Funktionell Träning Utbildning

Datum Instruktörsutbildning Funktionell Träning:
2-4 september 2022

Pris: 
5995 kronor inkl. moms

Utbildningsplats:
Actic Högevall i Lund
Högevallsgatan 1

222 29 Lund

Det här ingår:
– Välutbildad instruktör som finns tillgänglig innan, under och efter utbildningen. Vid större grupp två instruktörer.
– Instruktörsmanual
– Fyra stycken färdiga klasser med spellistor (Funktionell träning koreograferad, HIIT, Tabata och cirkelträning)
– Möjlighet till Diplomering och feedback på filmad klass

Betalningsvillkor:
Efter bokad utbildning får du en bokningsbekräftelse och en faktura med anmälningsavgiften som ska vara betald inom 14 dagar. Anmälningsavgiften är 1500:-. Resterande summa om 4495:- ska vara betald senast 30 dagar innan utbildningsstart. Vi gör endast återbetalningar mot läkarintyg (Anmälningsavgiften återbetalas ej).

Kontakta oss:
Frågor gällande program eller träningshelg?

Kontakta oss genom mail till info@taudientraining.se

Vid frågor och bokning kontaktas info@taudientraining.se

INSTRUKTÖRSUTBILDNING FUNKTIONELL TRÄNING

Efter flera år utav tränings- och yogaevent i olika former föddes TaudienTrainings utbildningsverksamhet. Med utgångspunkt i den enorma bredden i vårt instruktörsteam erbjuds stor kompetens i framtagandet av våra utbildningar- samtliga utformade för att passa dig som vill påbörja respektive förkovra dig i din instruktörsresa och roll. 

Träningsbranschen erbjuder ett brett spann av utbildningar med variation av längd och omfattning såväl som innehåll. Bland de utbildningar som finns i nuläget upplevde vi emellertid att det fattades utbildningar med kvalitet som inte, efter avslutad utbildning, kräver någon licens för anläggningen eller instruktören. 

På vår tredagars utbildning med hemstudier samt förberedande och avslutande uppgifter får du med dig allt du behöver för att börja instruera och erbjuds möjlighet att fördjupa dina kunskaper kring träning och instruktörskap oavsett ambitionsnivå och erfarenhet. Du får färdiga klasser med spellistor som går att följa som en trygghet och din slutuppgift ger dig ett kvitto på att du har vad som krävs!

Utbildningen lär oss om bredden inom Funktionell träning med fokus på följande klasser/format:

  • Funktionell träning koreograferad till musik
  • Funktionell träning i intervallform: Tabata, HIIT och Cirkelträning

Du får under utbildningen en färdig klass och spellista till klasserna ovan.

BOKA DIN INSTRUKTÖRSUTBILDNING 

Boka din Instruktörsutbildning direkt via mejl till info@taudientraining.se.

– Namn
– Adress
– Telefonnummer
– Kort om din träningsbakgrund & önskan med utbildningen. 

VAD ÄR FUNKTIONELL TRÄNING? 
Funktionell träning är ett brett begrepp som innefattar många olika träningsformer vars gemensamma nämnare är att vi arbetar med hela kroppen i olika led med kroppsvikt och enklare redskap till hjälp. Exempel på redskap kan vara gummiband, miniband, pinnar, viktplattor och stepbrädor. Träningen går att utföra i många olika former vilket ger dig mängder av möjligheter och stor frihet som instruktör. När du blivit bekväm i instuktörsrollen och byggt en bank av övningar kommer du kunna instruera i alla de klasser som berörs under utbildningsdagarna. 

 

SAMARBETSPARTNERS
Efter genomförd utbildning får du som önskar en direktkontakt till gruppträningsansvarig hos våra samarbetspartners på de rikstäckande gymmen Actic och Nordic Wellness. Detta ger dig en god möjlighet till arbete som instruktör direkt efter färdig utbildning!

262495015_1531912317181518_1200811150661624555_n
262654189_1300658013731100_7356639537355570814_n
262500754_420356862919816_361437367351052733_n

UPPLÄGG & INNEHÅLL

Under utbildningen varvas teori och genomgång med praktiska övningar. Mycket vikt läggs även vid att öva på och bli bekväm med att leda varandra.

