Träningsweekend – Torekov

15317761_672438406266666_9095230595125837011_nTräningsweekend Torekov

Träna, vila, njut och låt TaudienTraining ta hand om resten – en Träningsweekend tillägnad bara dig!

Kom bort från vardagsbekymmer, fyll på energi på bästa sätt genom en skön träningshelg på Torekov Hotell. Här får du får den hjälp som du önskar från flera olika instruktörer samt trevlig sammanhållning. Vi har ett gediget program för helgen som tål att jämföras och det är du själv som bestämmer hur mycket du vill träna under helgen. Ett pass, två pass eller kanske hela sju pass. Valet är ditt! Vårt mål är att förmedla träningsglädje kombinerat med god mat och kunna njuta av allt det goda i livet!

En träningsweekend passar alla

Vi har flera olika pass att välja mellan, oavsett om du vill komma igång med träningen eller tränar regelbundet så hittar du något som passar dig med allt från yoga och danspass till löpskolning, funktionell träning och box. Passen sker både inomhus och utomhus. Under helgen bjuds det också på föreläsningar för att inspirera till en mer hälsosam kost, samt säker och effektiv träning. Så åk själv eller ta med dig någon du tycker om och njut av vår träningsweekend med rolig träning, god mat och en skön avkoppling på hotellets mysiga SPA avdelning. 20150308_124344 (2)

Samarbete med Torekov Hotell

Torekov hotell är noga utvalt att arbeta tillsammans med då platsen är genuin, hotellet är personligt, restaurangens råvaror och mat är av högsta kvalitet och servicen är på topp – precis som det ska vara med andra ord.

Vill du åka på träningsweekend i andra delar av landet?

Vill du åka på träningsweekend i andra delar av landet?  Titta då här för samtliga datum och resmål.

Det våra kunder lyfter fram från Torekov:

Majoriteten av våra kunder reser med oss regelbundet. Det som de lyfter fram från våra träningsweekend är bredden av massor olika träningsformer som de aldrig tidigare provat, de professionella instruktörerna samt den goda gemenskapen som uppstår.

Kundnöjdheten är viktig för oss, nedan presenteras mätningar som genomfördes 2016 vid en av alla våra träningsweekends hit. Skala 1-6, där 6 är högsta betyg.

Programmet för helgen?

6.0

Kände du att passen var anpassade för alla

5.9

Uppfyllde träningshelgen dina förväntningar? springer (2)

5.9

Föreläsningarna?

5.5

Totalt fanns 19 mätpunkter där bl.a. hotellet, maten, Spa också utvärderades,  det sammanlagda resultatet blev 5.8!


press_torekovhotell2dec2014nr0975
Om hotellet

Torekov Hotell ligger på Bjärehalvöns västra sluttning, där vackrabokskogar möter urgamla stengärden.

På hotellet finns gott om plats till att bara njuta av utsikten och stillheten mellan varven. Du kan till exempel sätta dig framför brasan i loungen
eller besöka den personliga SPA avdelningen. SPA avdelningen innehar relaxavdelning med panoramafönster mot himlen, japanska utomhuspooler, ångbastu mm. Passa även på att boka in en SPA behandling där du som reser med TaudienTraining har 10 % rabatt på alla behandlingar (bokas i förväg).

Naturen

Mellan Torekov och Båstad finns många fina vandringsleder och möjligheter att finna egna stigar. Skåneleden går runt hela halvön med utsiktspunkter mot havet. Du kan även passa på att göra ett besök till det mysiga gamla fiskesamhället och de små bodarna. Passa på att följa med på löpskolningen och morgonjoggen alternativt gå på egen upptäcktsfärd och njut av den vackra och fridfulla naturen!

Hotellrummen press_torekov_2_13_0316

I våra dubbelrum med egen terrass får du en gemytlig hemmakänsla där klass och design möter naturen med dess skönhet. Dubbelrummen finner du dels i den större hotellbyggnaden, dels i de åtta fristående hotellhusen.

