Yogahelg – Skepparholmen Stockholm

Yogahelg på Skepparholmen

Kom bort från vardagsbekymmer, fyll på energi på bästa sätt genom en avslappnande och inspirerande yogahelg påSkepparholmenl. Här får du får den hjälp som du önskar från professionella och hjälpsamma instruktörer samt trevlig sammanhållning.

En yogahelg för både nya och vana yogautövare

Vi har ett gediget program för helgen där du får prova på flera olika yogapass, komma igång eller utveckla din yogapraktik, ta del av inspirerande workshop, njuta av lugnet på spa samt god mat på hotellets prisbelönta restaurang. Oavsett om du är van yogautövare eller helt nybörjare så kommer du kunna vara med. Övningarna på klasserna anpassas och det är hela tiden två instruktörer som finns med för att ge dig assistans eller kunna hjälpa dig med enklare alternativ eller utmaningar.

Professionalitet, engagemang och personlighet genomsyrar allt vi gör för att du ska få uppleva en helg med träningsglädje, energi och balans. Hit kan du åka med din partner, kompisen kollegan eller på egen hand. Många väljer även att åka själva då du aldrig är ensam om du inte vill. Måltiderna sker tillsammans och genom gemensamma intressen hittar man snabbt likasinnade att samtala med.

Skepparholmen Nacka

Är ett spa-, tränings och konferenshotell vackert beläget i Nacka som ligger i Stockholms innerskärgård. Från Stockholm city tar du dig hit på endast 20 minuter. Väl här möts du av en härlig natur med nära till havet, med andra ord är omgivningen är perfekt för inspirerande träning! Vill du inte köra så går det även regelbunden båt- och busstrafik hit.

Hotellet har en gedigen hemsida med mycket information och bilder, läs mer här!

pool-med-havsutsikt   

Program för helgen

Mindre ändringar i programmet kan komma att ske.

Lördag:

09.45 Samling
10.00 Tona in helgen – Träffa instruktörerna och dina yogavänner för helgen. Få information om det praktiska och genomgång av schemat.
10.45- 11.45 Global Yoga Intention med Malin – Sätt intentionen för din yogahelg med denna dynamiska yogaklass där vi arbetar oss igenom de klassiska positionerna. Här finns möjlighet att utmanas – både för dig som nybörjare och van yogautövare.
11.45– 12.45 Hotellets goda lunchbuffé
12.45 – 13.30 Mental workshop med Malin och Liz – Vilka vinster vill du skapa med din yogapraktik? – Vi tittar på yogans fördelar och hur vi kan föra in dem i vår egen praktisering.
13.45 – 14.45 Fysisk workshop med Malin och Liz – Surya Namaskar A – En workshop där vi stannar upp i solhälsningens olika moment där du får möjlighet att utveckla din teknik och andning.
14.45 – 15.30 Freepower med Liz – På det här intensiva och samtidigt meditativa pass kommer du att skapa mer pondus. Du kommer att upptäcka dina olika förmågor; att vara smidig och koncentrerad, skärpt, dansant och avspänd, explosiv och kraftfull samt ha kroppskontroll och vara öppen i sinnet. Vi både börjar och avslutar med meditation. Ett riktigt coolt pass!
15.55 – 16.15 Mindfulness, Nadabrahma med Malin – Stanna upp och arbeta med din andning och var i nuet. Efter en dag med många nya intryck avslutar vi med att samla oss och skapa full närvaro, kommer ner i varv och landar inför egen tid under eftermiddagen.
16.15 Fika och egen tid
18.00 SPA
20.00 3 rätters middag, förrätt och huvudrätt