Redan innan utbildningen får du en inledande uppgift som består av att gå på klasser som faller inom ramarna för Funktionell träning samt att iaktta/observera en klass. Du få även litteratur som du ska läsa in dig på. 

Du lär dig under utbildningen att instruera säker och rolig träning i grupp med hjälp av enkla redskap! 

DIPLOMERING

Efter utbildningen kommer du att få filma en sekvens när du undervisar en klass. Sekvensen ska vara ca 10 –15 minuter. Vidare instruktioner ges på plats. Detta är en fin möjlighet för dig att få feedback i ditt instruerande och stärka dig i att du har vad som krävs för att leda andra som instruktör. Detta är ett frivilligt moment i utbildningen, men ett obligatoriskt moment om du vill få ett diplom som intygar att du är godkänd på utbildningen.

Önskar du inte skicka in film får du istället ett kursintyg med beskrivning av utbildningens innehåll. 

FÖRKUNSKAP

För att ha behållning av utbildningen bör du ha tränat regelbundet i minst ett år. Detta både för att gynna din egen upplevelse och för att nivån i gruppen ska bli någorlunda jämn. Vi kommer att  köra flera klasser, gå igenom övningar och instruera varandra. Du behöver därmed ha en tillräckligt god fysisk förmåga för att kunna tillgodose dig utbildningen. 

Utbildningen lämpar sig för dig som vill börja instruera inom Funktionell träning men är lämplig också för dig som vill fördjupa dina egna kunskaper inom träning och utforska om instruktörsrollen kan vara något för dig.

Nedan följer exempel på hur dina utbildningsdagar kan se ut och vad de kommer att innehålla.

Fredag 13.00 – 18.00

Klass i funktionell styrka (förkoreograferad)

Klassuppbyggnad funktionell styrka

Instruktörsrollen

Musikanalys och musikens betydelse

Övningsbank och teknik

Lördag 09.00 – 17.00

Klass funktionell styrka (Tabata)

Klassuppbyggnad Tabata

Ledarskap

Kommunikation

Målgruppsanpassad träning

Instruera varandra

Klassuppbyggnad utifrån olika redskap

Klass i funktionell styrka (HIIT)

Klassuppbyggnad HIIT

Söndag 09.00 – 13.00

Klass funktionell styrka (Cirkelträning) 

Klassuppbyggnad cirkel

Instruera del av klass för varandra

UTBILDARE 

SOFIA HARRE WALLÉN

Sofias intresse för gruppträning började tidigt. När skolidrotten inte var tillräckligt rolig bad hon läraren om tillstånd att köra ett gympapass för sina kompisar. 26 år senare och över 5000 körda klasser livnär hon sig på träning, både som grupptränare, personlig tränare, koreograf och utbildare. Sofias filosofi är att träning ska vara “enkel men effektiv”.

Inom gruppträning instruerar hon i de flesta typer av klasser, allt ifrån meditativ och lugn träning till funktionell styrka, crossfitinspirerade pass och dans. Förutom träningsresor för TaudienTraining så lägger Sofia sin mesta tid hos Actic där hon sedan många år tillbaka ansvarar för utbildningsverksamheten utav nya instruktörer. Även allt inom träning är roligt för Sofia, så bultar hjärtat lite extra för att finna och utveckla nya instruktörer för att sen få se dem skina på scen!

SAGT OM VÅR INSTRUKTÖRSUTBILDNING

”Tack för en bra helg med mycket träning o inspiration. Var så roligt att göra två nya pass efter jag träffat och lärt mig av Sofia.”  – Viktoria A
”Tack för en givande och rolig helg! Man Lärde sig så mycket nytt!”  – Mathilda H
”TACK för en superbra utbildningshelg – man fick med sig massvis med kunskap, idéer och en riktig energy boost att dra igång på egen hand på hemmaplan!” – Carolina P

Vid frågor och bokning kontaktas info@taudientraining.se