Träna med Familjen

FAMILJEHELG PÅ RIVIERA STRAND- EN TRÄNINGSHELG FÖR FAMILJEN!

Alla mår bra av att röra sig! Vi älskar familjeträning och erbjuder nu ett koncept som bjuder in hela familjen till en träningshelg fylld av rörelseglädje, roliga aktiviteter och härlig kvalitetstid tillsammans.

Visst minns man hur mycket man älskade när vuxna sveptes med i lekar och bus när man var liten? Vi minns tydligt och som vuxen, inte minst som föräldrar, har vi enorma möjlighet att forma våra barn in i val och vanor som sitter i hela livet. Vår vision är att genom en Familjehelg skapa massor av minnen sprungna ur rörelse. Att låta kroppen bubbla och ögonen glittra.

Under två dagar fokuserar vi på att boosta vår hälsa med sånt vi mår bra av; skratt, svett, träning, god mat, bad, bus och gemensamma äventyr. Utöver rörelse och utmaningar får ni också tid att umgås, koppla av och bara må bra tillsammans. 

Familjehelgen vänder sig till vuxna och barn från 6 års ålder! 

Riviera Strand

Hotel Riviera Strand är beläget vid havet i Båstad och nordvästra Skåne. Här bor Ni familjevänligt precis inpå stranden, äter måltider till havsutsikt och har tillgång till grymma träningsmiljöer både inomhus och utomhus.

Hotellet har sedan länge en stark profilering och inriktning mot just familjer- “Helt seriöst kan man nog säga att vi är södra Sveriges barnsligaste hotell. Här finns ett helt poolhus med hur kul som helst för alla åldrar. Generösa rum och sviter med plats för många. Pingisbord, fotbollsmål och biljard. Egna menyer för unga smaklökar. Och glassmaskin, så klart.”

På hotellet finns utöver ovanstående också möjlighet till bastu, japanska utebad och ett stort pooldeck. Dessa faciliteter gör Riviera Strand till ett klockrent ställe för en Träningshelg tillsammans med Familjen!

Läs mer om hotellet här.

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras inför eventet. 

LÖRDAG

9.30 Välkomstfika & Välkomstmöte
Instruktörerna hälsar dig välkomna i loungen och mellanmål samt kaffe/te/juice finns uppdukat.  Medan nu fikar får ni information om helgen och de olika aktivitetspassen.

10.15 – 11.00 FAMILJEPASS: Cirkelträning 
Vi startar helgen med ett gemensamt träningspass med fokus på rörelseglädje! Här tränar vi vuxna och barn tillsammans och utmanar på ett lekfullt sätt både styrka, kondition och varandra. Helgens första träningspass blir en blandning av svett- och skrattfaktor och går att anpassa för alla- oberoende av ålder och träningsvana. Ett härligt sätt att kicka igång vår helg tillsammans! 

11.20 – 12.00
1) VUXEN : HIIT 
Medan barnen rockar loss på sitt håll får alla vuxna chansen att riva av ett riktigt svettigt träningspass. Den här klassen innebär högintensiv träning och utmaning för både styrka och flås. HIIT-träning bygger på intervallträning med högt tempo och är ett grymt sätt att förbättra din kondition samt öka din förbränning både under och efter passet. Svettgaranti!

2) BARN 6-12 år Athletic Move #1
Kroppen är cool! Under det här passet gör vi det mesta- vi hoppar högt, springer fort och blir både starkare och snabbare. Passet är lekfullt och utmanande på samma gång.

12.00 – 13.15 Hotellets goda lunchbuffé

13.15 – 14.00 FamiljeBox 
Ett lekfullt och boxningsinspirerat träningspass där barn och vuxna jobbar tillsammans. Öva på slag och sparkar i olika övningar och kombinationer och bli riktigt svettiga tillsammans!

14.20 – 15.00 Familjeyoga
Med fantasifulla övningar och yogasagor upptäcker vi yoga tillsammans. Det här passet är ett skön sätt av landa på efter en dag av fartfyllda aktiviteter. Att sakta ned tempot i kroppen är bra för både vuxna och barn. På Familjeyogan ligger fokus på att ta hand om kroppen och att lära känna den utan några krav på prestation. Vi tränar balans, styrka, rörlighet, kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga i former som växlar mellan lugn och lekfullhet. Ett spännande pass med fin tillsammanskänsla!  

15.00 Fika, tid för incheckning och en ledig eftermiddag tillsammans!
Eftermiddagsfika finns uppdukat i hotelllobbyn. Fyll på energidepåerna och använd eftermiddagen till att umgås och ha kul tillsammans! Är ni sugna på att bada? Spendera eftermiddagen tillsammans i poolhuset, med någon aktivitet på hotellet eller kanske ute på stranden.  

18.00 Middagsbuffé

SÖNDAG  

07.15 – 07.45 VUXEN: Core Connect 
Vill du som vuxen väcka kroppen innan frukost? Starta i så fall dagen tillsammans med Karin och en halvtimme med fokus på din core- kroppens kärna. Vi utmanar vår balans, rörlighet och styrka med en strävan om att hitta kontakt med din inre bålmuskulatur. Musiken är lugn och närvaron hög. Att sänka tempot ökar förutsättningarna för god kontakt och ökar din kroppskännedom! 

08.00  Frukostbuffé 

09.15 – 10.00 FAMILJEPASS: PowerTraining
Efter frukost beger vi oss iväg på en powerwalk med Brunnsparken som utgångspunkt. Med jämna mellanrum stannar vi till för att svettas lite extra samt träna styrka, rörlighet och samarbetsförmåga… 

10.00 -10.30 Mellanmål
Vi bjuder på snabb energipåfyllning i form av frukt så att vi är redo för sista träningspasset och helgens final!

10.30 – 11.00
1) VUXEN: Tabata 
För vuxna ges möjlighet till ett grymt träningspass i Tabataform. Detta innebär intervallbaserad träning; 20 sekunder arbete och 10 sekunder vila växelvis. Här utmanas hela kroppen med vår egen kroppsvikt samt ytterligare några redskap till hjälp; exempelvis miniband och Penaltyboxar. Medan svetten rinner i vuxengruppen får barnen, uppdelade utifrån ålder, röra på sig på eget håll. 

2) BARN 6-12 år: Athletic Move #2 
Idag är vi lite modigare och lite starkare än igår! Vi varvar lek med lite mera träningsinslag och använder roliga redskap för att orka, våga, vilja köra järnet tillsammans!

11.15 – 12.15 FAMILJEPASS: Det stora äventyret- Avslutning & Skattjakt 
Det har blivit dags att avsluta vår Familjehelg. Vi låter rörelseglädjen som präglat helgen vara ledord för den sista aktiviteten och skickar iväg er på en skattjakt med möjlighet att träna både kropp och knopp! Samla familjen och gör er redo för ett äventyr där ni måste jobba tillsammans för att klara utmaningarna som väntar. Vi tränar utomhus och tar oss an utmaningarna som familj/team. Knäcker ni lösenordet som tar er till skatten som finns gömd? 

12.15 Hotellets goda lunchbuffé 

DSC00739 (1)
IMG_5105

Programmet är preliminärt och ändringar kan ske. Vi kommer att fortsätta pyssla med att utforma ett så härligt program som möjligt inför Familjehelgen men vill ge Er en bild av hur helgen kommer att se ut. 

Under helgen erbjuds aktiviteter för hela familjen. Vi kör både gemensamma familjepass av olika sort och pass som baseras på ålder och delar in oss i grupper; vuxna (barn från 12 år kan välja att träna dessa pass) samt barn.

* Barn från 12 års ålder är välkomna att välja att delta i träningspassen för vuxna.

*Observera att Familjehelgen är utformad för barn från 6 år och uppåt. Detta innebär att det INTE arrangeras aktiviteter för barn under 6 års ålder och att det inte heller finns någon barnpassning att tillgå. Om mindre barn följer med under helgen är det självklart helt okej, men dessa passas och tas omhand av förälder och kan inte vara en del av eller närvara under träningspass i något läge. Föräldrar kan istället delta växelvis med det äldre barnet/barnen. 

Instruktörer

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer, som rymmer allt ifrån yogainstruktörer till dansare, löpare och styrkefantaster, kan vi erbjuda en bredd av träning. Under familjehelgen träffar ni instruktörer som, med olika bakgrunder och ingångar, alla har stor erfarenhet av att leda såväl barn- och ungdomsträning som familjepass och mängder av träningsformer för vuxna- allt för att kunna erbjuda er så mycket högkvalitativ rörelseglädje som möjligt! 

LOUISE NILSSON

Louise Nilsson har en bakgrund inom konståkning och tävlingshopprep men bytte ishallen mot gruppträningssalen då hon lade skridskorna på hyllan. Louise älskar den mångsidighet som gruppträning innebär men allra närmast hjärtat finns Barre, step och koreografiklasser där man får uttrycka sig till musik. Louise är enormt uppskattad av kunder, framförallt för sin utstrålning och smittande glädje i kombination med tydlighet och lugn. Louise har en examen inom Idrottsvetenskap och Sport Management och jobbar bakom kulisserna som Marknadsansvarig för TaudienTraining för att se till att du får bästa tänkbara träningsresa.

Louise har arbetat med träning i barngrupper i många former under drygt 10 år; som konståkningstränare, tränare för tävlingshopprep, ledare för sportskolan Knatteskutt samt med att instruera och utforma barn- och familjeanpassad gruppträning på Filborna Arena i Helsingborg. En av hennes största passioner är att sprida rörelseglädje och att få vara en del i att se hur barn växer med den frihet som rörelse skapar…

Datum & Pris

11-12 september 2021

Vi välkomnar barn från 6 års ålder tillsammans med medföljande vuxen/vuxna.

 

Detta ingår:

– Alla tränings- och aktivitetspass
– Övernattning i lägenhetssvit
– Förmiddagsfika lördag
– 2 x Lunch bestående av varmrätt + salladsbuffé
– Eftermiddagsfika lördag eftermiddag
– Middag lördag kväll + måltidsdryck & kaffe
– Frukostbuffé söndag
–  Frukt, kaffe/Te
– Tillgång till Poolhus
– Tillgång till Gym (vuxen)
– Fri internetuppkoppling
– Badrockar, tofflor & handdukar till alla gäster.

Pris:

Vuxen (från 15 år och uppåt):
2 975 kronor

Barn (från 6-14 år):
1 895 kronor

 

* Observera att Familjehelgen är utformad för barn från 6 år och uppåt. Detta innebär att det INTE arrangeras aktiviteter för barn under 6 års ålder och att det inte heller finns någon barnpassning att tillgå. Om mindre barn följer med under helgen är det självklart helt okej, men dessa passas och tas omhand av förälder och kan inte vara en del av eller närvara under träningspass i något läge. Föräldrar kan istället delta växelvis med det äldre barnet/barnen. 

Vad kan man mer hitta på? 

Under lördagseftermiddagen, efter en halvdag av roliga aktiviteter tillsammans, får Ni tid att utforska alla roligheter som finns på hotellet. Kanske lockar ett dopp i poolen eller en match vid pingisborden?

BADA

Poolhuset

LEKA

Sport & Aktiviteter

Hela familjen är välkomna till poolhuset. Här uppmuntras bus, lek och plaskande. Därför är poolen inte traditionellt rektangulär utan byggd för att passa barn, blanda annat med klättervägg och varierande djup.

Hotellet har stora ytor för spontanidrott, rörelseglädje och aktivitet – både utomhus och inomhus. Utmana varandra i pingis, minitennis, biljard,  innebandy och fotboll, med mera.

Riviera-pool-bomben-morfar-Torleif-Svensson-1148
fullt-os-sportlandet-bastad-2-785x785

I och utanför Poolhuset hittar du:

  • Inomhuspool med bubbelsoffa och klättervägg. Poolen är 20 meter lång och ca 8 meter bred. Djupet är fallande från ca 75 cm–165 cm. Temperatur ca 31°C.
  • Plaskpool inomhus. Intill den stora poolen finns en plaskpool för de allra minsta.
  • Stor bastu. Torrbastun har fönster från golv till tak som vetter mot stranden och havet.
  • Två varma utomhusbad. Sittbad med 37-gradigt varmt vatten. Tänk jacuzzi, men stilla. Temperatur ca 37°C.
  • Trädäck med solstolar. Relaxa i solen under den varma årstiden.

Sagt om oss

I februari 2021 genomför vi vår första Familjehelg på Riviera Strand i Båstad. 
Våra Familjehelger finns sedan tidigare på Ronneby Brunn med referenser nedan; 

 

Jag och sonen är helnöjda med upplägget, Detta är något vi absolut kommer boka igen om det ges tillfälle.
Sonen tillägger även att Louise är en super, barnkär och rolig ledare för barnen 😄
– Jenny J

Mycket bra träning med glada och inspirerande instruktörer. Kul upplägg för barn och vuxna!
– Louise Falck Edeheim

Instruktörerna var trevliga och kul att få träna tillsammans vuxen/barn.
– Daniel, Maria, Rebecka & Sofia

Det bästa med helgen var boxningen, skattjakten och HIIT-passet!
– Frida, Magnus och Harry Persson

Bra träning för vuxna och barn ihop!
– Daniel, Göteborg

 

För ytterligare referenser kring våra arrangemang kan du läsa om någon utav våra andra resor (exempelvis TanumStrand  eller Örenäs Slott) eller se Taudientraining på Facebook.

Bokning

Bokning av helgerna görs direkt via hotellet.

Din bokning ska innehålla följande uppgifter:
– Namn
– Telefonnummer
– Antal vuxna respektive barn
– Ålder på barnet/barnen
– Eventuell specialkost

Skicka din bokning via mejl till  bokning@rivierastrand.se.

 

Vid frågor gällande träningshelgen kontakta info@taudientraining.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *