Yogautbildning

TaudienTraining har efter flera år utav tränings- och yogaresor, och med önskemål från olika håll, nu tagit steget till att erbjuda utbildningar. Med en enorm bredd från alla instruktörer erbjuds oändligt med kompetens i framtagandet utav våra utbildningar.

Bland de yogautbildningar som finns i nuläget upplevde vi att det fattades kortare utbildningar som gör det möjligt att komma igång med sin praktisk och undervisning utan att lägga för mycket tid eller pengar på det.

På vår tredagars utbildning med hemstudier samt förberedande och avslutande uppgifter får du med dig allt du behöver för att börja instruera.
De färdiga klasserna med spellistor som du får ta del av går att följa som en trygghet och din slutuppgift ger dig ett kvitto på att du har vad som krävs!

Upplägg & Innehåll

Utbildningen består utav tre dagar som är fullmatade av information, inspiration, kunskap och övning för att göra dig redo inför din roll som yogainstruktör!

Din utbildning börjar redan innan du är på plats. Cirka en månad innan utbildningsstart får du ett välkomstmail med förberedelser. Utbildningen är sen förlagd på tre dagar där schemat i stora drag ser ut enligt nedan (Observera att tiderna är ytterst preliminära och olika pass kan byta plats. Detta är för att du ska få en bild utav innehållet på utbildningen).

Diplomering
Efter utbildningen kommer du att få filma en sekvens när du undervisar en klass eller någon deltagare. Sekvensen ska vara ca 10 – 15 minuter och instruktioner om detta ges under utbildningen. Det är en fin möjlighet för dig att få feedback i ditt instruerande som ger dig en trygghet i att du har vad som krävs för att börja undervisa yoga. Detta är ett frivilligt moment i utbildningen, men ett obligatoriskt moment om du vill få ditt diplom som uppvisar att du är godkänd.

Förkunskap
För att gå utbildningen bör du ha regelbundet yogautövande i minst 6 månader. Detta för att få en behållning utav utbildningen och för att nivån på deltagarna ska bli någorlunda jämn.

Utbildningen lämpar sig både för dig som vill undervisa i yoga och för dig som enbart vill fördjupa din egen kunskap och ditt välmående inom yoga. Eller för dig som vill fördjupa din kunskap och se om nästa steg är att bli yogalärare.

Fredag

13:00-14:00 Intoning utav yogautbildningen

14:00-15:00 Yogaklass Hatha

15:00-16:30 Yogagaklassens uppbyggnad/form

16:30-17:00 Ledarskapsövning 1 ”Leda med kroppen”

17:00-17:20 Paus

17:20-18:00 Ledarskapsövning 2 ”Leda med rösten”

18.00-18:15 Reflektionsövning  ”Mina ledaregenskaper”

18:15-19:00 Hemuppgift “Asana lab 1”

Lördag

8:00-8:45 MorgonYoga med reflektion

8:45-10:00 Redovisning hemuppgift “Asana lab 1”

10:00-12:00 Anatomi och grundläggande Asanas – föreläsning och praktik

12:00-12:45 Lunch

12:45-13:30 Yogans historia

13:30-14:30 Yogaklass Vinyasa

14:30-15:00 Klassgenomgång Vinyasa och olika yogaformer

15:00-15:30 Paus

15:30-16:30 Pranayama/andning – föreläsning och praktik

16:30-18:00 Hemuppgift “Asana lab 2”

Söndag

8:00-8:45 MorgonYoga med reflektion

8:45-12:00 Redovisning hemuppgift “Asana lab 2”

12:00 – 13:00 Avrundning och utvärdering

Dina utbildare

LIZ FRISTEDT

En kreativ och mångsidig instruktör med 30 års erfarenhet av gruppträning. Först som ungdomsledare och därefter som gruppträningsinstruktör. Hennes yogaklasser genomsyras av en röd tråd och fokus på att ge kunderna en helhetsupplevelse. Hon hämtar inspiration från anusara, virya och vinyasayogan. Naturligt och lekfullt väver hon in flöden och principer (teknik) i sina klasser för att kunderna ska få en upplevelse, säker träning, lära känna sin egen kropp och få verktyg att tillämpa i alla situationer i livet.  

Till vardags driver Liz eget och arbetar med skolutveckling främst som utbildningskonsult i Kooperativt lärande på skolor runt om i Sverige. Hon är också en av grundarna av Yoga i skolan – ett koncept för att stötta lärare att arbeta med yoga och hälsofrämjande arbete i skolan. Ni träffar henne också på många av Taudiens yogaresor i Sverige och utomlands. 

För att koppla av umgås hon med sina barn, yogar eller dansar latinodans. Liz strävar efter att både leva och arbeta holistiskt. Att få in yogans olika dimensioner som en naturlig del såväl i privat- som i yrkesliv både utmanar, utvecklar och guidar henne i livet.

GABRIELLE ACHINIOTIS

Gabbi är en lättsam och kreativ person. Njuter som mest på yogamattan när hon får vara där med lekfullhet och gärna med flera skratt. Startade som gruppträningsinstruktör inom dans för mer än 10år sen men instruerar numera bara i yoga. Gabbis klasser genomsyras av intelligenta sekvenser där hon strävar efter att ge kunderna redskap att nå kroppslig intelligens som de kan ta med sig i vardagen, gärna genom att leka fram kunskapen. Gabbis tro är att så du rör dig på mattan så rör du dig i vardagen och utifrån det skapar hon sina klasser med en stor medvetenhet om kroppen. Efter att ha undervisat i idrott och hälsa på en högstadieskola så studerar hon nu till fysioterapeut. För att må bra och koppla av så umgås hon med sin familj, vänner, yogar och älskar att prova nya saker, stora som små. Det ger energi!

Datum & Pris

23-25 Oktober 2020 och 19-21 Mars 2021

Allt detta ingår:

20 h lärarledd utbildning med två instruktörer

20 h hemundervisning med genomgång av litteratur, övning utav klass, samt filma och skicka in en klass efter utbildningen

Kompendium med övningsbank, yogans historia, pranayama och klassupplägg

Filmat material för två yogaklasser samt spellistor till dem så du kan komma igång med din yogaundervisning

Feedback på filmad klass efter utbildningen

Te och frukt till förfogande under utbildningen

Plats:
Utbildningen kommer att hållas på fina Home Yogastudio.
Adressen hit är: Hävertgatan 21, 254 42 Helsingborg

Pris:
5995 kronor inkl moms

 

Efter bokad utbildning får du en bokningsbekräftelse och en faktura med anmälningsavgiften som ska vara betald inom 14 dagar. Anmälningsavgiften är 1500:-. Resterande summa om 4495:- ska vara betald senas 30 dagar innan utbildningsstart. Vi gör endast återbetalningar mot läkarintyg (Anmälningsavgiften återbetalas ej).

Livet blir inte alltid som vi tänkt oss. Om du blir akut sjuk, kontakta oss så undersöker vi om det eventuellt finns utrymme för möjlighet att delta på annan utbildning längre fram.

Logi

Ordnas på egen hand för dem som önskar bo över. Home yogastudio ligger i närheten utav Stattena där många bussar stannar. Till centrum där mängder utav hotell finns är det ca 3 km. För förslag på boende är du varmt välkommen att kontakta oss.

Bokning

Vid frågor och bokning kontaktas marlene@taudientraining.se

För att boka plats på utbildningen skicka in Namn, adress och telefonnummer. Vi önskar även veta en del om er innan utbildningsstart, så berätta gärna kort din bakgrund till yogan och önskan med utbildningen.

Vi ser framemot at höra från dig!