Träna med Familjen

FÖLJ MED PÅ FAMILJEHELG – EN TRÄNINGSHELG FÖR FAMILJEN!

Alla mår bra av att röra sig! Under 2020 lanserar vi ett nytt koncept- träningshelgen som bjuder in hela familjen för en hel helg av rörelseglädje, roliga aktiviteter och härlig kvalitetstid tillsammans. Visst minns man hur mycket man älskade när vuxna sveptes med i lekar och bus när man var liten? Vi minns tydligt och som vuxen, inte minst som föräldrar, har vi enorma möjlighet att forma våra barn in i val och vanor som sitter i hela livet. Vår vision är att genom  en Familjehelg skapa massor av minnen sprungna ur rörelse. Att låta kroppen bubbla och ögonen glittra.

Under två dagar fokuserar vi på att boosta vår hälsa med sånt vi mår bra av; skratt, svett, träning, god mat, bad, bus och gemensamma äventyr. Utöver rörelse och utmaningar får ni också tid att umgås, koppla av och bara må bra tillsammans. Den 15-16 augusti bjuder på ett schema fullspäckat av gemensamma upplevelser på fina Ronneby Brunn i Blekinge- ett perfekt sätt att kicka igång en härlig vardag tillsammans inför den stundande hösten!

Familjehelgen vänder sig till vuxna och barn från 4 års ålder! 

Ronneby Brunn

Ronneby Brunn är en av sydöstra Sveriges största resortanläggningar. Hotellet har rötter från 1897 och är omgivet av en ljuvlig Brunnspark, som också blivit utsedd till Sveriges vackraste park. På Ronneby Brunn har vi funnit det perfekta stället att arrangera en Familjehelg med fokus på träning och rörelse. Här finns ett väl varierat utbud av energigivande och avkopplande aktiviteter för både små och stora och hotellet är sedan länge måna om att välkomna familjer till sin anläggning.

Mellan helgens aktiviteter och träningspass kan du njuta av hotellets många faciliteter; bland annat SPA, Brunnsbadet (säsongsöppet sommartid), tempererad utomhuspool, tennisbanor, minigolf, Trollys lekland eller Game Center.

Läs mer om hotellet här. 

Program

LÖRDAG

9.30 Välkomstfika & Välkomstmöte
Instruktörerna hälsar dig välkomna i loungen och mellanmål samt kaffe/te/juice finns uppdukat.  Medan nu fikar får ni information om helgen och de olika aktivitetspassen.

10.15 – 11.00 Familjeträning 
Vi startar helgen med ett gemensamt träningspass med fokus på rörelseglädje! Här tränar vi vuxna och barn tillsammans och utmanar på ett lekfullt sätt både styrka, kondition och varandra. Helgens första träningspass blir en blandning av svett- och skrattfaktor och går att anpassa för alla- oberoende av ålder och träningsvana. Ett härligt sätt att kicka igång vår helg tillsammans! 

11.20 – 12.00
1) VUXEN – HIIT
Medan barnen rockar loss i två olika grupper baserade på ålder får alla vuxna chansen att riva av ett riktigt svettigt träningspass. Den här klassen innebär högintensiv träning och utmaning för både styrka och flås. HIIT-träning bygger på intervallträning med högt tempo och är ett grymt sätt att förbättra din kondition samt öka din förbränning både under och efter passet. Svettgaranti!

2) Barn 4-5 år – Les Mills Born To Move
Till härlig och specialanpassad musik, danssagor, på svenska tränar vi fantasi, kroppsmedvetenhet och motorik på samma gång. Här varas rörelse till musik med lekar och sjaldans i ett fantastiskt härligt pass utformat för den specifika åldersgruppen.

3) Barn 6-12 år – Athletic Move 
Kroppen är cool! Under det här passet gör vi det mesta- vi hoppar högt, springer fort och blir både starkare och snabbare. Vi varvar lek med träningsinslag och använder roliga redskap för att orka, våga, vilja köra järnet tillsammans!

12.00 – 13.15 Hotellets goda lunchbuffé

13.15 – 14.00 FamiljeBox 
Ett lekfullt och boxningsinspirerat träningspass där barn och vuxna jobbar tillsammans. Öva på slag och sparkar i olika övningar och kombinationer och bli riktigt svettiga tillsammans!

14.20 – 15.00 Familjeyoga
Med fantasifulla övningar och yogasagor upptäcker vi yoga tillsammans. Det här passet är ett skön sätt av landa på efter en dag av fartfyllda aktiviteter. Att sakta ned tempot i kroppen är bra för både vuxna och barn. På Familjeyogan ligger fokus på att ta hand om kroppen och att lära känna den utan några krav på prestation. Vi tränar balans, styrka, rörlighet, kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga i former som växlar mellan lugn och lekfullhet. Ett spännande pass med fin tillsammanskänsla!  

15.00 Fika, tid för incheckning och en ledig eftermiddag tillsammans!
Är ni sugna på att upptäcka badlandet? Spendera eftermiddagen tillsammans i vattenrutchkanorna, bassängerna, leklandet, på Game Center eller kanske ute i den fina Brunnsparken.   

18.00 Middagsbuffé

SÖNDAG  

07.30 – 08.15 Morgonträning för vuxna
Välj mellan två olika pass och möjliga sätt att väcka kroppen på. Då barnen har sovmorgon blir detta en möjlighet till träning för dig som är morgonpigg och reser med partner/vuxet sällskap som kan titta till barnen. 
Alternativ 1: Morgonyoga
Starta dagen på ett skönt sätt med styrka, rörlighet och balans. Under passet försöker vi stanna upp i nuet och arbeta med medvetenhet, andetag och närvaro. Klassen avslutas med avslappning innan vi glider vidare till frukostbuffén. 

Alternativ 2: PowerTraining
Följ med ut på en ”Powerwalk med styrkeövningar” ute i Brunnsparken. Starta dagen med en rask promenad i frisk luft. Med jämna mellanrum stannar vi till och utför olika styrke- och rörlighetsövningar. Tillbaka på hotellet är kroppen pigg, vaken och redo för frukost!

07.00 – 10.30 Frukostbuffén är framdukad! 

09.30 – 10.15 Familjepass – Det stora äventyret!
Samla familjen och gör er redo för ett äventyrligt träningspass där vi måste jobba tillsammans för att klara utmaningarna som väntar. Vi tränar utomhus och lägger gemensamt ribban- beroende på ålder och ambition- där den passar oss som familj/team. Grymt kul och precis så svettigt ni önskar!

10.15 -10.45 Mellanmål
Vi bjuder på snabb energipåfyllning i form av frukt så att vi är redo för sista aktivitetsblocket!

10.45 – 11.15
1) VUXEN – Tabata
För vuxna ges möjlighet till ett grymt träningspass i Tabataform. Detta innebär intervallbaserad träning; 20 sekunder arbete och 10 sekunder vila växelvis. Här utmanas hela kroppen med vår egen kroppsvikt samt ytterligare några redskap till hjälp; exempelvis miniband och Penaltyboxar. Medan svetten rinner i vuxengruppen får barnen, uppdelade utifrån ålder, röra på sig på eget håll. 

2) Barn 4-5 år – Les Mills Born To Move
Till härlig och specialanpassad musik, danssagor, på svenska tränar vi fantasi, kroppsmedvetenhet och motorik på samma gång. Här varas rörelse till musik med lekar och sjaldans i ett fantastiskt härligt pass utformat för den specifika åldersgruppen.

3) Barn 6-12 år – Athletic Move 
Kroppen är cool! Under det här passet gör vi det mesta- vi hoppar högt, springer fort och blir både starkare och snabbare. Vi varvar lek med träningsinslag och använder roliga redskap för att orka, våga, vilja köra järnet tillsammans!

11.30 – 12.15 Avslutning & Skattjakt
Det har blivit dags att avsluta vår Familjehelg. Vi låter rörelseglädjen som präglat helgen vara ledord för den sista aktiviteten och skickar iväg er på en skattjakt. Hittar ni skatten som finns gömd i Brunnsparken?

12.15 Hotellets goda lunchbuffé

Programmet är preliminärt och ändringar kan ske. Vi kommer att fortsätta pyssla med att utforma ett så härligt program som möjligt inför Familjehelgen men vill ge Er en bild av hur helgen kommer att se ut. 

Under helgen erbjuds aktiviteter för hela familjen. Vi kör både gemensamma familjepass av olika sort och pass som baseras på ålder och delar in oss i tre grupper; vuxna (barn från 12 år kan välja att träna dessa pass) samt barn 4-5 respektive 6-12 år.

* Åldersindelningen av barngrupperna är preliminär och görs beroende på den faktiska åldersfördelningen bland de deltagande barnen.

** Barn från 12 års ålder är välkomna att välja att delta i träningspassen för vuxna.

*Observera att Familjehelgen är utformad för barn från 4 år och uppåt. Detta innebär att det INTE arrangeras aktiviteter för barn under 4 års ålder och att det inte heller finns någon barnpassning att tillgå. Om mindre barn följer med under helgen är det självklart helt okej, men dessa passas och tas omhand av förälder och kan inte vara en del av eller närvara under träningspass i något läge. Föräldrar kan istället delta växelvis med det äldre barnet/barnen. 