Dubbelrummen är utrustade med: TV, internet, safetybox, hårtork, badrock och tofflor samt strykjärn och strykbräda.

press_torekovhotell13aug2015nr104

Gran Canaria TaudienTraining

Marlene Taudien

Jobbar som researrangör av träningsresor, gruppträningsinstruktör, personlig tränare, kostrådgivare och föreläsare. Är som instruktör full av energi, ser till att alla känner sig sedda och kan träna utifrån sin nivå oavsett om man är nybörjare eller vill ha de tuffa utmaningarna.När Marlene tränar på egen hand är det framförallt högintensiv träning med kroppen som redskap som gäller – men tycker även om kombinationen av att komma ner i varv med ett yogapass! Marlene hittar man på i princip alla pass förutom dansklassar.

 

20160522_202127-2Adam Taudien

Jobbar som gruppträningsinstruktör, föreläsare och är utbildad personlig tränare. När Adam tränar själv är det tung styrketräning som gäller, men försöker lägga in några träningspass med högintensiv träning för att hålla igång konditionen. Om du vill ha tips och hjälp med upplägg av styrketräning så är det Adam som du ska prata med under helgen.

 

lindacarlssonfoto-04Anna Bjurman & Björn Österberg 

Anna är elitsatsande löpare som springer på tider som de flesta andra knappt förstår eller drömmer om. Björn springer ett fåtal lopp per år, mest för att det är kul! Han har styrketräningen sin huvudsakliga träning. De är utbildade löpcoacher och personliga tränare . Tillsammans driver de bolaget Fun to Run där de passionerat hjälper, inspirerar och motiverar alla typer av löpare. Vill du läsa mer om dem hittar du det här

 

Ulrika instruktör träningsresa TaudienTrainingUlrika Nilsson

Energiknippe som är utbildad hälsokonsult och har även läst idrottsmedicin samt jobbat med gruppträning sedan 30 år tillbaka. Tidigare arbetat som gruppträningsansvarig för SATS, Bor idag på Bjärehalvön och jobbar på Torekov hotell med träning och hälsa.Förutom träning är mat något som intresserar Ulrika mycket. När Ulrika tränar själv är det framförallt funktionell träning som gäller, men älskar även danspass som det hela en gång började med.

Instruktörerna för våra resor varierar på helgerna under 2018.

Januari: Marlene, Adam, Ulrika och Björn/ Anna

Mars: Marlene, Adam och Ulrika under lördagen. Ulrika, Björn/ Anna och Jessica Nylén under söndagen

Detta är ett exempelprogram från en av våra träningsweekends till Torekov. Vi fastställer programmen närmare respektive resa så passen och instruktörerna kan variera från programmet nedan, grunden är dock densamma. 

Lördag

08:00-09:30 samt 15:30-16:30 KroppsmätningCheck Me (mätningen tar 5 min)

Det finns en sak i livet du inte kan skjuta undan hur länge som helst. Att ta hand om din kropp! Check Me ger dig den kick du behöver. En kick som bygger på det mest självklara. Sanningen om din kropp. Med en snabb och smidig mätning med InBody 720 kroppsskanner får du reda på hur du egentligen mår inuti – muskelmassa, vätska, fett och vikt.

Måste förbokas! Detta gör ni genom ulrika.nilsson@torekovhotell.se. Mätningen sker barfota i badkläder alt. lätta träningskläder. Kom i tid till din bokade mätning!

09:30 Samling och ”välkomstfika”

09.45 Välkomstträff

10:30-11:15 PowerYoga  – Stärk upp din styrka, balans och rörlighet genom ett tufft, men skönt yogapass. Vi jobbar med kroppsmedvetenhet och närvaro där fysisk träning kombineras med att lära oss att lyssna till kroppen. Passet avslutas med en skön avslappning och vi gör oss redo för att ta in helgen maximalt!

10:30-11:15 Sandball i 360 grader  – Det här nya fantastiska träningsredskapet är en kombination av kettlebell, sandsäck och medicinboll. I 45 intensiva minuter kommer vi att arbeta oss igenom hela kroppen på alla plan i 360 grader. Fokus kommer att ligga på explosivitet, snabbhet och flexibilitet. Svettigt härligt och beroendeframkallande!

