Utbilda dig till Gruppträningsinstruktör med oss på Kreta! 

TaudienTraining har efter flera år utav tränings- och yogaresor, och med önskemål från olika håll, nu tagit steget till att erbjuda utbildningar. Med en enorm bredd från alla instruktörer erbjuds stor kompetens i framtagandet av vår utbildningsverksamhet.

Träningsbranschen erbjuder ett brett spann av utbildningar med variation av längd och omfattning såväl som innehåll. Bland de utbildningar som finns i nuläget upplevde vi emellertid att det fattades utbildningar med hög kvalitet som inte, efter avslutad utbildning, kräver någon licens för anläggningen eller instruktören. Vi vill även erbjuda en bredd av klasser för att skapa möjlighet för Dig som deltagare att söka jobb som instruktör- antingen på hemmaplan eller till något sporthotell utomlands. Vi har etablerade samarbeten med både träningsanläggningar på hemmaplan bland annat de rikstäckande kedjorna Actic och Nordic Wellness samt med researrangörer för möjlighet till arbete på sporthotell utomlands. Utbildningen sker i samarbete med Apollo Sports

Vår utbildningsvecka ger dig grunderna för att arbeta som instruktör samt utbildar dig i träningsformer som Funktionell styrka, Yoga, Aqua och Core.

Veckan består av 40 h schemalagd utbildningstid. Utöver det ges du uppgifter innan utbildningsstart och under dagarna på plats. I slutskedet får du en avslutande hemuppgift som lämnas in för att få feedback och intyg på att du har vad som krävs.

Du får under utbildningen en manual, en färdig klass och spellista till Funktionell träning (koreograferad klass, HIIT, Tabata och Cirkelträning), Yoga, Aqua och Core. 

Upplägg & Innehåll

Förkunskap

För att ha behållning av utbildningen bör du ha tränat regelbundet i minst ett år. Detta både för att gynna din egen upplevelse och för att nivån i gruppen ska bli någorlunda jämn. Vi kommer att köra flera klasser, gå igenom övningar och instruera varandra. Du behöver därmed ha en tillräckligt god fysisk förmåga för att kunna tillgodose dig utbildningen.

Diplomering

Efter utbildningen kommer du att få filma en sekvens när du undervisar en klass. Sekvensen ska vara ca 10 –15 minuter. Vidare instruktioner ges på plats. Detta är en fin möjlighet för dig att få feedback i ditt instruerande och stärka dig i att du har vad som krävs för att leda andra som instruktör. Detta är ett frivilligt moment i utbildningen, men ett obligatoriskt moment om du vill få ett diplom som intygar att du är godkänd på utbildningen.

Önskar du inte skicka in film får du istället ett kursintyg med beskrivning av utbildningens innehåll.

Preliminärt schema för Dina utbildningsdagar på Kreta: 

Dagarna är förlagda på schemalagd tid 07.30 – 08.30 med morgonklass. 10.00 – 12.30 samt 15.00 – 18.00. Varje dag ges en hemuppgift.
Frukost, lunch och middag ätes tillsammans för den som vill. 

Lördag

Resdag

Då Göteborg landar senare under kvällen så börjar den officiella utbildningen först på söndagen. Vi som är på plats från Stockholm och Köpenhamn kommer under eftermiddagen att bekanta oss med varandra och köra igenom ett första gemensamt träningspass. 

19.00 Gemensam Middag

Söndag

Klass Funktionell styrka

Klassuppbyggnad funktionell styrka

Instruktörsrollen

Musikanalys och musikens betydelse

Övningsbank och teknik

Klass funktionell styrka (Tabata)

Klassuppbyggnad Tabata

Måndag

Ledarskap

Kommunikation

Målgruppsanpassad träning

Instruera varandra

Klassuppbyggnad utifrån olika redskap

Klass i funktionell styrka (HIIT)

Klassuppbyggnad HIIT

Tisdag

Klass funktionell styrka (Cirkelträning) 

Klassuppbyggnad cirkel

Aqua klass

Klassuppbyggnad Aqua

Vattnet som motstånd

Olika former av aqua klasser

Onsdag

Yoga pass

Yogans Historia

Pranayama/ andning

Anatomi och grundläggande Asanas 

Att leda med kroppen

Att leda med rösten

Klassuppbyggnad Yoga

Torsdag

Att arbeta på en destination

Assistera fysiskt och verbalt

Fördjupning utav de olika koncepten

Instruera varandra

Fredag

Repetition utav veckan

Instruera varandra

Slutuppgift och test

Lördag

Morgonklass

Frukost

Hemresa

Yogaevent 1
Träningsresa Kreta

Dina utbildare

MARLENE TAUDIEN

Älskar känslan som uppstår av att träna i grupp och genom att se andra utvecklas. Marlene är grundaren till TaudienTraining och arbetar med att ta fram nya resmål och koncept, genomföra dem tillsammans med teamet och lika noga med att i efterhand utvärdera. Som instruktör uppskattas hon för sin kreativitet och energi på intensiva klasser, men också för sitt djup, lugn och behagliga röst på de återhämtande klasserna. Mixen är det bästa och enligt Marlene är all träning rolig, genom stor variation så tröttnar man aldrig.
Marlene har under i stort sett hela arbetslivet ägnat sig åt någon form utav utbildning. Först på turismprogrammet på gymnasiet under flera år, därefter för reseledare, konsultuppdrag inom träning. kommunikation och företagande. Hon anlitas även för moderatoruppdrag och studerar till mental tränare. Förutom att driva TaudienTraining så ansvarar hon även för mentorsprogrammet och hjälper nyföretagare hos Nyföretagarcentrum och utbildar inom ledarskap via Like a boss Academy
Utbildning har alltid betytt väldigt mycket för Marlene. Inom vad har spelat mindre roll så länge hon fått delat med sig utav sin kunskap och fått andra att växa!

