Träningsresa – Fuerteventura

TRÄNINGSRESA MED TAUDIENTRAINING PÅ LA PARED


Följ med till La Pared tillsammans med TaudienTraining! Vi bor och tränar på mysiga La Pared på Fuerteventura när vädret lämpar sig perfekt för träning, solen skiner och vindarna är svalkande.


Vi erbjuder en vecka fylld med träning, glädje, avkoppling och massor med inspiration att ta med dig hem. Träningsveckan passar alla, oavsett vilken nivå du befinner dig på, och vår strävan är att erbjuda något för alla genom ca tio träningspass per dag och allt ifrån yoga, dans och aquaklasser till funktionell träning, spinning, fyspass och box.

Förutom all träning erbjuds workshops där du får med dig ännu mer kunskap och inspiration hem samt överraskningar för gemenskap och träningsglädje. 

Vi sätter högt värde vid ett personligt bemötande och god sammanhållning i gruppen. Måltiderna intas tillsammans och det gemensamma intresset bjuder in till en enkelhet att även åka på resan på egen hand. Maxantalet på resan är 60 personer och våra instruktörer finns hela tiden nära till hands för att kunna ge dig det lilla extra.

 

 

 

 

Varför TaudienTraining?

TaudienTraining har lång erfarenhet av träningsresor och uppskattas framför allt för sitt personliga och nära bemötande, engagerade instruktörer och en härlig gruppkänsla. De många återkommande kunderna nämner även den enorma bredden av träningspass. Under en träningsvecka med TaudienTraining erbjuds cirka 30 olika träningsformer- välkända såväl som ovanliga (se passbeskrivningar för inblick i det breda utbudet). Du guidas genom träningen av professionella instruktörer som bjuder på sig själva såväl som närhet och en strävan om att alltid möta Dig som individ, oavsett träningsnivå eller eventuella begränsningar. Du deltar i så många pass och aktiviteter du vill. Den härliga sammanhållningen i gruppen uppnås genom gemensamma aktiviteter, mingel, måltider vid bokade bord samt överraskningar utanför träningsschemat.  

Våra instruktörer

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer, som rymmer allt ifrån yogainstruktörer till dansare, löpare och styrkefantaster, kan vi erbjuda en bredd av träning och någonting som passar alla vare sig du vill träna ett eller flera pass om dagen. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen och runtomkring om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig gärna med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Tveka inte att ta hjälp för att få ut så mycket som möjligt av din resa!

Vem kan delta? 

Träningsveckan passar alla oavsett vilken nivå du befinner dig på. Vi erbjuder ett stort anatal olika träningsformer som varierar i såväl intensitet och svårighetsgrad som känsla och form- allt för att du ska hitta något som passar just dig. Du deltar i så många pass och aktiviteter du vill. 

HOTELLET

La Pared – powered by Playitas har ett avskilt och rofyllt läge på västkusten i den lilla byn La Pared, ca 1 mil nordväst om Costa Calma. Här finns alla förutsättningar för att kunna fokusera dig själv och din träning. Den perfekta platsen för dig som vill ladda batterierna och njuta av den vackra naturen, närheten till havet och spektakulära solnedgångar. La Pared är känt för sin strand och nybörjarsurfing med perfekta förhållanden för att lära sig surfa, då hotellet också har ett eget surfcenter. På La Pared har vi även en egen Eco-Garden där våra egna örter förgyller buffeérna.

För fullständig information, bilder och filmer från hotellet klicka här.

UTFLYKTER

För dig som inte bara vill träna gruppträningsklasser finns även andra aktiviteter att tillgå.

Ökenpromenad

En av eftermiddagarna går vi tillsammans en promenad på 8,8 km genom öknen. Promenaden börjar bort genom öknen uppför kullarna där vi får en fantastisk utsikt över havet och ner mot byn. Promenaden innehåller mycket backar i början och i slutet, men med gemenskapen i promenaden så glöms de bort. Ingår i resan.

Cykling

Via receptionen kan du hyra cyklar genom att säga till senast dagen innan. Antalet är begränsat och går att hyra i mån av plats. Receptionen har kartor, bland annat för en 1,8 mil lång runda från kust till kust där man även cyklar inom den närmaste byn Costa Calma. Cyklar hyrs på egen hand för den som önskar. Pris ca 15-25 euro.

Morro Jable

Ca 5 mil från hotellet vid södra udden av ön ligger Morro Jable. Morro Jable kallas ibland lilla Hawaii på grund utav sina långa sandstränder. Förutom sol och bad finns här en lång gågata av restauranger, caféer och små butiker. En utav eftermiddagarna tar vi oss hit för en gemensam utflykt. Taxiresan bekostas på egen hand. 

Surfing och SUP

La Pared är känt för sin surfing och perfekta vindar. Utanför hotellet finns ett surfcenter med mer information. Där kan du hyra din egen surfingbräda för antingen surfing eller stand up paddle. Det finns även våtdräkt att hyra. Varför inte boka in dig på en dagskurs i surfing?

SPA

På hotellets SPA avdelning kan du basta och bada jacuzzi kostnadsfritt. Vill du så finns även möjlighet att boka till någon behandling till förmånligt pris med en liten rabatt för vår grupp.

Gruppbild från träningsresa till Fuerteventura
gruppbild på träningsdeltagare

PROGRAM

Se veckoprogram och passbeskrivningar nedan.
OBS! Programmet är preliminärt. Vi reserverar oss för eventuella ändringar innan avresa. 

Program November 2019
Passbeskrivningar November 2019 

 

Program Mars 2020
Passbeskrivningar Mars 2020

 

Program och passbeskrivningar för November 2020 kommer inom kort. 

INSTRUKTÖRERNA

Vi är mycket stolta över våra handplockade instruktörer som alla är proffs på sina områden. Genom vår stab av instruktörer, som rymmer allt ifrån yogainstruktörer till dansare, löpare och styrkefantaster, kan vi erbjuda en bredd av träning och någonting som passar alla vare sig du vill träna ett eller flera pass om dagen. Instruktörerna tar sig tid för dig både på passen och runtomkring om du vill ha hjälp vid sidan av träningen. Har du någon skada eller vill ta det lite lugnare så hjälper de dig gärna med att hitta alternativ på övningar som passar just dig. Tveka inte att ta hjälp för att få ut så mycket som möjligt av din resa!

November 2019: Jessica Nylén, Jeanette Jörgensen och Karin Johansson Edman.

Mars 2020: Marlene Taudien, Sandra Lindau Sterner och Ellen Sterner.

November 2020: Louise Nilsson, Karin Lindgren samt Karin Johansson Edman.

JESSICA NYLÉN

Superkvinnan som arbetar som sjuksköterska under nätterna för att hinna med familj och största fritidsintresset träning under dagarna. Instruerar väldigt brett med yoga-, vatten, dans- och styrkeklasser. Charmen med variationen utav klasser och alla fantastiska kunder som utmanar sig tillsammans gör att hon aldrig tröttnar trots sina 20 år i branschen. För Jessica handlar träningen om så mycket mer än bara styrka och kondition. Det handlar även om att utmana sig, att kunna lyssna inåt och lära känna sig själv. Jessica har varit med på flera resor för TaudienTraining och älskar helheten med att lära känna alla även utanför träningsgolvet och glädjen som träningsresor för med sig.

 

KARIN JOHANSSON EDMAN

Arbetar till vardags som idrottslärare och på fritiden som instruktör och personlig tränare. Hon är även massör och kommer bland annat hålla i en massage workshop på resan. Karin har tävlat på elitnivå i löpning och längdskidåkning med meriter som 3:a på tjejmilen och SM i halvmaraton. Har många landslagsuppdrag i skidåkning och 10 Vasalopp med en 8:e plats som bäst. Det bästa med att leda grupper är enligt Karin att se andra människor utvecklas och att kunna glädjas åt deras framgång och att få göra det utomlands gör det hela lite bättre.

 

JEANETTE JÖRGENSEN

Jeanette har varit instruktör i 20 år och började sin bana som aerobicsinstruktör för att sen bygga på med annan träning. På vägen har Jeanette även hunnit tävla cirka 10 år i Aerobics Gymnastics och avslutade sin resa med en 4:e placering i SM. Idag klappar hjärtat lite extra för dans, Body Balance och piloxing. Jeanette arbetar till vardags för Nordic wellness som distriktskoordinator för gruppträning för Helsingborgsdistriktet och är även Mastertrainer inom Piloxing SSP där hon utbildar andra. Jeanette brinner för att motivera andra och anser att träning alltid ska vara roligt- trots sina 20 år inom branschen så blir det bara roligare!