10:30-11:15 Cirkelträningspass på vårt utegym  – ”lite tuffare lite hårdare och lite coolare”. Oavsett väder så tränar vi ute under bar himmel.

11:30-12:00 Dance  – Härligt danspass med både gamla och nya låtar. Lev dig in i rollen från musikvideon och här är det du som är stjärnan!

11:30-12:00 MRL  – Stärk upp din mage, rumpa och lår genom roliga styrkeövningar koreograferade till glad musik.

11:30-12:00 WOD utomhus – Crossfit inspirerat pass där du arbetar igenom hela kroppen genom olika block som utförs på tid. Du själv bestämmer hur intensivt du arbetar och kan få det riktigt tufft om du så önskar.

12:00-13:00 Lunch

13:00-13:45 Föreläsning  ”Bygg en stark kropp och få ut maximalt av din träning” – Under denna föreläsning kommer du få lärdom i hur man bygger en stark kropp samt får styrkan att stanna kvar livet ut. Du kommer få tips kring ditt energiintags betydelse och hur mängden protein påverkar din kroppskomposition, men framförallt hur du ska träna för att öka din muskelmassa. Vi kommer att gå in på övningar, teknik och träningsupplägg. Vare sig du är ny inom styrketräning eller har många års erfarenhet så får du tips med dig för att bygga en stark kropp som håller hela livet.  

14:00-14:45 Freepower  – På det här intensiva och samtidigt rofyllda pass kommer du att skapa mer pondus. Du kommer att upptäcka dina olika förmågor; att vara smidig och koncentrerad, skärpt, dansant och avspänd, explosiv och kraftfull samt ha kroppskontroll och vara öppen i sinnet. Vi både börjar och avslutar med meditation. Ett riktigt coolt pass!

14:00-15:00 Endurance utomhus  – Uthållighetsträning där vi tar oss runt i fantastisk natur. Vi varvar löpningen med roliga styrkeövningar. Oavsett väder så tränar vi ute!

14:00-15:00 Box – Slag och sparkar med hjälp av handskar och mitzar- massor med energi och glädje!

15:10-15:30 Stretch  – Avsluta din träningsdag genom nedvarvning och en skön stretch för kroppens alla muskler.

15:30 Fika, tid för incheckning och ”Egen tid” – varför inte boka en skön behandling eller bara njuta inne på Spa med pooler, bastu och härlig relaxavdelning (ni får 10% rabatt på ord. behandlingspris uppge träningshelg).

19.00 Tvårätters middag

 

Söndag

07:00 Starta dagen med lite frukt, nötter & smoothie

06:45-09:15 KroppsmätningCheck Me (mätningen tar 5 min)

Det finns en sak i livet du inte kan skjuta undan hur länge som helst. Att ta hand om din kropp! Check Me ger dig den kick du behöver. En kick som bygger på det mest självklara. Sanningen om din kropp. Med en snabb och smidig mätning med InBody 720 kroppsskanner får du reda på hur du egentligen mår inuti – muskelmassa, vätska, fett och vikt.

Måste förboka! Detta gör ni genom ulrika.nilsson@torekovhotell.se. Mätningen sker barfotar i badkläder alt. lätta träningskläder. Kom i tid till din bokade mätning!

07:30-08:30 Yin Yoga – Detta pass är en lugn och meditativ yoga där fokus ligger på kroppens yin delar som bindvävnad, leder och ligament. Vi kommer att fokusera på områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden.
Välkommen till en fantastisk resa du aldrig kommer att glömma!

07:30-08:30 Löpteknik och morgonjogg  – Lär dig hur du ska springa med rätt teknik för att få ut optimalt av löpningen. Du får prova på olika övningar och tips på hur du eventuellt kan bättra fin löpstil för ett mer effektivt löpsteg. Passet avslutas med jogging alternativt powerwalk för den som hellre önskar längs med havet. 08:00-10:30 Frukostbuffén är framdukad

09:30-10:30 Föreläsning – Under denna timme går vi igenom tillsammans hur man tyder Check Me resultaten. Vi väver även in föreläsningen med lite grundläggande kunskaper om kost.

