Yogahelg – Torekov

Yoga Liz och MalinYogahelg på Torekov

Kom bort från vardagsbekymmer, fyll på energi på bästa sätt genom en avslappnande och inspirerande yogahelg på Torekov Hotell. Här får du får den hjälp som du önskar från professionella och hjälpsamma instruktörer samt trevlig sammanhållning.

En yogahelg för både nya och vana yogautövare

Vi har ett gediget program för helgen där du får prova på flera olika yogapass, komma igång eller utveckla din yogapraktik, ta del av inspirerande workshop, njuta av lugnet på spa samt god mat på hotellets prisbelönta restaurang. Oavsett om du är van yogautövare eller helt nybörjare så kommer du kunna vara med. Övningarna på klasserna anpassas och det är hela tiden två instruktörer som finns med för att ge dig assistans eller kunna hjälpa dig med enklare alternativ eller utmaningar.

Professionalitet, engagemang och personlighet genomsyrar allt vi gör för att du ska få uppleva en helg med träningsglädje, energi och balans. Hit kan du åka med din partner, kompisen kollegan eller på egen hand. Många väljer även att åka själva då du aldrig är ensam om du inte vill. Måltiderna sker tillsammans och genom gemensamma intressen hittar man snabbt likasinnade att samtala med.

Om hotellet

Torekov Hotell ligger på Bjärehalvöns västra sluttning, där

vackrabokskogar möter urgamla stengärden.

På hotellet finns gott om plats till att bara njuta av utsikten och stillheten mellan varven. Du kan till exempel sätta dig framför brasan i loungen
eller besöka den personliga SPA avdelningen. SPA avdelningen innehar relaxavdelning med panoramafönster mot himlen, japanska utomhuspooler, ångbastu mm. Passa även på att boka in en SPA behandling där du som reser med TaudienTraining har 10 % rabatt på alla behandlingar (bokas i förväg).

Naturen

Mellan Torekov och Båstad finns många fina vandringsleder och möjligheter att finna egna stigar. Skåneleden går runt hela halvön med utsiktspunkter mot havet. Du kan även passa på att göra ett besök till det mysiga gamla fiskesamhället och de små bodarna. Passa på att följa med på löpskolningen och morgonjoggen alternativt gå på egen upptäcktsfärd och njut av den vackra och fridfulla naturen!

Hotellrummen press_torekov_2_13_0316

I våra dubbelrum med egen terrass får du en gemytlig hemmakänsla där klass och design möter naturen med dess skönhet. Dubbelrummen finner du dels i den större hotellbyggnaden, dels i de åtta fristående hotellhusen.

Dubbelrummen är utrustade med: TV, internet, safetybox, hårtork, badrock och tofflor samt strykjärn och strykbräda.

press_torekovhotell13aug2015nr104

Program Yogahelg 14-15 april – 2018

Mindre ändringar i programmet kan komma att ske.

Lördag:

09.45 Samling15317761_672438406266666_9095230595125837011_n

10.00 Tona in helgen – Träffa instruktörerna och dina yogavänner för helgen. Få information om det praktiska och genomgång av schemat.

10.45- 11.45 Global Yoga Intention med Malin – Sätt intentionen för din yogahelg med denna dynamiska yogaklass där vi arbetar oss igenom de klassiska positionerna. Här finns möjlighet att utmanas – både för dig som nybörjare och van yogautövare.

11.45 – 12.45 Hotellets goda lunchbuffé

12.45 – 13.30 Mental workshop med Malin och Liz – Vilka vinster vill du skapa med din yogapraktik? – Vi tittar på yogans fördelar och hur vi kan föra in dem i vår egen praktisering.

13.45 – 14.45 Fysisk workshop med Malin och Liz – Surya Namaskar A – En workshop där vi stannar upp i solhälsningens olika moment där du får möjlighet att utveckla din teknik och andning.

15.00 – 15:45 Freepower med Susanne – På det här intensiva och samtidigt meditativa pass kommer du att skapa mer pondus. Du kommer att upptäcka dina olika förmågor; att vara smidig och koncentrerad, skärpt, dansant och avspänd, explosiv och kraftfull samt ha kroppskontroll och vara öppen i sinnet. Vi både börjar och avslutar med meditation. Ett riktigt coolt pass!

15:55 – 16.15 Mindfulness, Nadabrahma med Malin – Stanna upp och arbeta med din andning och var i nuet. Efter en dag med många nya intryck avslutar vi med att samla oss och skapa full närvaro, kommer ner i varv och landar inför egen tid under eftermiddagen.

16.15 Fika och egen tid med SPA

19.15 2 rätters middag, förrätt och huvudrätt

 

Söndag:

07.30 – 08.15 Yoga Flow, Wake up!  Med Liz– Börja dagen med att väcka kroppen och sinnet till liv i denna mjuka flödesklass där vi kombinerar andning med rörelse.

