Träningsresa till Fuerteventura

Träningsglädje på Fuerteventura

Följ med TaudienTraining och Apollo på träningsresa till Fuerteventura och mysiga La Pared under senhösten 2018 eller tidig vår 2019. Vädret lämpar sig perfekt för träning då solen nästan alltid skiner och vindarna är svalkande.

En vecka fylld med träning, glädje, avkoppling och massor med inspiration att ta med dig hem.  På våra resor har vi ett maxantal på 60 personer för att skapa en gemenskap i gruppen och att du ska kunna få den hjälpen till din träning som du önskar.

Träningsglädje

En träningsresa med oss passar alla, oavsett vilken nivå du befinner dig på. Passutbudet är brett där du får möjlighet att prova både gamla favoriter och nya träningsformer med något för alla. Dagligen erbjuds ca tio olika pass med allt från yoga, dans och aqua klasser till funktionell träning, fyspass och box. På La Pared erbjuder vi även spinning!

Personligt bemötande

Vi bidrar med ett personligt bemötande och god sammanhållning i gruppen. Instruktörerna finns hela tiden nära till hands för att kunna ge dig det lilla extra. Förutom all träning erbjuds workshops där du får med dig ännu mer kunskap hem, föreläsningar för extra inspiration och överraskningar för massor med glädje.

Professionalitet, engagemang och personlighet genomsyrar allt vi gör i våra resor och vårt mål är att du ska få uppleva den bästa veckan på året.

IMG_5211

stranden

pool och terass

hotell överblickhotell pool

 

 

 

 

 

La Pared – powered by Playitas har ett avskilt och rofyllt läge på västkusten i den lilla byn La Pared, ca 1 mil nordväst om Costa Calma. Här finns alla förutsättningar för att kunna fokusera på dig själv och din träning.  Den perfekta platsen för dig som vill ladda batterierna och njuta av den vackra naturen, närheten till havet och spektakulära solnedgångar. Hotellet består av mindre byggnader med grönska emellan, ett mysigt poolområde samt havet med sina klippor och fina sandstrand. Restaurangen har en terrass på ovanvåningen där vi äter samtliga utav våra måltider. Förutom all träning kan du hyra cykel, surfa eller följa med på vår ökenpromenad.  Hotellet har även av SPA avdelning där du kan njuta av bastu och jacuzzi eller köpa till någon behandling. Det finns även möjlighet att hyra bil och ta sig till strandparadiset Morro Jable.

Här finns också ett nybyggt gym där du kan träna och samtidigt njuta av utsikten över det bergiga lavalandskapet genom stora panoramafönster. Vill du spela tennis så finns två tennisbanor att boka upp.

Poolen är uppvärmd till minst 20 grader. Här finns solstolar till avkoppling mitt på dagen. Nästan varje dag erbjuds även aqua pass i den svalkande poolen.

Hotellet har gratis wifi i allmäna utrymmen. Tvättservice finns på plats samt en minimarket med bra utbud till bra priser.  I närheten av hotellet finns en fiskrestaurang för den som vill äta utanför hotellområdet någon av kvällarna.

Läs mer om hotellet här

Utflykter

För dig som inte bara vill träna gruppträningsklasser finns även andra aktiviteter att hitta på.

ökenlöpningÖkenpromenad
En av eftermiddagarna går vi tillsammans en promenad på 8,8 km genom öknen. Promenaden börjar bort genom öknen uppför kullarna där vi får en fantastisk utsikt över havet och ner mot byn. Promenaden innehåller mycket backar i början och i slutet, men med gemenskapen i promenaden så glöms de bort. Ingår i resan.

Cykling
På hotellet finns ett sportcenter med uthyrning utav cyklar. Receptionen har kartor, bland annat en 1,8  mil lång runda från kust till kust där man även cyklar inom den närmaste byn Costa Calma. Cyklar hyrs på egen hand för den som önskar. Pris ca 15-25 euro.

Morro Jable
Ca 5 mil från hotellet vid södra udden av ön ligger Morro Jable. Morro Jable kallas ibland lilla Hawaii med sina långa sandstränder. Förutom sol och bad finns här en lång gågata av restauranger, caféer och små butiker. Hit kan man ta sig med taxi eller genom att hyra bil. Biluthyrning finns i hotellreceptionen och en dag kostar från ca 40 euro.

Surfing och SUP
La Pared är känt för sin surfing med perfekta vindar. Utanför hotellet finns ett surfcenter med mer information. Där kan du antingen hyra din egen surfingbräda för surfing eller stand up paddle. Det finns även våtdräkt att hyra eller varför inte boka in dig på en dagskurs i surfing?

surf

Instruktörer

Vi är mycket stolta över våra instruktörer som är handplockade och var en är proffs på sina områden. Från yogainstruktörer till zumbaledare, löpare och styrkefantaster kan vi erbjuda en bredd med någonting som passar alla vare sig du vill träna ett eller flera pass om dagen. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen samt även om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Så passa på att ta hjälp från dem för att få ut så mycket som möjligt av din resa! Samtliga instruktörer har arbetat på flertalet träningsresor med TaudienTraining sen tidigare och ser till att du får veta allt som är värt att veta och ger dig den extra träningsglädjen.

jennifer-wiktanderJennifer Wiktander

Har en aldrig sinande passion för att hjälpa andra till en bättre hälsa och brinner för att inspirera och motivera. Med 25 års erfarenhet i friskvårdsbranschen har hon instruerat i en mängd olika träningsformer och intresserar sig lite extra för yoga, löpning, styrke- och rörlighetsbaserad träning och dansinspirerade pass. Jennifer driver sitt egna företag Health by Wiktander i Linköping. Hon är utbildad kost-och näringsrådgivare och föreläser gärna om hälsa ur ett helhetsperspektiv. Till vardags arbetar hon som personlig tränare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare.