10:45-11:30 Les Mills GRIT ™ Cardio – är ett högintensivt konditionspass som inget annat. Det är utformat för att bränna fett och snabbt förbättra din atletiska förmåga. I detta explosiva gruppträningspass använder du endast din egna kropp som vikt. Körs utomhus om det inte regnar!

10:45-11:30 TRX – Vi kommer att bjuda på en spännande och effektiv träning med mycket kroppskontroll med hjälp från band hängandes från taket – mer kända som TRX band. Hela kroppen tränas och övningarna går att få riktigt tuffa för den som vill.

10:45-11:30 Zumba  – Enkla danssteg med massor glädje till latinamerikansk musik – det är zumba det!

11.30 – 11.45 Energipåfyllning med frukt och smoothie

11.45 – 12.30 Les Mills Body Combat  – Högintensivt pass från olika kampsporter som boxning, karate MMA som är koreograferat till tuff musik. Rörelserna utförs i luften och du jobbar utan motståndare.

11.45 – 12.30 Organic Body Work – Fundamentala rörelser i en flödade upplevelse. Effektiv och spännande träning av styrka, balans, flexibilitet och toning av kropp och hållning. Sträckta benlyft, djupa plié, utfall, öppna bröst, långa nackar, koncentrerade blickar och mjuka ansikten. Tempot är lugnt och närvaron är hög.

11.45 – 12.30 Bootcamp Utomhus – Passet utförs med olika styrkeövningar med hjälp av varandras kroppsvikt. Tunga styrkeövningar på ett lekfullt sätt där ni får sätta varandra på prov.

12.45 – 13.15  Avslutande träningsglädje och en skön stretch.

13:15-14:15 Lunch

14:15-14:30 Överraskning samt Tack och på återseende!  

Från september 2017:

”Ett väldigt bra koncept med träning, kost och boende vid havet!” Christel

”Hög kvalitet på träningspassen och instruktörerna i en fantastisk miljö utomhus och inomhus. Mycket fin mat stort utbud av vällagade rätter! En lyxig helg på alla plan!” Maria Carlsson.

Sagt från Torekov Weekend i januari 2014:

gruppbild torekov

”Stort Tack grymma Marlene för ännu en lyckad Träningsresa:-). Härligt med Spa dessutom. Tuffa pass som vanligt. Precis så det ska vara:). Blev förvånad att jag klarade så mycket som jag gjorde. Känner mig härligt lugn i kropp och själ nu:-). Fått mycket inspiration nu med” – Mia Fridh

”Tack Marlene Taudien för en grym helg! Du är stenhård! 8 pass senare är det soffan som gäller ikväll”!  – Freja Rosengren

”Marlene, du är GRYM!! I positiv bemärkelse. Tack för en fantastisk helg i Torekov! Kroppen vet att den lever nu och att den ska fortsätta i samma stil resten av året”. –  Henny Gustafsson

Sagt från Torekov weekend i juli 2014

”Innan resan kände jag mig orkeslös och trodde knappt jag skulle ta mig igenom första passet. Men genom pepp från instruktörer och andra deltagare, skön träning och fantastisk omgivning så tog jag mig igenom alla pass med god energi och åkte hem som en ny människa. Det blev tom en löptur till havet dagarna efter resan, och jag som aldrig tyckt om att springa”. – Ros-marie Johnsson

Sagt från Torekov i januari 2015

Tillsammans med TaudienTraining och Torekov Hotell hade vi en fantastisk träningsweekend! Ett varierat och utmanande utbud av träningspass, trevlig personal, god mat och härlig avslappning i spat. – Sara Nilsson

Sagt från Torekov i mars 2015

”Ett välfyllt, färgsprakande och varierat träningsutbud med sköna och kunniga instruktörer. Allt serverat i den bästa miljön med avslappning, spa och god mat! Toppbetyg!” – Elisabeth Blomberg och Roland Beijer

Sagt från Torekov i september 2015

Den här helgen har varit helt fantastisk! Alla delar (hotell, mat, träningspass och instruktörer) Har överträffat våra förväntningar med råge. Kan varmt rekommendera både träningshelg och vanliga besök på hotellet!

Vilken weekend! Mycket träning, tuff träning – alldeles underbart! Servicen var toppen och passen var kanon! Föreläsningar och check me genomgång var väldigt givande. En helt underbar helg! Redan bokat en ny träningsweekend. Tack alla inblandade! //Annicka

En oerhört inspirerande, utmanande och glädjefylld helg där även jag, som nyligen kommit igång att träna, orkade sju pass på två dagar. Lämnade helgen fylld med energi, ny kunskap och nya mål! //Sara Winblad

Energifyllt, inspirerande, svettigt, tufft och alldeles underbart!

Arrangemanget var väldigt professionellt ordnat och planerat i sin helhet. Inspirerande och bra träningspass. Otroligt hög standard på mat och anläggningen i stort. Jag kommer garanterat tillbaka. Redan bokat på mig på en ny träningsweekend i januari 🙂 // Maria Billquist

Sagt från 2016

”Jag hade absolut inga stora förväntningar eftersom jag nästan aldrig går på pass, och trodde att det skulle bli en väldigt lång helg pga av allt tränande. Så fel jag hade, det var en av dom roligaste men också en av den tuffaste helgen i mitt liv, jag löptränar ju ”bara” annars. Helgen gick väldigt fort, så det stämmer att tiden går fort när man har roligt. Plus att min fru som går på pass näst intill varje dag älskade denna helg, (det var hennes födelsedags present), så allt som allt var det väldigt väldigt bra, maten var ju fantastiskt god genom hela helgen. Återkommer säkert en annan gång.” Mvh Paul J Lindström.

”Positivt med träning i grupp med nya personer! Super helg med mycket inspiration och glädje Härlig miljö och grymma instruktörer! Inspirerande och roligt/Emma En heltäckande träningsweekend där ingenting fattades!” M V H Sara Valfridsson

”Härlig miljö och grymma instruktörer! Inspirerande och roligt”/Emma

”Positivt med träning i grupp med nya personer! Super helg med mycket inspiration och glädje”

Datum och pris:

Vid fullbokade träningsweekends går det att ställa sig på en väntelista så du får en plats vi eventuella avhopp. Du gör det genom att maila info@torekovhotell.se och glöm inte att meddela vilket datum det gäller.)

2018

27-28 januari (Endast 4 platser kvar)

10-11 mars

14-15 april Yogahelg – läs mer om helgen här

5-6 maj

16-17 juni

Allt detta ingår

Samtliga ca 20 ledarledda träningspass specifika för vår grupp

Välkomstfika

Lunchbuffé i Bistron båda dagarna

Två hälsoamma mellanmål

En tvårättersmeny i Bistron

En skön natts sömn i dubbelrum

En morgonfika

Frukostbuffé i Bistron

Check Me Kroppsmätning

SPA med bastu, varma bad och japanska utomhuspooler

Tillgång till gym inom- och utomhus

Pris

3000:-

(Bokningen är bindande och betalas senast 30 dagar innan vistelsen.)

Utan övernattning 2295 :- (inkl.lunch, middag och fika)

Utan övernattning 1895:-(inkl. lunch och fika)

Enkelrum: Tillägg 200:-

Uppgradering till svit: Tillägg 300:- per person

 

Njut lite extra och kom en dag tidigare.

Paketpris 1 395 kr/person inkl. afternoon tea , bistrons trerättersmiddag, övernattning i dubbelrum med frukostbuffé samt fri entré till SPA och träning.

Logipaket 1 040 kr/person inkl. övernattning i dubbelrum med frukostbuffé samt fri entré till SPA och träning.

Boka Resa

Bokning sker genom att maila namn, datum, antal personer till info@torekovhotell.se eller så ringer du till 0431-558212. Vid frågor om träningsweekenden är du varmt välkommen att skriva till info@taudientraining.se