Marlene är själv utbildad i följande inom träning:
Personlig tränare och kostrådgivare via DS Trademark
Les Mills koncepten Body Combat, Body Pump och Grit
Globalyoga
Yin yoga via Flow yoga school
Gravid och mammaträning via Mamma Mage
Freepower och Organic Body work via Holistic Training
Internutbildningar i Core, spinning, funktionell träning, aqua, box
Löpning via My foot function

ADAM TAUDIEN

Gillar framförallt att träna tungt. Ju tyngre desto bättre. Kommer att inspirera er med styrketräningens alla fördelar och se till så att tekniken sitter. Förutom sin uppskattade styrkeworkshop leder Adam klasserna styrkerelaterade klasser som cirkel, tabata, penalty box och WOD. Han har även en förkärlek inom kampsport, så ni hittar honom även på boxklasser. Han är utbildad personlig tränare och instruerar i klasser på Filborna Arena i Helsingborg.

Adam älskar att djupdyka i kroppens funktion och hur allt hänger ihop. Under utbildningen så kommer han att hålla workshops i anatomi och teknikträning.

20160522_201744-2
Adam

Datum & Pris

9-16 oktober 2021

9/10    Köpenhamn-Kreta                     17.15-21.40   
16/10  Kreta-Köpenhamn                      13.05-15.35

9/10    Stockholm-Kreta                        07.10-12.05
16/10  Kreta-Stockholm                        22.40-01.35 + 1 dag

9/10     Göteborg-Kreta                          18.00-22.40
16/10   Kreta-Göteborg                          11.40-14.25

 

Allt detta ingår:

  • 40 h utbildning på plats
  • Instruktioner för förberedande uppgift, inlämning utav del av filmad klass i efterhand, samt diplomering
  • Grundläggande kunskaper i instruktörsrollen, övningsbank, musikanalyser
  • Manual och färdiga klasser i funktionell styrka med 4 olika inriktningar ( koreograferad till musik, Tabata, HIIT och Cirkelträning), Yoga, Aqua och Core
  • Flyg
  • Boende med del i dubbelrum
  • All Inclusive
  • Måltid ombord på planet
  • Transfer från flygplatsen till hotellet

Plats: Cavo Spada på Kreta

Pris: 17 500:-

Vid anmälan fås en bokningsbekräftelse med an anmälningsavgift på 1200:- som betalas inom 5 dagar. Resterande del betalas först 40 dagar innan avresa.

* Är ni två personer i samma rum och kan tänka er att vara tre? Då finns alternativet boende i dubbelrum med extrabädd.
Extrabäddsrabatten för dig som bor på bäddsoffa i rummet är 850:-

* Om du inte har någon reskamrat så kan du välja del i dubbelrum, så bokar Apollo in dig med annan person från träningsgruppen.

* Vill du hellre bo själv tillkommer enkelrumstillägg på 3000:-. Detta är en kostnad som hotellet tar då du får rummet för dig själv och ingen kostnad som vi kan påverka. Alternativet att boka del i dubbelrum och bo ihop med någon annan som också bokat resan på egen hand finns.

Kreta 6

Destination & Logi

Hotell Cavo Spada Deluxe & Spa på Kreta har ett utmärkt strandnära läge och erbjuder en bekväm semester. Här bor du med All Inclusive och serveras mat som, likt servicen på hotellet, brukar uppskattas stort av gästerna. På hotellet finns två barer och tre restauranger. Huvudrestaurangen erbjuder en buffé med internationella och grekiska rätter. På tavernan Sea Line kan du välj att äta lunch två gånger under din vistelse och där serveras främst Medelhavsinspirerad mat. À la carte-restaurangen Azzuro, där du kan välja att boka i en trerätters middag, serverar italiensk mat. Det finns också ett SPA att besöka samt mycket bra sportfaciliteter med gym både utomhus och inomhus, ett varierat gruppträningsutbud samt cykling, tennisbana och bra löpning i de närliggande omgivningarna.

För fullständig information, bilder och filmer från hotellet klicka här!

Bokning

Boka din utbildning genom att klicka här

Vid frågor och funderingar, kontakta marlene@taudientraining.se

Referenser – Sagt om våra Instruktörsutbildningar

I oktober 2021 arrangeras vår första utbildningsvecka på Kreta. Utbildningen är emellertid förlagd på fina Hotel Cavo Spada där vi årligen spenderar fyra veckor med att arrangera tränings- och yogaresor. Här kan du se referenser för dessa.

Vi har tidigare genomfört både Yoga– och Ledarskapsutbildningar– båda klickbara för referenser.