08.15 – 09.15 Frukostbuffé

09.15 – 10.00 Workshop, Yoga i vardagen med Malin och Liz. Workshopen ger dig tankar och inspiration kring hur du kan få in yoga i din vardag. I denna workshop kommer du även att få prova på kontorsyoga med enkla yogaövningar som du kan utföra med hjälp utav en stol istället för en yogamatta.

10.15 – 11.15 Global Yoga, Kundalini Power med Malin – Temat i denna klass är chakran. Vi arbetar från rotchakrat upp till kronchakrat för att väcka kundalinikraften till liv.

11.30 – 12.30 Yin Yoga, Open your heart med Liz – I yinyoga fokuserar vi på Yin-delarna i kroppen med bland annat skelett, bindväv och ligament. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter och baksidor av ben som blir smidigare och mer elastiska. I denna klass fokuserar vi även lite extra på att öppna vårt bröst och våra hjärtan. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne. En perfekt avslutning på helgen.

12.40 – 13.15 Tona ut helgen, samt ööverraskning

13.15 Hotellets goda lunchbuffé

DSC02345

 

Instruktörerna

Vi är mycket stolta över våra instruktörer som är handplockade och proffs på sina områden.. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen samt även om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Så passa på att ta hjälp från dem för att få ut så mycket som möjligt av din yogahelg.

 Liz Fristedt

En kreativ och mångsidig instruktör med 30 års erfarenhet av Yoga Liz och Malin 2gruppträning. Först som ungdomsledare i dans och gymnastik och därefter som gruppträningsinstruktör, främst i dans och yoga. Hennes energigivande klasser genomsyras av ett fokus på en helhetsupplevelse och varje kunds välmående.

Till vardags arbetar Liz som lärare, utbildningskonsult och läromedelsutvecklare samt driver ett eget företag där hon reser runt och inspirerar lärare över hela Sverige i Kooperativt lärarande. För att koppla av umgås hon med sina barn, yogar eller dansar latindans.

Idag är Liz största drivkraft att både leva och arbeta holistiskt. Att få in yogans olika dimensioner som en naturlig del såväl i privat- som yrkesliv både utmanar, utvecklar och fyller mening i hennes liv.

Malin Fylking

Malin är en yogaglad tjej från Stockholm som hittade hem till Helsingborg 2016. Idag arbetar hon som konsult och entreprenör inom träning och hälsa med starkt intresse för personlig utveckling. Förutom arbetet med egna företaget jobbar hon som personlig tränare, kostrådgivare och instruktör på Filborna Arena. Hon brinner för att hjälpa människor att nå sin fulla potential såväl fysiskt samt mentalt.

2017 började Malin studera vid Global Yoga som är en yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Tekniker från både öst och väst blandas i yogaklasser med precision och flöde. Yogan har gjort en helomvändning i hennes liv, från prestationsångest och stress till balans och harmoni.

“På mattan får jag tid för mig själv, mina tankar och känslor – där får jag vara mig själv med alla mina svagheter och styrkor. Jag tror att en hälsosam kropp ger en hälsosam knopp.”

13-14 oktober 

Allt detta ingår:

Samtliga träningspass och workshops specifikt för vår grupp med två instruktörer

Lunchbuffé i Bistron båda dagarna

Hälsosamt mellanmål

Tillgång till kaffe/te och nötter lördag förmiddag och hela söndagen

En tvårättersmeny i Bistron

En skön natts sömn i dubbelrum

Frukostbuffé i Bistron

SPA med bastu, varma bad och japanska utomhuspooler

Tillgång till gym inom- och utomhus

Pris:

3000:- (Bokningen är bindande och betalas senast 30 dagar innan vistelsen.)

Utan övernattning 2295 :- (inkl.lunch, middag och fika)

Utan övernattning 1895:-(inkl. lunch och fika)

Enkelrum: Tillägg 200:-

Uppgradering till svit: Tillägg 300:- per person

 Njut lite extra och kom en dag tidigare.

Paketpris 1 395 kr/person inkl. afternoon tea , bistrons trerättersmiddag, övernattning i dubbelrum med frukostbuffé samt fri entré till SPA och träning.

Logipaket 1 040 kr/person inkl. övernattning i dubbelrum med frukostbuffé samt fri entré till SPA och träning.

Boka helgen

Bokning sker genom att maila namn, datum, antal personer till info@torekovhotell.se eller så ringer du till 0431-558212.

Vid frågor om vår yogahelg är du varmt välkommen att skriva till marlene@taudientraining.se

hjärta

Detta är vår första yogahelg varav inga referenser finns att läsa än. Men, vi har arrangerat över 20 träningshelger till Torekov, de referenserna kan du läsa här