Yogaresa Porto Plomari, Grekland

Datum & Pris Yogaresa
17-24 september 2023
14 498 kronor 

* Enkelrumstillägg 4000 kronor.

Hotell:
Porto Plomari, Lesvos

För fullständig information om hotellet klicka här.

Avreseorter:
Köpenhamn, Stockholm

Det här ingår:
– Flygresa tur & retur

– Boende (del i dubbelrum)
– Halvpension (frukost och middag)
– Transfer tur & retur
– Måltid ombord på planet
–​ Träning, workshops och andra aktiviteter enligt program

Betalningsvillkor:
Anmälningsavgiften (2000 kronor) betalas senast 5 dagar efter att bokningsbekräftelsen skickats ut.
Resterande belopp betalas senast 40 dagar innan avresa.

Tillval
Via Apollo erbjuds du som resenär att boka till nedanstående. Klicka för att läsa mer. 
Reseförsäkring (Medium/ Maxi)
Av-och ombokningsskydd

Kontakta oss:
Frågor gällande flyg, hotell, försäkringar och bokning?
Kontakta Apollo genom mail till bokning@apollo.se

Frågor gällande program och träning?
Kontakta oss genom mail till info@taudientraining.se/taudientraining

YOGARESA TILL PORTO PLOMARI, GREKLAND – Funktionell Träning & Yoga

Följ med TaudienTraining och Apollo till Porto Plomari på Lesvos för en härlig yogaresa! En vecka att minnas fylld av träning, glädje, avkoppling och massor med inspiration att ta med dig hem! Fokuset på denna träningsvecka ligger på funktionell styrka och yoga, med en lite mindre grupp och två tillgängliga instruktörer.

Hotellet ligger på gångavstånd ca 1 kilometer öster om Plomaris hamnby. Vid torget finns charmiga ouzerier, caféer och tavernor med varm grekisk atmosfär. På platsen där hotellet ligger idag fanns det under århundraden anrik produktion av tvål och olivolja. Resterna av de gamla fabriksbyggnaderna finns kvar och bidrar till en särskild atmosfär i det kulturskyddade området. I hotellets mitt ligger infinitypoolen med utsikt över havet. Stränder finns på båda sidor om hotellet, en stenstrand och en blandstrand. I restaurangen tar kärleken till den grekiska matkulturen stor plats och menyn är fylld av traditionella rätter i modern tappning. Köket bygger framförallt på lokala råvaror, i största mån ekologiska och närproducerade. Vinkällaren erbjuder såväl lokala som internationella viner, allt omsorgsfullt utvalt för att passa menyn. Utsikten från träningen är hänförande med havet som ett vykort framför. På hotellområdet finns även en bana för paddel/tennis, gym med havsutsikt och i omgivningarna finns löprundor och fina vandringsleder är tillgängliga uppe i bergen.

Vi sätter högt värde vid ett personligt bemötande och god sammanhållning i gruppen. Maxantalet på resan är 40 personer och våra instruktörer finns hela tiden nära till hands för att kunna ge dig det lilla extra. På kvällarna möts vi upp i baren och middagarna intas tillsammans. Det går med andra ord utmärkt att åka själv på denna yogaresa då du aldrig är ensam när du inte vill.

PROGRAM FÖR DIN YOGARESA

Nedan finner du program och passbeskrivningar för din yogaresa!
Programmet är preliminärt och vi reserverar oss för eventuella justeringar innan avresa. 

September 2023
Schema 
Passbeskrivningar 

INSTRUKTÖRERNA

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer, som rymmer allt ifrån yogainstruktörer till dansare, löpare och styrkefantaster, kan vi erbjuda en bredd av träning. Här finns någonting som passar alla vare sig du vill träna ett eller flera pass om dagen. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen och runtomkring om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig gärna med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Tveka inte att ta hjälp för att få ut så mycket som möjligt av din träningsresa!

September 2023: Liz Fristedt & Matilda Forsby 

Ändring utav instruktörer kan ske.

LIZ FRISTEDT

En mångsidig entreprenör med mer än 30 års erfarenhet av gruppträning. Idag instruerar hon främst yoga och hennes klasser genomsyras av kreativitet, flow och fokus på att ge kunderna en helhetsupplevelse. Hon hämtar inspiration från anusara, virya och vinyasayogan. Naturligt och lekfullt väver hon in flöden och principer (teknik) i sina klasser för att kunderna ska få en upplevelse, säker träning, lära känna sin egen kropp och få verktyg att tillämpa i alla situationer i livet.

Till vardags driver Liz eget och arbetar med skolutveckling främst som coach och utbildningskonsult i Kooperativt lärande på skolor runt om i Sverige. Hon är också en av grundarna av Yoga i skolan – ett koncept för att stötta lärare att arbeta med yoga och hälsofrämjande arbete i skolan. Ni träffar henne också på många av Taudiens yogaresor i Sverige och utomlands samt som kursledare på Taudiens Yogautbildning. För att koppla av umgås hon med sina barn, yogar, vinterbadar och dansar latinodans. Liz strävar efter att både leva och arbeta holistiskt. Att få in yogans olika dimensioner som en naturlig del såväl i privat- som i yrkesliv både utmanar, utvecklar och guidar henne i livet.

MATHILDA FORSBY

Som yngre tillbringade hon många timmar i ishallen och stallet, men på senare år har gruppträning med dess fantastiska lagkänsla tagit över. Värme, ödmjukhet, energi och nytänkande är något som Mathilda vill sprida vidare under sina klasser. Idag instruerar hon allt från Bodycombat till Barre. Mathilda är utbildad dietist med extra intresse för idrottsnutrition och tror både på medvetet ätande och livsnjutning – med andra ord en balans mellan broccoli och choklad!

UTFLYKTER

Vi erbjuder att tillsammans med gruppen gå på: 

Ouzoprovning
Lesvos är berömd för sin fina ouzo och ett av de stora företagen, familjeföretaget Barbayannis ligger precis bredvid hotellet. Hit gör vi ett besök där vi får veta mer om den ädla kosten att framställa ouzo, vi besöker museet och får givetvis provsmaka. Det bjuds på fyra olika sorter. Kostnadsfritt!

Promenader
Vi kommer att göra två besök in till Plomari. Ett besök i början av veckan för att bekanta oss med byn och med stop för lunch på valfritt ställe. Vi kommer även att gå hit en av kvällarna till Platanos där det bjuds på livemusik. En annan dag går vi förbi orten Agios Isidoris och bort till de lummiga olivlundarna. Promenaden fortsätter sen förbi strandpromenaden och till den längre stranden med stop för bad och lunch. Promenaden är ca 6 km.

Cykling
Turen går upp längst med Lesvos största flod upp i bergen till Toumba Eco farm med fantastisk utsikt. Här gör vi ett stop, hälsar på djuren och fikar för den som vill. Det är ordentliga sluttningar, så elcyklarna bidrar till att vi samtidigt kan njuta av den fantastiska naturen. Vår guide Dino visar vägen förbi naturliga källor, olivträd, traditionella stenbyar och berättar om landskapet och platserna. Totalt sett är vi borta ca 3 timmar. Pris 60 euro

Olivoljeprovning
Eirini ligger utanför Plomari och har vunnit priser för sin fina olja. Al olivolja på hotellet kommer även härifrån. Vi gör ett besök hit där vi får se gården, veta mer om oljan och provsmaka olika sorter. Pris: Ej fastställt

Det går även att följa med på några av Apollos längre vandringar

Mer information om våra utflykter kommer längre fram.

17-24 september 2023

17/9                    ARN-MJT          06.10-10.40
24/9                    MJT-ARN          11.40-14.20

17/9                    CPH-MJT           05.50-10.05
24/9                    MJT-CPH           11.05-13.25

Flygtiderna är preliminära och kan förändras. 

porto-plomari-1634201467-532595-ImageGalleryX2

SAGT OM VÅR YOGARESA TILL PORTO PLOMARI

Det bästa med resan var Energin i gruppen, närheten till havet, de fräscha rummen, Jessika och Matilda (= proffs!) – Kajsa Skogens

Värme, träning, gemenskap. Kan åka själv utan att vara ensam – om man inte vill – Paula Terne

Allt! Hotellet var fantastiskt lyxigt och gav ett lugn mellan träningspass och annat. Det finns inte så mycket att göra utanför, så det blev en magisk vecka. Gruppen var också fantastisk! Kommer aldrig glömma detta. Att jag gav mig själv detta och möjligheten att testa så många olika yogapass. – Johanna Fogelberg

Alla härliga människor som var med. Plus förstås Jessica o Mathilda. Porto plomari var ett trevligt ställe att vara på. Extra plus att det var en lite grupp – Helena Netz

Det bästa med resan var Hotellet, liten grupp och instruktörerna (väldigt behagliga och tydliga) – Anna Fritsche

Miljön och atmosfären på hotellet, stämningen i gruppen och engagemanget ifrån instruktörerna.

Ta hand om mig själv, egentid, kombinationen bad och träning och att träffa likasinnade.

Det bästa med resan var Instruktörerna o passen. Kvalitet rakt igenom! Både Matilda o Jessica ger bra o relevant info, är serviceinriktade och måna om att deltagarna skall trivas o känna sig omhändertagna. – Margaretha Skogens