Yogautbildning

Yogautbildning

Vi är en stolt utbildningsaktör som bland annat ansvarar för Playitas Instructor Academy, där vi utbildar Apollo sports instruktörer för framtida jobb på Playitashotell. Genom den enorma bredden i vårt instruktörsteam erbjuds stor kompetens i våra utbildningar – samtliga utformade för att passa dig som vill påbörja eller förkovra dig i din resa som instruktör

Till skillnad från många andra utbildningar erbjuder vi en kvalitativ men kortare Yogautbildning som gör det möjligt att snabbt komma igång med sin praktisering och undervisning utan att lägga för mycket tid eller pengar på det.

På vår tredagarsutbildning med hemstudier samt förberedande och avslutande uppgifter får du med dig allt du behöver för att börja instruera. De färdiga klasserna med spellistor som du får ta del av går att följa som en trygghet och din slutuppgift ger dig ett kvitto på att du har vad som krävs!

Upplägg & Innehåll

Vår yogautbildning består av tre dagar fullmatade av information, inspiration, kunskap och övning för att göra dig redo inför din roll som yogainstruktör!

Din Yogautbildning börjar redan innan du är på plats. Cirka en månad innan utbildningsstart får du ett välkomstmail med förberedelser och en inledande uppgift som består av att gå på klasser för att iaktta/observera en klass. Du få även litteratur som du ska läsa in dig på. Utbildningen är sen förlagd på tre dagar där schemat i stora drag ser ut enligt nedan (Observera att tiderna är ytterst preliminära och olika pass kan byta plats. Detta är för att du ska få en bild utav innehållet på utbildningen).

Diplomering
Efter utbildningen kommer du att få filma en sekvens när du undervisar en klass eller någon deltagare. Sekvensen ska vara ca 10 – 15 minuter och instruktioner om detta ges under utbildningen. Det är en fin möjlighet för dig att få feedback i ditt instruerande som ger dig en trygghet i att du har vad som krävs för att börja undervisa yoga. Detta är ett frivilligt moment i utbildningen, men ett obligatoriskt moment om du vill få ditt diplom som uppvisar att du är godkänd.

Förkunskap
För att gå yogautbildningen bör du ha gått regelbundet på instruktörsledda Yogaklasser i minst 6 månader. Detta för att få en behållning utav utbildningen och för att nivån på deltagarna ska bli någorlunda jämn.

Utbildningen lämpar sig både för dig som vill undervisa i yoga och för dig som enbart vill fördjupa din egen kunskap och ditt välmående inom yoga. Eller för dig som vill fördjupa din kunskap och se om nästa steg är att bli yogalärare.

Fredag

13:00-13:45 Intoning av yogautbildningen

13:50-14:50 Yogaklass Hatha

14:50-15:15 Fikapaus och analys av klass

15.15 – 16.15 Yogans historia

16:15 – 17:15 Ledarskapsövning 1 & 2

17.15 – 18.00 Teknikworkshop 1

18:00 – 19.00 Utcheckning – Hemuppgift “Asana lab 1”

Lördag

8:00-8:45 Morgonyoga med reflektion

8:45-10:00 Redovisning hemuppgift  – lilla salen

10:00-12:00 Anatomi och grundläggande Asanas – föreläsning och praktik – lilla salen

12:00-12:45 Lunch

12:45-13:45 Pranayama/andning – föreläsning och praktik

13:45-14:45 Yogaklass Vinyasa med reflektion

14:45-15:00 Klassgenomgång Vinyasa

15:00-15:30 Paus

15:30-16:30 Yogaklassens uppbyggnad/utformning och olika yogaformer (utifrån era reflektioner och våra körda klasser)

16:30-17:00 Utcheckning + hemuppgift

Söndag

8:00-8:45 Morgonyoga med reflektion

9:00-10:00 Praktisera inför examination + teknikworkshop “Asana lab 2”

10.00-10.30 Paus

10:30-13:00 Redovisning hemuppgift “Asana lab 2”  – lilla salen

13:00- 13:30 Avrundning och utvärdering

46
122830381_10160482773329745_6825974561972555474_n

Dina utbildare

LIZ FRISTEDT

En mångsidig entreprenör med mer än 30 års erfarenhet av gruppträning. Idag instruerar hon främst yoga och hennes klasser genomsyras av kreativitet, flow och fokus på att ge kunderna en helhetsupplevelse. Hon hämtar inspiration från anusara, virya och vinyasayogan. Naturligt och lekfullt väver hon in flöden och principer (teknik) i sina klasser för att kunderna ska få en upplevelse, säker träning, lära känna sin egen kropp och få verktyg att tillämpa i alla situationer i livet.

Till vardags driver Liz eget och arbetar med skolutveckling främst som coach och utbildningskonsult i Kooperativt lärande på skolor runt om i Sverige. Hon är också en av grundarna av Yoga i skolan – ett koncept för att stötta lärare att arbeta med yoga och hälsofrämjande arbete i skolan. Ni träffar henne också på många av Taudiens yogaresor i Sverige och utomlands samt som kursledare på Taudiens Yogautbildning.

För att koppla av umgås hon med sina barn, yogar, vinterbadar och dansar latinodans. Liz strävar efter att både leva och arbeta holistiskt. Att få in yogans olika dimensioner som en naturlig del såväl i privat- som i yrkesliv både utmanar, utvecklar och guidar henne i livet.

GABRIELLE ACHINIOTIS

Gabbi är en lättsam och kreativ person. Njuter som mest på yogamattan när hon får vara där med lekfullhet och gärna med flera skratt. Startade som gruppträningsinstruktör inom dans för mer än 10år sen men instruerar numera bara i yoga. Gabbis klasser genomsyras av intelligenta sekvenser där hon strävar efter att ge kunderna redskap att nå kroppslig intelligens som de kan ta med sig i vardagen, gärna genom att leka fram kunskapen. Gabbis tro är att så du rör dig på mattan så rör du dig i vardagen och utifrån det skapar hon sina klasser med en stor medvetenhet om kroppen. Efter att ha undervisat i idrott och hälsa på en högstadieskola så studerar hon nu till fysioterapeut. För att må bra och koppla av så umgås hon med sin familj, vänner, yogar och älskar att prova nya saker, stora som små. Det ger energi!

IMG_3554 (1)
IMG_3594 (1)
IMG_3515 (1)

Datum & Pris

10-12 november 2023

 

Allt detta ingår:

20 timmar lärarledd yogautbildning med två instruktörer

20 timmar hemundervisning med genomgång av litteratur, övning utav klass, samt filma och skicka in en klass efter utbildningen

Kompendium med övningsbank, yogans historia, pranayama och klassupplägg

Filmat material samt spellistor för inspiration att kan komma igång med din yogaundervisning

Feedback på filmad klass efter utbildningen

Te och frukt till förfogande under utbildningen

Plats:
Utbildningen kommer att hållas på fina Home Yogastudio.
Adressen hit är: Hävertgatan 21, 254 42 Helsingborg

Pris:
5995 kronor inkl moms

 

Efter bokad utbildning får du en bokningsbekräftelse och en faktura med anmälningsavgiften som ska vara betald inom 14 dagar. Anmälningsavgiften är 1500:-. Resterande summa om 4495:- ska vara betald senas 30 dagar innan utbildningsstart. Vi gör endast återbetalningar mot läkarintyg (Anmälningsavgiften återbetalas ej).

Livet blir inte alltid som vi tänkt oss. Om du blir akut sjuk, kontakta oss så undersöker vi om det eventuellt finns utrymme för möjlighet att delta på annan utbildning längre fram.

44
IMG_1821

Logi

Ordnas på egen hand för dem som önskar bo över. Home yogastudio ligger i närheten av Stattena i Helsingborg där många bussar stannar. Till centrum där mängder utav hotell finns är det ca 3 km. För förslag på boende är du varmt välkommen att kontakta oss.

Bokning

Vid frågor och bokning kontaktas info@taudientraining.se

För att boka plats på utbildningen skicka in Namn, adress och telefonnummer. Vi önskar även veta en del om er innan utbildningsstart, så berätta gärna kort din bakgrund till yogan och önskan med utbildningen.

Vi ser framemot att höra ifrån dig!

Referenser – Sagt om vår yogautbildning

”Inspirerande, härliga och kunniga instruktörer. Utbildningen är varvad med kunskap, kärlek och gemenskap. Att våga/ kunna inspirera andra och bli inspirerad är så värdefullt. Tacksam för den här helgen!” – Becky

”Perfekt kombination mellan att utveckla sin egen yogapraktik och samtidigt öva på ledarrollen.” – Cecilia 

”Det bästa var att få prova på ”på riktigt”, få lite svar och riktning för sin fortsatta yogaresa. Feedbacken och alla praktiska tips att ta med sig”. – Maria

”Utbildningen var som en resa genom kunskap, praktik och motivation att testa och våga. Sprida mina yogavingar” – Ramona 

”Fantastiska instruktörer. Fin miljö. Bra program som kändes väl anpassat till deltagarnas grundkunskaper”. 

”Inspirerande och härliga instruktörer. Varvad med kunskap, kärlek och gemenskap. Att våga ta plats” 

”Blandningen mellan teori och praktik, och att vi hann med så otroligt mycket på bara en helg. Fantastiska ledare och deltagare”. 

 

”En inspirerande och lärorik helg tillsammans med Gabi och Liz. Två lärare som är pedagogiska, tydliga och otroligt duktiga yogalärare. Helgen gav verkligen en mersmak att fördjupa sig i yogans värld och inspiration till att fortsätta yoga och leda andra in i yogans värld. En superbra helg som innehöll allt man önskade!” – Sofie J

”Det bästa med utbildningen var den varma och välkomnande känslan som fanns från dag 1. Gabi och Liz var fantastiska!” – Anna

”En jättefin helg med massor av input och inspiration- både praktiskt och teoretiskt. Våra lärare guidade gruppen med värme, trygghet och kompetens på ett sätt som gjorde att ALLA individer fick växa utifrån sitt nuläge. En superkick för mitt yogaintresse inför framtiden!”- Louise

”Att komma till insikt; jag vågar, jag kan mer än vad jag givit mig själv cred för. Oh, så roligt det är att stå framför en klass och känna ,de vill lära av mig!”

”Jag fick ny motivation!”

”En underbar helg med både insikt och nyskapande. Man fick öppna en ny sida hos sig som man inte visste fanns. Och härliga instruktörer som såg vad man hade innan man såg det själv  och fick en att ge det där lilla extra. Jag känner verkligen att jag växte som människa och som instruktör. Tack!” – Marlen R