kan specifika löparskor användas om du önskar. På Fuerteventura har vi även spinning, om du har spinningskor som du vill använda.

Vilket språk talar instruktörerna?

Våra instruktörer pratar svenska! Alla pass genomförs med svensktalande, handplockade instruktörer med många års erfarenhet inom träningsbranschen – alla med olika expertområden.

Finns det tvättmöjligheter på hotellet?

Ja det finns möjlighet att tvätta kläder. Ett bra tips kan dock vara att ta med handtvättmedel för att enkelt kunna tvätta själv på rummet.

Träningshelger

Kan man åka ensam?

Absolut! På träningshelgerna är det väldigt vanligt att några som åker på egen hand. Du som åker ensam brukar snabbt bli en i gänget. Våra instruktörer är runt och pratar med alla, måna om att skapa en gemenskap i gruppen som alltid begränsas till max 60 deltagare. Gemensamma intressen med andra deltagare och bokade bord tillsammans vid måltiderna hjälper till att knyta ihop gruppen. 

Bokar man in vilka pass man vill vara med på innan helgen?

Ja, 2-3  veckor innan träningshelgen får du ett mail med information om helgen samt det aktuella schemat. Du ombeds återkoppla med besked på vilka pass du önskar delta på. Vill du sedan boka på eller av pass under helgen kan du göra det i mån av plats. Att passen bokas i förväg beror på att vi vill kunna förbereda lokaler och pass på bästa sätt samt att en del pass begränsas i deltagarantal på grund av material- eller lokaltillgång.

Måste man vara med på alla pass?

Nej, du väljer själv hur mycket du vill vara med på. Om du vill justera den träningsplan du anmält (se ovanstående fråga) så går det bra att göra det på plats. Lyssna på kropp och dagsform. Vill du hitta på någon annan aktivitet, exempelvis ta en promenad, gå på SPA eller bara ta det lugnt, är det inga problem. Du fyller helgen med de aktiviteter du behöver för att boosta dina energinivåer! 

Vad gäller kring avbokning?

Avbokning sker senast 30 dagar innan evenemanget. Därefter går det bra att själv hitta en annan deltagare som tar din plats. Du kan alltid kontakta hotellet direkt eller oss för att höra om det finns någon deltagare på väntelista som önskar din plats. Annars rekommenderar vi att kontakta försäkringsbolaget för att få ersättning via dem. 

Ingår SPA-behandlingar?

Nej det gör det inte. På de hotell/destinationer som erbjuder SPA får man boka till behandlingar på egen hand. Entré till SPA ingår på de flesta hotellen men vissa hotell har begränsat tiderna. Läs mer på sidan för din specifika träningshelg kring vad som gäller just där. Klicka här för att hitta rätt.  

Hur är svårighetsgraden på passen?

Alla pass går att anpassa till din egen kapacitet. Det som är lätt för dig kan vara tungt för någon annan eller tvärtom. Våra träningshelger är utformade för att passa alla och våra instruktörer strävar efter att forma klasserna efter gruppen genom att erbjuda olika alternativ och nivåer. Du lägger din egen ribba och kan alltid be om råd om du funderar på något. Det finns flera pass parallellt, något lite tuffare och något med lite mindre belastning, för att du ska kunna välja.

Går det att få specialkost?

Ja, absolut! Eventuell specialkost efterfrågas i Välkomstmejlet du får cirka 1 månad innan träningshelgen. Anmäler du specialkost till oss så ordnar hotellet så att det är förberett till alla måltider.

Får man ta en öl eller ett glas vin till middagen eller under relaxtiden?

Självklart får du göra det. Stämningen är avslappad och din frihet är viktig för oss. Fyll helgen av sånt som gör den härlig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *