Yogautbildning

TaudienTraining har efter flera år utav tränings- och yogaresor, och med önskemål från olika håll, nu tagit steget till att erbjuda utbildningar. Med en enorm bredd från alla instruktörer erbjuds oändligt med kompetens i framtagandet utav våra utbildningar.

Bland de yogautbildningar som finns i nuläget upplevde vi att det fattades kortare utbildningar som gör det möjligt att komma igång med sin praktisk och undervisning utan att lägga för mycket tid eller pengar på det.

På vår tredagars utbildning med hemstudier samt förberedande och avslutande uppgifter får du med dig allt du behöver för att börja instruera.
De färdiga klasserna med spellistor som du får ta del av går att följa som en trygghet och din slutuppgift ger dig ett kvitto på att du har vad som krävs!

Upplägg & Innehåll

Utbildningen består utav tre dagar som är fullmatade av information, inspiration, kunskap och övning för att göra dig redo inför din roll som yogalärare!

Din utbildning börjar redan innan du är på plats. Cirka en månad innan utbildningsstart får du en manual att bekanta dig med samt en filmad klass att öva in. Utbildningen är sen förlagd på tre dagar där schemat i stora drag ser ut enligt nedan (Observera att tiderna är ytterst preliminära och olika pass kan byta plats. Detta är för att du ska få en bild utav innehållet på utbildningen).

Diplomering
Efter utbildningen kommer du att få filma en sekvens när du undervisar en klass eller någon deltagare. Sekvensen ska vara ca 15 minuter och instruktioner om detta ges under utbildningen. Det är en fin möjlighet för dig att få feedback i ditt instruerande som ger dig en trygghet i att du har vad som krävs för att börja undervisa yoga. Detta är ett frivilligt moment i utbildningen, men ett obligatoriskt moment om du vill få ditt diplom som uppvisar att du är godkänd.

Förkunskap
För att gå utbildningen bör du ha regelbundet yogautövande i minst 6 månader. Detta för att få en behållning utav utbildningen och för att nivån på deltagarna ska bli någorlunda jämn.

Utbildningen lämpar sig både för dig som vill undervisa i yoga och för dig som enbart vill fördjupa din egen kunskap och ditt välmående inom yoga. Eller för dig som vill fördjupa din kunskap och se om nästa steg är att bli yogalärare.

Fredag:

13.00 Intoning utav yogautbildningen, förväntningar och presentation

14.00 Yogaklass och genomgång av klassen

15.30 Yogans Historia

17.00 Paus

17.30 Positioner

19.00 Avslut för dagen och uppgift för morgondagen

Lördag:

08.00 Yogaklass

09.00 Genomgång av klassen samt positioner

11.00 Anatomi

12.00 Lunchpaus

13.00 Pranayama

14.30 Ledarskap: Pedagogik, kroppsspråk, röst, självledarskap, värderingar

16.00 Paus

16.30 Att leda varandra, instruktörsrollen, assistering

18.00 Avslut för dagen

Söndag:

08.00 Yogaklass

09.00 Genomgång av klassen samt klassuppbyggnad

10.30 Musik

11.00 Instruera varandra

12.00 Frågor, hemuppgift, avslutning

13.00 Avslutning för dagen

Dina utbildare

LIZ FRISTEDT

En kreativ och mångsidig instruktör med 30 års erfarenhet av gruppträning. Först som ungdomsledare i dans och gymnastik och därefter som gruppträningsinstruktör, främst i dans och yoga. Hennes energigivande klasser genomsyras av ett fokus på en helhetsupplevelse och varje kunds välmående.

Till vardags arbetar Liz som lärare, utbildningskonsult och läromedelsutvecklare samt driver ett eget företag där hon reser runt och inspirerar lärare över hela Sverige i Kooperativt lärarande. För att koppla av umgås hon med sina barn, yogar eller dansar latindans. Idag är Liz största drivkraft att både leva och arbeta holistiskt. Att få in yogans olika dimensioner som en naturlig del såväl i privat- som yrkesliv både utmanar, utvecklar och fyller mening i hennes liv.

GABRIELLE ACHINIOTIS

Gabbi är en lättsam och kreativ person. Njuter som mest på yogamattan när hon får vara där med lekfullhet och gärna med flera skratt. Startade som gruppträningsinstruktör inom dans för mer än 10år sen men instruerar numera bara i yoga. Gabbis klasser genomsyras av intelligenta sekvenser där hon strävar efter att ge kunderna redskap att nå kroppslig intelligens som de kan ta med sig i vardagen, gärna genom att leka fram kunskapen. Gabbis tro är att så du rör dig på mattan så rör du dig i vardagen och utifrån det skapar hon sina klasser med en stor medvetenhet om kroppen. Efter att ha undervisat i idrott och hälsa på en högstadieskola så studerar hon nu till fysioterapeut. För att må bra och koppla av så umgås hon med sin familj, vänner, yogar och älskar att prova nya saker, stora som små. Det ger energi!

Datum & Pris

23-25 Oktober 2020

Allt detta ingår:

20 h lärarledd utbildning med två instruktörer

20 h hemundervisning med genomgång av litteratur, övning utav klass, samt filma och skicka in en klass efter utbildningen

Kompendium med övningsbank, yogans historia, pranayama och klassupplägg

Filmat material för två yogaklasser samt spellistor till dem så du kan komma igång med din yogaundervisning

Feedback på filmad klass efter utbildningen

Te och frukt till förfogande under utbildningen

Plats:
Utbildningen kommer att hållas på fina Home Yogastudio.
Adressen hit är: Hävertgatan 21, 254 42 Helsingborg

Pris:
5995 kronor inkl moms

 

Efter bokad utbildning får du en bokningsbekräftelse och faktura som du har 30 dagar på dig att betala in för att behålla din plats på utbildning. Om du önskar att dela upp betalningen på två månadsfakturor så löser vi det.

Logi

Ordnas på egen hand för dem som önskar bo över. Home yogastudio ligger i närheten utav Stattena där många bussar stannar. Till centrum där mängder utav hotell finns är det ca 3 km. För förslag på boende är du varmt välkommen att kontakta oss.

Bokning

Vid frågor och bokning kontaktas marlene@taudientraining.se