Söndag:
07.30 – 08.15 Yoga Flow, Wake up! Med Liz– Börja dagen med att väcka kroppen och sinnet till liv i denna mjuka flödesklass där vi kombinerar andning med rörelse.
08.15 – 09.15 Frukostbuffé
09.15 – 10.00 Workshop, Yoga i vardagen med Malin och Liz. Workshopen ger dig tankar och inspiration kring hur du kan få in yoga i din vardag. I denna workshop kommer du även att få prova på kontorsyoga med enkla yogaövningar som du kan utföra med hjälp utav en stol istället för en yogamatta.
10.15 – 11.15 Global Yoga, Kundalini Power med Malin – Temat i denna klass är chakran. Vi arbetar från rotchakrat upp till kronchakrat för att väcka kundalinikraften till liv.
11.30 – 12.30 Yin Yoga, Open your heart med Liz – I yinyoga fokuserar vi på Yin-delarna i kroppen med bland annat skelett, bindväv och ligament. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter och baksidor av ben som blir smidigare och mer elastiska. I denna klass fokuserar vi även lite extra på att öppna vårt bröst och våra hjärtan. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne. En perfekt avslutning på helgen.
12.40 – 13.15 Avslutning för helgen med överraskning

13.15 Hotellets goda lunchbuffé

Instruktörerna

Vi är mycket stolta över våra instruktörer som är handplockade och proffs på sina områden.. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen samt även om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Så passa på att ta hjälp från dem för att få ut så mycket som möjligt av din yogahelg.

 Liz Fristedt

En kreativ och mångsidig instruktör med 30 års erfarenhet av Yoga Liz och Malin 2gruppträning. Först som ungdomsledare i dans och gymnastik och därefter som gruppträningsinstruktör, främst i dans och yoga. Hennes energigivande klasser genomsyras av ett fokus på en helhetsupplevelse och varje kunds välmående.

Till vardags arbetar Liz som lärare, utbildningskonsult och läromedelsutvecklare samt driver ett eget företag där hon reser runt och inspirerar lärare över hela Sverige i Kooperativt lärarande. För att koppla av umgås hon med sina barn, yogar eller dansar latindans.

Idag är Liz största drivkraft att både leva och arbeta holistiskt. Att få in yogans olika dimensioner som en naturlig del såväl i privat- som yrkesliv både utmanar, utvecklar och fyller mening i hennes liv.

Malin Fylking

Malin är en yogaglad tjej från Stockholm som hittade hem till Helsingborg 2016. Idag arbetar hon som konsult och entreprenör inom träning och hälsa med starkt intresse för personlig utveckling. Förutom arbetet med egna företaget jobbar hon som personlig tränare, kostrådgivare och instruktör på Filborna Arena. Hon brinner för att hjälpa människor att nå sin fulla potential såväl fysiskt samt mentalt.

2017 började Malin studera vid Global Yoga som är en yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Tekniker från både öst och väst blandas i yogaklasser med precision och flöde. Yogan har gjort en helomvändning i hennes liv, från prestationsångest och stress till balans och harmoni.

“På mattan får jag tid för mig själv, mina tankar och känslor – där får jag vara mig själv med alla mina svagheter och styrkor. Jag tror att en hälsosam kropp ger en hälsosam knopp.”

Allt detta ingår.

  • Lunchbuffé
  • Eftermiddagsfika
  • Tillgång till Spa 18-20 under lördagen
  • 3 rätters middag
  • Del i dubbelrum
  • Frukostbuffé
  • Lunchbuffé
  • Alla träningspass och föreläsningar

 

Pris:

  • 3000:- per person

 

Boka

Yogahelgen bokas genom att maila:

Namn och mailadress på samtliga deltagare till info@skepparholmen.se eller ring 08-747 65 00.

 

För frågor gällande träningen eller programmet för helgen är ni varmt välkomna att kontakta oss på marlene@taudientraining.se
eller ring 073-641 66 06.

Efter bokning får ni en bokningsbekräftelse. Betalning sker senast 30 dagar innan helgen.

Sagt om oss

Detta är vår första Yogahelg på Skepparholmen. Vi har dock arrangerat totalt över 50 träningshelger och Skepparholmen är en av våra favoritplatser att vara på. Fantastisk miljö, fint spa, bra träningsmöjligheter och den servicenivå från hotellet som vi vill ge våra kunder.

Ni kan läsa mer om våra andra träningsweekends och referenser på www.taudientraining.se