Funktionell Träning Utbildning 

TaudienTraining har efter flera år utav tränings- och yogaresor, och med önskemål från olika håll, nu tagit steget till att erbjuda utbildningar. Med en enorm bredd från alla instruktörer erbjuds stor kompetens i framtagandet av vår utbildningsverksamhet.

Träningsbranschen erbjuder ett brett spann av utbildningar med variation av längd och omfattning såväl som innehåll. Bland de utbildningar som finns i nuläget upplevde vi emellertid att det fattades utbildningar med hög kvalitet som inte, efter avslutad utbildning, kräver någon licens för anläggningen eller instruktören. 

På vår tredagars utbildning med hemstudier samt förberedande och avslutande uppgifter får du med dig allt du behöver för att börja instruera och erbjuds möjlighet att fördjupa dina kunskaper kring träning och instruktörskap oavsett ambitionsnivå och erfarenhet. Du får färdiga klasser med spellistor som går att följa som en trygghet och din slutuppgift ger dig ett kvitto på att du har vad som krävs!

Utbildningen lär oss om bredden inom Funktionell träning med fokus på följande klasser/format:

  • Funktionell träning koreograferad till musik
  • Funktionell träning i intervallform: Tabata, HIIT och Cirkelträning

Du får under utbildningen en färdig klass och spellista till klasserna ovan.

Vad är Funktionell träning?
Funktionell träning är ett brett begrepp som innefattar många olika träningsformer vars gemensamma nämnare är att vi arbetar med hela kroppen i olika led med kroppsvikt och enklare redskap till hjälp. Exempel på redskap kan vara gummiband, miniband, pinnar, viktplattor och stepbrädor. Träningen går att utföra i många olika former vilket ger dig mängder av möjligheter och stor frihet som instruktör. När du blivit bekväm i instuktörsrollen och byggt en bank av övningar kommer du kunna instruera i alla de klasser som berörs under utbildningsdagarna. 

Samarbetspartners
Efter genomförd utbildning får du som önskar en direktkontakt till gruppträningsansvarig hos våra samarbetspartners på de rikstäckande gymmen Actic och Nordic Wellness. Detta ger dig en god möjlighet till arbete som instruktör direkt efter färdig utbildning!

Upplägg & Innehåll

Under utbildningen varvas teori och genomgång med praktiska övningar. Mycket vikt läggs även vid att öva på och bli bekväm med att leda varandra.

Redan innan utbildningen får du en inledande uppgift som består av att gå på klasser som faller inom ramarna för Funktionell träning samt att iaktta/observera en klass. Du få även litteratur som du ska läsa in dig på. 

Du lär dig under utbildningen att instruera säker och rolig träning i grupp med hjälp av enkla redskap! 

Diplomering

Efter utbildningen kommer du att få filma en sekvens när du undervisar en klass. Sekvensen ska vara ca 10 –15 minuter. Vidare instruktioner ges på plats. Detta är en fin möjlighet för dig att få feedback i ditt instruerande och stärka dig i att du har vad som krävs för att leda andra som instruktör. Detta är ett frivilligt moment i utbildningen, men ett obligatoriskt moment om du vill få ett diplom som intygar att du är godkänd på utbildningen.

Önskar du inte skicka in film får du istället ett kursintyg med beskrivning av utbildningens innehåll. 

 

Förkunskap

För att ha behållning av utbildningen bör du ha tränat regelbundet i minst ett år. Detta både för att gynna din egen upplevelse och för att nivån i gruppen ska bli någorlunda jämn. Vi kommer att  köra flera klasser, gå igenom övningar och instruera varandra. Du behöver därmed ha en tillräckligt god fysisk förmåga för att kunna tillgodose dig utbildningen. 

Utbildningen lämpar sig för dig som vill börja instruera inom Funktionell träning men är lämplig också för dig som vill fördjupa dina egna kunskaper inom träning och utforska om instruktörsrollen kan vara något för dig.

Nedan följer exempel på hur dina utbildningsdagar kan se ut och vad de kommer att innehålla.

Fredag 13.00 – 18.00

Klass i funktionell styrka (förkoreograferad)

Klassuppbyggnad funktionell styrka

Instruktörsrollen

Musikanalys och musikens betydelse

Övningsbank och teknik

Lördag 09.00 – 17.00

Klass funktionell styrka (Tabata)

Klassuppbyggnad Tabata

Ledarskap

Kommunikation

Målgruppsanpassad träning

Instruera varandra

Klassuppbyggnad utifrån olika redskap

Klass i funktionell styrka (HIIT)

Klassuppbyggnad HIIT

Söndag 09.00 – 13.00

Klass funktionell styrka (Cirkelträning) 

Klassuppbyggnad cirkel

Instruera del av klass för varandra

Dina utbildare

SOFIA HARRE WALLÉN

Sofias intresse för gruppträning började tidigt. När skolidrotten inte var tillräckligt rolig bad hon läraren om tillstånd att köra ett gympapass för sina kompisar. 26 år senare och över 5000 körda klasser livnär hon sig på träning, både som grupptränare, personlig tränare, koreograf och utbildare. Sofias filosofi är att träning ska vara “enkel men effektiv”.

Inom gruppträning instruerar hon i de flesta typer av klasser, allt ifrån meditativ och lugn träning till funktionell styrka, crossfitinspirerade pass och dans. Förutom träningsresor för TaudienTraining så lägger Sofia sin mesta tid hos Actic där hon sedan många år tillbaka ansvarar för utbildningsverksamheten utav nya instruktörer. Även allt inom träning är roligt för Sofia, så bultar hjärtat lite extra för att finna och utveckla nya instruktörer för att sen få se dem skina på scen!

Datum & Pris

3-5 september, 2021

25-27 mars, 2022

 

Allt detta ingår:

Välutbildad instruktör som finns tillgänglig innan, under och efter utbildningen. Vid större grupp två instruktörer.

Instruktörsmanual

Fyra stycken färdiga klasser med spellistor (Funktionell träning koreograferad, HIIT, Tabata och cirkelträning)

Möjlighet till Diplomering och feedback på filmad klass

 

Pris:

5995 kronor inkl. moms

 

120308436_1636905579819939_7823303508523947240_n
120327035_1636904569820040_1087971827244453786_n

Efter bokad utbildning får du en bokningsbekräftelse och en faktura med anmälningsavgiften som ska vara betald inom 14 dagar. Anmälningsavgiften är 1500:-. Resterande summa om 4495:- ska vara betald senast 30 dagar innan utbildningsstart. Vi gör endast återbetalningar mot läkarintyg (Anmälningsavgiften återbetalas ej).

Utbildningsplats

Actic Högevall i Lund

Högevallsgatan 1
222 29 Lund

Från centralstationen är det 700 m promenad till anläggningen.

Bokning

Vid frågor och bokning kontaktas marlene@taudientraining.se

För att boka plats på utbildningen skicka in Namn, adress och telefonnummer. Berätta även kort din träningsbakgrund och önskan med utbildningen.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Referenser – Sagt om våra Instruktörsutbildningar

2021 arrangeras vår första utbildning i Funktionell Träning. Vi har tidigare genomfört både Yoga– och Ledarskapsutbildningar– båda klickbara för referenser.