 

jessica 2Jessica Nylén

Superkvinnan som arbetar som sjuksköterska under nätterna för att hinna med familj och största fritidsintresset träning under dagarna. Instruerar väldigt brett med yoga-, vatten, dans- och styrkeklasser. Charmen med variationen utav klasser och alla fantastiska kunder som utmanar sig tillsammans gör att hon aldrig tröttnar trots sina 20 år i branschen. För Jessica handlar träningen om så mycket mer än bara styrka och kondition. Det handlar även om att utmana sig, att kunna lyssna inåt och lära känna sig själv. Jessica har varit med på flera resor för TaudienTraining och älskar helheten med att lära känna alla även utanför träningsgolvet och glädjen som träningsresor för med sig.

DSC01274 (1)Marlen Röen

En stark 3-barnsmamma som älskar att träna och ännu mer att träna tillsammans med andra. Studerar dagtid och kvällstid arbetar hon som instruktör. Marlen hittar ni på alla starka och snabba pass, som bland annat Les Mills passen Body Pump och Body Combat men även cirkel, tabata, jogging och en massa mer. Marlens motto är ”Vill man så kan man!” vilket speglar henne i stort av alla som känner henne.  Skulle ni se Marlen på ett danspass så har hon inte gått vilse utan älskar bara att utmana sig i allt som hon inte kan för att ständigt utvecklas. I Marlens sällskap har man aldrig tråkigt, utan allt kan hända i hennes sällskap.

Marlene Taudien

Startade för fem år sedan upp TaudienTraining och arrangerar nu ett tjugotal träningsresor och träningsweekends per år. Är utbildad personlig tränare och kostrådgivare, men har den största passionen inom gruppträningen. Älskar känslan av rörelse i grupp och bredden av olika klasser som går att utföra där alla olika former har sin charm. Vid sidan av resorna arbetar hon som rådgivare och intresserar sig mycket för grupputveckling. Marlene är mycket uppskattad för att få alla att känna sig sedda och att ge svar på frågor innan de hinner dyka upp. Hon får dig att ta ut dig lite mer än vad du själv trodde var möjligt och att prova övningar som du inte visste fanns.

Adam Taudien

Har arbetat med träningsresor och träningsweekends de senaste fem åren för TaudenTraining. Instruerar till vardags på Filborna Arena i Helsingborg där han även är personlig tränare. Har sin största passion för styrketräning och alla klasser som innefattar det. Kommer att inspirera er med styrketräningens alla fördelar och kör under veckan bland annat sin uppskattade styrkeworkshop. Leder även klasser som box, tabata, WOD och cirkelträning. Uppskattas mycket för sin noggrannhet och pedagogiska utlärningsstil.

 

I november 2018 är Jennifer Wiktander, Jessica Nylén och Marlen Röen med som instruktörer.

I mars 2019 är dina instruktörer Jennifer Wiktander, Marlene Taudien och Adam Taudien.

Ändring utav instruktörer kan ske.

Datum och avreseorter: 
V.47 i november 2018 och V.10 i mars 2019

Resorna går från Köpenhamn, Göteborg och Stockholm, samt i mars 2019 även från Oslo. 

Köpenhamn 18/11
Utresa: 8.15 – 13.10
Hemresa: 13.30 – 20.25

Göteborg 19/11
Utresa: 10.45 – 15.05
Hemresa: 16.05 – 22.20

Stockholm 19/11
Utresa: 8.30 – 13.25
Hemresa: 14.25 – 21.20

Pris: 12 498:-

4 mars: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo

Arlanda-Fuerteventura 08.30-13.25
Fuerteventura-Arlanda 14.25-21.20

Göteborg-Fuerteventura 10.45-15.05
Fuerteventura-Göteborg 16.05-22.25

Köpenhamn-Fuerteventura 08.20-12.15
Fuerteventura-Köpenhamn 13.15-19.10

Oslo-Fuerteventura 08.45-13.25
Fuerteventura-Oslo 14.25-21.00

Pris: 11 998:-

Detta ingår:

Flygresa

Boende med del i dubbelrum

Helpension i form av frukost, lunch, eftermiddagsfika, middag

Vatten vid träningspassen

Transfer tur och retur

Måltid ombord på planet

Träning med ca 12 st olika pass per dag, workshops, föreläsning och andra aktiviteter

Tillval: Enkelrumstillägg, om- och avbeställningsskydd, försäkring (se priser vid bokningslänken).

Apollo sport

 

Eftersom detta är första resan till Fuertevetura, så har vi ännu inga referenser. Se gärna referenser från våra andra träningsresor och träningsweekends.

Boka resan 18/19 november – 2018 genom följande länk hos Apollo

Boka resan 4 mars – 2019 genom följande länk hos Apollo

Vid frågor om resan kontakta marlene@taudientraining.se eller ring 073-6416606

IMG_5283