Instruktörer

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer, som rymmer allt ifrån yogainstruktörer till dansare, löpare och styrkefantaster, kan vi erbjuda en bredd av träning. Under familjehelgen träffar ni instruktörer som, med olika bakgrunder och ingångar, alla har stor erfarenhet av att leda såväl barn- och ungdomsträning som familjepass och mängder av träningsformer för vuxna- allt för att kunna erbjuda er så mycket högkvalitativ rörelseglädje som möjligt! 

Augusti 2020: Louise Nilsson, Karin Lindgren & Nathalie Ljungkvist

LOUISE NILSSON

Louise Nilsson har en bakgrund inom konståkning och tävlingshopprep men bytte ishallen mot gruppträningssalen då hon lade skridskorna på hyllan. Louise älskar den mångsidighet som gruppträning innebär men allra närmast hjärtat finns Barre, step och koreografiklasser där man får uttrycka sig till musik. Louise är enormt uppskattad av kunder, framförallt för sin utstrålning och smittande glädje i kombination med tydlighet och lugn. Louise har en examen inom Idrottsvetenskap och Sport Management och jobbar bakom kulisserna som Marknadsansvarig för TaudienTraining för att se till att du får bästa tänkbara träningsresa.

Louise har arbetat med träning i barngrupper i många former under drygt 10 år; som konståkningstränare, tränare för tävlingshopprep, ledare för sportskolan Knatteskutt samt med att instruera och utforma barn- och familjeanpassad gruppträning på Filborna Arena i Helsingborg. En av hennes största passioner är att sprida rörelseglädje och att få vara en del i att se hur barn växer med den frihet som rörelse skapar…

KARIN LINDGREN

Med en bakgrund inom Fitnessvärlden, en tävlingsresa på elitnivå och många års erfarenhet av gymbranchen som allt ifrån personlig tränare och instruktör till utbildare och samordnare är Karin en allsidig instruktör med erfarenhet av gruppträningsvärldens flesta förgreningar, inte minst barn- och ungdomsträning. Till vardags jobbar hon med att koordinera och utveckla gruppträningen på Helsingborgs största träningsanläggning Filborna Arena och uppskattas för sitt sätt att balansera coolt och starkt med charmigt och närvarande. Oavsett träningsform har hon en förmåga att få sina deltagare att våga, växa och njuta av show-auran som omger henne. Ett dansant kraftpaket med mycket hjärta!

Karins började sin instruktörsbana som ungdomsledare för Svenska Ridsportsförbundet, bland annat på ridläger. Numera jobbar hon med att både koordinera och instruera familjeträning på Filborna Arena och lever på hemmaplan en aktiv träningsvardag med två små barn.

NATHALIE LJUNGKVIST

När du tränar med Nathalie inspireras du i en rad olika träningsformer som dans, barn- och ungdomsträning samt yoga. Hon har en bakgrund av dansutbildningar och är numera licensierad gruppträningsinstruktör. I Nathalie garanteras du en glad tränare med med erfarenheter bland annat från sina år som tränare på bland annat Wellness Studio i Kristianstad. Nathalie är lugn och strukturerad samtidigt som hon med lekfullhet och ett leende på läpparna levererar 100% under sina klasser. Hennes stora passion är att skapa energi och hon brinner för att se glädjen i rörelse hos människor samt att se dem lyckas!

Datum & Pris

Under 2020 arrangerar vi en familjehelg fullspäckad med roliga aktiviteter, träningspass och härlig tillsammanstid på fina Ronneby Brunn. Vi välkomnar barn från 4 års ålder tillsammans med medföljande vuxen/vuxna och hälsar er varmt välkomna den 15-16 augusti!

 

Detta ingår:

– Alla tränings- och aktivitetspass
– Förmiddagsfika lördag (Träningsmellis samt Kaffe/The/Juice)
2 x Lunchbuffé (Kött-, fisk- eller vegetariskt alternativ, dagens soppa, stor salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe) 
– Eftermiddagsfika lördag (Träningsmellis samt Kaffe/The/Juice)
– Middagsbuffé lördag (med salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe)
Frukostbuffé söndag
– Boende lördag-söndag
– Fri entré till SPA (speciella barntider)
– Fri entré till Ronneby Brunnsbad (stort utomhusbad i anslutning till hotellet)
– Tillgång till lekland

Pris:

Vuxen (från 15 år och uppåt):
2775 kronor

Barn (från 4-14 år):
1 575 kronor

*Max antal boende per rum är 2 vuxna+2 barn eller 3 vuxna.
**Barn 0-3 år bor fritt i föräldrarnas säng.
*** Observera att Familjehelgen är utformad för barn från 4 år och uppåt. Detta innebär att det INTE arrangeras aktiviteter för barn under 4 års ålder och att det inte heller finns någon barnpassning att tillgå. Om mindre barn följer med under helgen är det självklart helt okej, men dessa passas och tas omhand av förälder och kan inte vara en del av eller närvara under träningspass i något läge. Föräldrar kan istället delta växelvis med det äldre barnet/barnen. 