MARLENE TAUDIEN

Jobbar som researrangör av träningsresor, gruppträningsinstruktör och föreläsare. Är även utbildad personlig tränare och kostrådgivare. Är som instruktör full av energi, ser till att alla känner sig sedda och kan träna utifrån sin nivå oavsett om man är nybörjare eller vill ha de tuffa utmaningarna. När Marlene tränar på egen hand är det framförallt högintensiv träning med kroppen som redskap som gäller – men tycker även om kombinationen av att komma ner i varv med ett yogapass! Marlene hittar man på i princip alla pass förutom dansklasser.

 

SANDRA LINDAU

Sandra arbetar på Filborna Arena i Helsingborg som gruppträningsinstruktör samt Receptionsansvarig. Den största passionen inom gruppträning är dans och denna helgen bjuder Sandra på sitt pass Bootylicious. Den bästa känslan enligt Sandra är att se en ny deltagare gå in på ett danspass som kanske aldrig har dansat förr och förvandlas till en riktig Dancequeen efter passets slut! Att få se glädjen i deltagarnas ansikten driver Sandra som instruktör att jobba hårdare och utvecklas.

 

ELLEN STERNER

Ellen älskar rörelse och träning i alla former och fascineras av hur det höjer vår livskvalité. Hon brinner för att inspirera och motivera andra till att hitta både sin typ av träning men också återhämtning. Hälsa är att må bra både fysiskt och psykiskt och att kunna njuta av livet här och nu. Hennes egna träning består av styrketräning, crossfit, yoga och en mängd olika aktiviteter i naturen. Ellen driver egna firman Coach Ellen och har arbetat i hälsobranschen sedan 2014, både utomlands och hemma i Sverige. Hon är licensierad personlig tränare, löpcoach, functional trainer samt certifierad yogalärare.

 

LOUISE NILSSON

Louise Nilsson har en bakgrund inom konståkning och tävlingshopprep men bytte ishallen mot gruppträningssalen då hon lade skridskorna på hyllan. Louise älskar den mångsidighet som gruppträning innebär och ser en charm i många olika typer av klasser. Allra närmast hjärtat finns Barre, step och koreografiklasser där man får uttrycka sig till musik. Hon är enormt uppskattad av kunder, framförallt för sin utstrålning och smittande glädje i kombination med tydlighet och lugn. Louise har en examen inom Idrottsvetenskap och Sport Management och när hon inte instruerar så jobbar hon bakom kulisserna, som Marknadsansvarig för TaudienTraining, för att se till att du får bästa tänkbara träningsresa.

KARIN LINDGREN

Med en bakgrund inom Fitnessvärlden, en tävlingsresa på elitnivå och många års erfarenhet av gymbranchen som allt ifrån personlig tränare och instruktör till utbildare och samordnare är Karin en allsidig instruktör med erfarenhet av gruppträningsvärldens flesta förgreningar. Till vardags jobbar hon med att koordinera och utveckla gruppträningen på Helsingborgs största träningsanläggning Filborna Arena. Karin uppskattas för sitt sätt att balansera coolt och starkt med charmigt och närvarande. Oavsett träningsform har hon en förmåga att få sina deltagare att våga, växa och njuta av show-auran som omger henne. Ett dansant kraftpaket med mycket hjärta!

 

Ändring utav instruktörer kan ske.

DATUM OCH AVRESEORTER 2019-2020

NOVEMBER 2019

17-24 november (Från Köpenhamn) / 18-25 november (Från Arlanda och Göteborg) 

Avreseorter:
Köpenhamn, Stockholm och Göteborg

Flygtider:
17/11: Köpenhamn-Fuerteventura 07.00 – 11.10
24/11: Fuerteventura-Köpenhamn 12.10 – 18.25

18/11: Arlanda-Fuerteventura 08.35 – 13.25
25/11: Fuerteventura-Arlanda 14.25 – 21.10

18/11: Göteborg-Fuerteventura 10.45 – 15.05
25/11: Fuerteventura-Göteborg 16.05 – 22.25

Flygtiderna är preliminära och kan komma att ändras. 

Pris: 
12 498 kronor

 

MARS 2020

8-15 mars (Från Köpenhamn) / 9-16 mars (Från Arlanda och Göteborg) 

Avreseorter:
Köpenhamn, Stockholm och Göteborg

Flygtider:
8 mars               Köpenhamn-Fuerteventura   07.00-11.10
15 mars             Fuerteventura-Köpenhamn   12.10-18.25

9 mars               Arlanda-Fuerteventura            08.35-13.35
16 mars             Fuerteventura-Arlanda           14.25-21.10

9 mars               Göteborg-Fuerteventura        10.45-15.05
16 mars             Fuerteventura-Göteborg        16.05-22.25

Flygtiderna är preliminära och kan komma att ändras.

Pris:
12.498 kronor

 

NOVEMBER 2020

15-22 november (Från Köpenhamn) / 16-23 november (Från Arlanda och Göteborg) 

Avreseorter:
Köpenhamn, Stockholm och Göteborg

Flygtider:

Flygtiderna uppdateras inom kort. 

Pris: 
11 998 kronor vid bokning innan 31/12 (Därefter 12 498 kronor). 

 

BETALNINGSVILLKOR

Anmälningsavgiften på 1200 kronor betalas senast 5 dagar eter att bokningsbekräftelsen skickats ut.
Om du väljer av & ombokningsskyddet tillkommer 249 :- extra.
Resterande belopp betalas senast 40 dagar innan avresa.

ALLT DETTA INGÅR 

  • Flygresa Tur och Retur
  • Boende med de i dubbelrum
  • Helpension  ( frukost, lunch, eftermiddagssmoothie, middag)
  • Vatten vid träningspassen
  • Transfer Tur och Retur
  • Måltid ombord på planet
  • All träning & workshops samt hjälp från våra instruktörer, personliga tränare och kostrådgivare. (Exklusivt för denna grupp).

Tillval: Enkelrumstillägg, om- och avbeställningsskydd, försäkring (se priser vid bokningslänken).

November 2018:

Instruktörerna var härliga, inspirerande och så himla bäst!

Fokus på att må bra rakt igenom. Gediget program och underbara ledare. – Elisabeth

November, bra månad att resa i. Mycket bra instruktörer som såg alla och la passen på rätt nivå. Flexibla och trevliga. Kaffe på morgonen var toppen! – Eva Niklasson

Glädjen, mångfald, många skratt! Mycket träningsvärk och otroligt bra instruktörer. Vi kommer tillbaka! – Magdalena Ferdin

Väldigt bra och lyhörda tränare. Man kände sig trygg, sedd och bekräftad. Samspelta och jordade. Jag kände mig trygg att delta trots ovana att träna. – Irmeli Dahlbacka

Fanns otroligt många pass att välja på. Energi hos instruktörerna! – Eva Enocson

Duktiga, allsidiga och evigt peppande instruktörer! Ni gjorde veckan superbra! – Petra Dike

Många pass att välja mellan. Instruktörerna var fantastiska!

Det bästa med resan var ledarna! Deras entusiasm, pepp och kunskap! Förmågan att få en till att prova på nya pass utanför komfortzonen i ett behagligt klimat. – Anette och Göran Ivarsson

Vila mot vardagen, samvaron, träning och god mat = Total avkoppling! – Agneta Zervens

Det absolut bästa med resan var de tre fantastiska instruktörerna: Jessica, Marlen och Jennifer. Redan första kvällen kände man att det här blir bra och det höll veckan ut. De kompletterade varandra och bjöd på sig själva.

Mycket kunniga och engagerade instruktörer som kommer med tips under hela veckan. Fantastiskt roligt att känna gemenskapen i gruppen. – Maria Ström

Bra och inspirerande ledare som var måna om att alla hade det bra. – Anna

Peppande att träna med andra glada i varmt väder kombinerat med sol. – Anna Lundgren

Bra träning, härliga skratt, så trevliga och duktiga ledare. -Cecilia Sandin

Instruktörerna var väldigt jordnära och naturliga. Härliga tjejer!

Ledarnas skratt och allas prestigelöshet. Lagom stort hotell. Alla skratt och allt vi åstadkommit.

Boka resan 17/18 november – 2019 genom följande länk hos Apollo

Vid frågor om resan kontakta info@taudientraining.se

IMG_5283