Träningsweekend – Örenäs slott

Träningsweekend

Kom bort från vardagsbekymmer, fyll på energi på bästa sätt genom en skön träningshelg på den skånska västkusten med en fantastisk utsikt över ett glittrande Öresund.

Örenäs slott är beläget precis vid havet och erbjuder en magisk utomhusmiljö med stora öppna ytor med vackra vyer, fitnesspark, motionsslingor och mycket mer.
Här får du all den hjälp som du önskar från flera olika instruktörer samt trevlig sammanhållning.

Träna, vila, njut och låt oss ta hand om resten – en Träningsweekend tillägnad bara dig!

EN TRÄNINGSWEEKEND PASSAR ALLA

Vi har flera olika pass att välja mellan! Oavsett om du vill komma i gång med träningen eller tränar regelbundet, så hittar du något som passar Dig med allt från yoga och danspass till löpskolning, tabata och box.
Under helgen bjuds det också på föreläsningar för att inspirera till en mer hälsosam kost och säker och effektiv träning. Så ta med partnern, kompisgänget, mamma/pappa eller kollegorna och njut av rolig träning, god mat och en skön avkoppling.

csm_fitnesspark_stor1_e1fbe4c56e

bildgalleri2

bildgalleri6

Örenäs Slott är vackert beläget vid den skånska västkusten med utsikt över Ven och ett glittrande Öresund.

På Örenäs Slott finns det totalt 115 rum. De flesta av rummen finns i den mysiga hotell- och herrgårdsbyggnaden. På själva slottet finns det tio personligt inredda rum samt en vacker slottssvit på våning tre.

 

csm_bildgalleri7_b9ba7724cdPå slottet ligger den populära restaurangen samt en anrik festlokal med utsikt över slottsparken och havet.

Örenäs har även två barer, biljardbord, bibliotek, spelrum samt trevliga salonger som inspirerar till avkoppling i historisk miljö.
Med den lilla fiskebyn Ålabodarna precis nedanför slottet och Glumslövs backar alldeles i närheten erbjuds en fantastisk miljö för promenader och motion.

Ta steget genom historien och upplev en oas där hav möter land och där storslagenhet förenas med natur och nutid.

Programmet är preliminärt och mindre ändringar kan komma att ske, men programmet är lägst antal pass och föreläsningar som ingår i helgen. Vid större grupp kan även fler pass att läggas in. Programmet för 19-20 maj är detsamma som helgen i mars.

Lördag 3 mars:

10.30 – 11.15 Cirkelträning på utegymmet med Marlen – Styrketräning på hotellets fina utegym där vi arbetar igenom hela kroppen med olika stationer. Hålls utomhus oavsett väder.

10.30 – 11.15 Yoga med Jessica – Hela passet är ett flöde av enkla rörelser av olika svårighetsgrader som kombineras med ditt andetag. Du arbetar med din kropp som motstånd och underlaget är ditt redskap

11.30 – 12.15 Les Mills Body Combat med Marlen – Kampsportsinspirerat pass med slag och sparkar som sätts samman till en koreografi till musik.

11.30 – 12.15 Core med Jessica – Träna kroppens kärna, de viktiga mage- och ryggmusklerna.

12.15 – 13.15 Slottets goda lunchbuffé, sallad, bröd och vatten

13.15 – 14.00 Föreläsning med Marlen – Förbränna eller bränna ut? Träna är både väldigt roligt och bra för kropp och själ. Men, vad händer när kroppen är trött och vi inte tar det på allvar för det är så kul att träna? Vad innebär det egentligen att vara sund och vältränad? Marlen kommer på ett personligt sätt att dela med sig om sina egna erfarenheter om otränad till övertränad till vältränad!

14.15 – 15.00 WOD utomhus med Anna – Crossfit inspirerat pass där du har möjlighet att utmana dig rejält. Hålls utomhus oavsett väder.

14.15 – 15.00 Les Mills Sh´bam  med Jessica – Dansmoves till listettor och remixade gamla favoriter.

15.15 – 16.00 Les Mills CX Works och stretch med Marlen – Stärk upp mage och rygg på ett effektivt sätt med hjälp av kroppsövningar samt gummiband. Passet avslutas med stretch.

15.15 – 16.00 Mobility med Anna – En klass fylld av effektiva stretchövningar som hjälper dig till ökad rörlighet och bättre kroppskontroll.

16.00 Eftermiddagsfika och egen tid

19.00 2 rätters middag på slottet. Förrätt och huvudrätt.

 

Söndag 4 mars:

7.30 – 8.30 Yin yoga Jessica – Denna yoga öppnar sakta upp bl.a. stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

7.30 – 8.30 Löpskolning med Björn – Lär dig att springa med korrekt löpteknik för att förbättra ditt löpsteg, springa mer skonsamt och förbättra dina tider.

8.30 – 9.45 Frukostbuffé på slottet

9.45 – 10.30 Föreläsning Spring Smart med Björn – Få tips kring hur du kan lägga upp din löpträning för att bli en bättre löpare, vad motiverar dig till att löpträna och hur kan du finna ännu mer glädje till träningen?  Föreläsningen kommer även att handla om målsättning och hur just du gör för att nå dina mål. Tipsen går även att applicera på annan träning för att hålla motivationen vid liv.

10.45 – 11.30 Zumba med Jessica – Dans till latinamerikanska rytmer med massor glädje.

10.45 – 11.30 Tabata med  Marlen – Högintensiv Funktionell träning i form av intervaller.  Effektivt för hela kroppen där både styrkan och konditionen utmanas. Vid väder körs passet utomhus.

11.30 – 12.00 Energipåfyllning med smoothie

12.00 – 13.00 Box och stretch med Marlen – Slag och sparkar som utförs genom att arbeta två och två. Massor med energi och självkänsla! Passet avslutas med stretch.

12.00 – 13.00 Les Mills Body Balance med Jessica – Härligt pass för styrka, balans och rörlighet med en kombination av yoga, Tai chi och pilates som sker i flöden till musik. Avslutas med avslappning.

13.00 – 13.15 Tack och avslutning – Avslutning för helgen och överraskning.

13.15 Slottets goda lunchbuffé, sallad, bröd och vatten

 lindacarlssonfoto-04

 Anna Bjurman &  Björn Österberg 

Anna är elitsatsande löpare   som springer på tider som de   flesta andra knappt förstår   eller drömmer om. Björn   springer ett fåtal lopp per år, mest för att det är kul! Han har styrketräningen sin huvudsakliga träning. De är utbildade löpcoacher och personliga tränare . Tillsammans driver de bolaget Fun to Run där de passionerat hjälper, inspirerar och motiverar alla typer av löpare. Vill du läsa mer om dem hittar du det här

 jessica 2

 Jessica Nylén

Superkvinnan som arbetar som sjuksköterska under nätterna för att hinna med familj och största fritidsintresset träning under dagarna. Instruerar väldigt brett med yoga-, vatten, dans- och styrkeklasser. Charmen med variationen utav klasser och alla fantastiska kunder som utmanar sig tillsammans gör att hon aldrig tröttnar trots sina 20 år i branschen. För Jessica handlar träningen om så mycket mer än bara styrka och kondition. Det handlar även om att utmana sig, att kunna lyssna inåt och lära känna sig själv. Jessica har varit med på flera resor för TaudienTraining och älskar helheten med att lära känna alla även utanför träningsgolvet och glädjen som träningsresor för med sig.

Marlen 2

Marlen Röen

En stark 3-barnsmamma som älskar att träna och ännu mer att träna tillsammans med andra. Arbetar dagtid som administratör och kvällstid som instruktör. Marlen hittar ni på alla starka och snabba pass, som bland annat Les Mills passen Body Pump och Body Combat men även cirkel, tabata, jogging och en massa mer. Marlens motto är ”Vill man så kan man!” vilket speglar henne i stort av alla som känner henne.  Skulle ni se Marlen på ett danspass så har hon inte gått vilse utan älskar bara att utmana sig i allt som hon inte kan för att ständigt utvecklas. Marlen var även med förra året på Gran Canaria och ser framemot att träffa alla träningsglada personer även i år.

fa_1488

 

 

 

 

 

Anna Wising

Styrka, teknik, rörlighet och kroppskontroll är ord som beskriver Anna. Anna är utbildad personlig tränare och instruktör inom crossfit, cirkelträning och Tabata – eller egentligen alla pass som är tuffa och innefattar styrka. Hon själv tränar och tävlar i crossift och är fantastiskt duktig på att kunna bryta ner övningar för att lära ut dem stegvis så att all hänger med. För att få nytta av sin styrka behövs även rörligheten varav Anna därför lagt upp sitt uppskattade pass Mobility som är rörlighetsträning i olika steg. Hon lär ut att helt enkelt träna smart för att få en funktionell och stark kropp som håller livet ut.

3-4 mars 2018

7-8  april (löparweekend, läs mer här)

19-20 maj 2018

Boende i dubbelrum (sidobyggnad, ej slottet), välkomstfika, 1 lunch, 1 brunch, eftermiddagsfika, 2 rätters middag, frukostbuffé, Alla träningpass och föreläsningar 2600:-

Enkelrumstillägg 300:-

Möjlighet att uppgradera till boende på slottet för 400:- per rum

Allt ovanstående utom övernattning och middag 1650:-

Vill du komma redan på fredagen? Du erbjuds i så fall ett paket med övernattning i dubbelrum och 2 rätters middag för 895:- per person.

2017

”Allt var BRA och ROLIGT !!! Instruktörer, föreläsare, pass, boende, maten och mycket bra service. Rekommenderar gärna andra att testa detta” // Annika

”Tyckte att det var ett mycket bra upplägg med engagerade instruktörer som såg var och en. Bra mat och trevliga tjejer som jobbade på Örenässlott som gärna hjälpte till om man undrade något. En toppenhelg helt enkelt! ” /Caroline

”Bra upplägg och jättebra instruktörer. Örenäs Slott var jättebra: fina rum och lokaler, jättegod mat och väldigt fina omgivningar.”

”Bra sätt att komma igång på!”

”En väldigt kul weekend med mycket bra träning, inspirerande föredrag och god mat I trevlig miljö. Kom hem med grym träningsvärk, men fylld av energi.”/Lotta

”Det mest utmärkande på era träningsresor är RÖRELSEGJÄDJEN ni förmedlar på ett sådant fantastiskt och smittande sätt”. /Ulla-Gerd Nilsson

”Varierande träning i slottsmiljö med goda vänner är ett perfekt sätt att umgås”

”En fantastiskt rolig Träningshelg som man sent glömmer! Inspirerande instruktörer som dessutom är väldigt trevliga. Jag kände mig välkommen även om jag inte är pinnsmal. Mycket fokus på att man tränar för att må bra!” /Irene

”Positiva och peppande instruktörer med stor kunskapsbank inom hälsa och träning. – Michéle”

”Mycket inspirerande och motiverande ledare. Ingen press, bara pepp. – Anneli”

”Roliga pass som går att anpassa till din egen nivå. – Hanna”

”Det bästa var valen på många alternativ på pass, omgivningen, lättsamheten”

”Fint läge, fina lokaler, trevlig personal och instruktörer”

”Positivt, roliga träningsformer, duktiga instruktörer, roligt, Allt funkade!”

”Skönt att få köra skiten ur sig!”

”Det bästa med träningsresan var att få umgås med mina vänner, bli starkare och få en rejäl träningsdos i fin miljö.”

”Väldigt bra instruktörer!”

”Det bästa var att man fick utmana sig och testa nytt samt att se vad man egentligen orkar.”

Prova på många olika sorters pass, egen tid, god mat, underbar omgivning och miljö. – Susanna

”Mycket var väldigt bra. Anläggningen och omgivningen var ett underbart komplement till de härliga passen.”– Filip

”Jättebra pass och superinspirerande instruktörer. Bra variation på passen.”

”Trevliga ledare. Underbar morgonyoga. Therese gav mycket energi på sina pass. Bra med energigivare då och då i fikaform också.”

”Bra träning och god mat. Även spännande och motiverande föreläsningar.”

”Man orkar mer än vad man tror. Kul att kunna testa på nya pass.”

”Helheten av ställe, träningar, vädret och ledarna. Mycket bra med utskick av övningar.”

”Det bästa är såklart träningen och instruktörerna.”

Boka resa genom att maila till: info@orenasslott.com

Skriv namn och mailadress till samtliga personer.

Uppge om ni önskar dubbel- enkelrum eller endast dagspaket.

Ni får sen en bokningsbekräftelse och betalning sker 30 dagar innan.

Ni kan även ringa 0418-45 11 00

Allmänna frågor om träningen eller upplägget för helgen.

Kontakta: info@taudientraining.se