 

Specialerbjudande: Förläng Familjehelgen!

Vill ni förlänga er familjehelg? Kom redan på fredag och stanna en extra natt. Kanske hinner ni med en extra sväng på badlandet på fredag eftermiddag?
I ett specialerbjudande för Er ingår logi samt frukost fredag till lördag. Kvällens varmrätt erbjuds i restaurangen (bokas innan ankomst). 

Pris: 500: -/Vuxen och 250: – barn.

Vad kan man mer hitta på? 

Under lördagseftermiddagen, efter en halvdag av roliga aktiviteter tillsammans, får Ni tid att utforska alla roligheter som finns på hotellet. Kanske lockar badlandet med vattenrutchkanor och glass, Trollys lekland, Game Center eller en stund tillsammans på SPA?

LEKA

Trollys Lekrum

UNDERHÅLLNING

Game Center

Trollys Lekrum är öppet året om och utöver det så gästas leklandet utav Trolly under utvalda veckor. Lekrummet hittar du intill SPA entrén. I Trollys Lekrum hittar man rutschkanor, ishockeyspel, bollhav och mycket annat för barnens underhållning.
Bredvid lobbyn så hittar du Game Center fullt med spel och underhållning för alla barn. För att spela på Game Center så behövs det bokas och det görs per timme i receptionen. Game Center är öppet från kl. 08.00-20.00 varje dag och har allt för att ditt eller dina barn ska få den perfekta underhållningen.
AVKOPPLING

Spa

BADA

Brunnsbadet

På SPA stiger du in i en behaglig atmosfär, låter stressen rinna av och vardagsbekymren går upp i ånga. Här kan ni umgås och njuta till fullo. I poolhuset, där det finns ångbastu, bubbelpool och en 34-gradig pool är det alltid ljust, varmt och skönt. Rofylld musik och ett lätt porlande och bubblande kittlar din livskraft – liksom utsikten mot den japanska trädgården där du även kan njuta av bubbelbad utomhus.

På SPA gäller speciella barntider (0-14 år) enligt nedan:
Lördagar 08.30-15.00
Söndagar: 09.00-13.00

Brunnsbadet i Ronneby innehåller en rad häftiga badattraktioner.  Här finns en 25 m lång bassäng för träning och motionssimning, en långgrund ”strand” och en lite djupare lagun med fasta uthopp för att kunna hoppa ner i vattnet. Det finns även en strömkanal, en sittbänk med vattenmassage och en varmbassäng med masserande bubbelstrålar, typ jacuzzi. På Brunnsbadet finns också en tredelad småbarnsbassängen med en liten höjdskillnad emellan och olika vattendjup i de olika delarna (från 25 till 50 cm djup). I denna bassäng finns också en liten vattenrutschkana och vattensprutande lekfigurer. På djupare vatten finns två olika vattenrutschkanor, en bred 93 m lång så kallad Magic-Hole-rutschkana där man kan åka flera samtidigt i ringar. Och en vanlig med gupp, tunnel och svängar som är 75 meter lång. I anslutning finns det även en sju meter lång vattenpist.

Badet är öppet 10.00-18.00

SAGT OM OSS

Detta är vår första träningshelg utformad för hela familjen, men vi har arrangerat ett 50-tal träningshelger på olika destinationer i Sverige under flera års tid.
För referenser kring våra arrangemang kan du läsa om någon utav våra andra resor (exempelvis TanumStrand  eller Örenäs Slott) eller se Taudientraining på Facebook.

Bokning

Bokning av helgerna görs direkt via hotellet.

Din bokning ska innehålla följande uppgifter:
– Namn
– Telefonnummer
– Antal vuxna respektive barn
– Ålder på barnet/barnen
– Eventuell specialkost
– Ankomstdag (vilka datum Ni önskar boende)

Skicka din bokning via mejl till bokning@ronnebybrunn.se.

 

Vid frågor gällande träningshelgen kontakta info@taudientraining.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *