Träningsevent 55+ Torekov

Träningsevent 55+

Träningsinspiration och lyx i vardagen!

Kom bort från vardagen och kombinera träningsinspiration och välmående med lyx på Torekov hotell på vårt seniorevent. Här njuter du av god mat från hotellets prisbelönta restaurang, fina omgivningar, spa och trevligt umgänge med likasinnade. Träningseventet är upplagt och anpassat till dig som är 55 + genom väl utvalda träningspass och övningar. En bredd av olika träningsformer varvas med föreläsningar som handlar om kost i vardagen och skadeförebyggande träning. Vi tränar och äter tillsammans och det personliga mötet och sammanhållningen är lika viktigt som träningen under helgen.

Programmet utförs av grundaren till TaudienTraining, Marlene Taudien som har många års erfarenhet från tränings- och resebranschen och arbetar nu även med utbildningsverksamhet. Som personlig tränare, kostrådgivare och instruktör inom det mesta har hon lärt sig att se varje individ och att anpassa träningen efter dig som deltagare med flera olika alternativ på övningar. Hon lyckas få dig att hitta den rätta tekniken och känslan, samt få dig att utmana dig lite mer än du trodde var möjligt. Ett personligt bemötande, att ge det lilla extra och att skapa en bra gruppdynamik är lika viktigt för Marlene som att genomföra ett bra träningspass. Maxantal för träningshelgen är begränsat till 22 personer.

Om hotellet

Torekov Hotell ligger på Bjärehalvöns västra sluttning, där vackrabokskogar möter urgamla stengärden.

På hotellet finns gott om plats till att bara njuta av utsikten och stillheten mellan varven. Du kan till exempel sätta dig framför brasan i loungen
eller besöka den personliga SPA avdelningen. SPA avdelningen innehar relaxavdelning med panoramafönster mot himlen, japanska utomhuspooler, ångbastu mm. Passa även på att boka in en SPA behandling där du som reser med TaudienTraining har 10 % rabatt på alla behandlingar (bokas i förväg).

Naturen

Mellan Torekov och Båstad finns många fina vandringsleder och möjligheter att finna egna stigar. Skåneleden går runt hela halvön med utsiktspunkter mot havet. Du kan även passa på att göra ett besök till det mysiga gamla fiskesamhället och de små bodarna. Passa på att följa med på löpskolningen och morgonjoggen alternativt gå på egen upptäcktsfärd och njut av den vackra och fridfulla naturen!

Hotellrummen 

I våra dubbelrum med egen terrass får du en gemytlig hemmakänsla där klass och design möter naturen med dess skönhet. Dubbelrummen finner du dels i den större hotellbyggnaden, dels i de åtta fristående hotellhusen.

Dubbelrummen är utrustade med: TV, internet, safetybox, hårtork, badrock och tofflor samt strykjärn och strykbräda.

press_torekovhotell13aug2015nr104

Schema

Programmet för träningseventet är framtaget för att erbjuda en bredd av olika träningsformer för bästa resultat. Att få jobba med både kondition och styrka likväl som koordination och rörlighet. Här får du möjlighet att hitta en träningsform som du vill ha mer av. Övningarna är anpassade och framtagna för dig som är 55 + och som vill ha en välfungerande kropp under många år till. Alternativ på övningar kommer att visas för dig som vill ha lättare/ svårare övningar eller som kanske har någon skada. Även om du är 55 +, men i god kondition så kommer utmaningar att finnas för dig med. Du själv väljer om du vill vara med samtliga pass eller om du vill stå över något.

Dag 1:
9.30 Välkomstfika och samling – Mingla bland dina träningskamrater för dagarna och fyll på med energi för dagens träning.
9.45 Välkomstmöte – Få information om Torekov hotell och upplägget för eventet.
10.20 – 11.00 Funktionell Träning – Med hjälp av ett gummiband tränar vi igenom hela kroppen och kommer att fokusera mycket på vår hållning.
11.15 – 11.45 Core 30 – Stärk upp de viktiga mage- och ryggmusklerna.
11.45 – 12.45 Hotellets goda lunchbuffé
12.45 – 13.30 Föreläsning om skadefri träning – Få inspiration kring hur du ska träna för att hålla dig skadefri.
13.45 – 14.30 Träningspass i skadefri träning – Skadefri träning i praktiken. Här får du prova på effektiva övningar som stärker upp din kropp för att hålla i många år till.
14.45 – 15.45 Freepower och stretch – På det här intensiva och samtidigt rofyllda pass kommer du att skapa mer pondus. Du kommer att upptäcka dina olika förmågor; att vara smidig och koncentrerad, explosiv och kraftfull samt ha kroppskontroll och vara öppen i sinnet. Vi både börjar och avslutar med meditation.
15.45 Fika och egen tid med ex SPA
19.00 2 rätters middag med förrätt och huvudrätt

Dag 2:
07.30 – 08.30 Yoga – Börja dagen med att sträcka ut i kroppens alla muskler. Vi skapar en närvaro, arbetar med vår andning och jobbar igenom hela kroppen med enkel styrka, balans, smidighet och huvudsakligen rörlighet. Avslutas med en skön avslappning för att sen mötas av en frukost och en ny träningsdag.
08.30 – 09.30 Frukostbuffé
09.30 – 10.15 Föreläsning om kost – Hur kan du laga bra mat utan att lägga för mycket tid på det? Vad är egentligen bra mat? Under föreläsningen får du tips kring att kunna få dig vad du behöver på ett enkelt sätt.
10.30 – 11.15 Promenad – En skön promenad längs med havet.
11.45 – 12.30 Box – Vi arbetar två och två med handskar och mitzar, slag och knän. Många brukar var skeptiska innan detta pass, men alla brukar avsluta med ett leende. Här får du möjlighet att ta ut dina eventuella aggressioner och din sista träningsenergi för helgen.
12.30 – 13.00 Stretch – Hela helgen avslutas med en skön stretch.
13.00 – 14.00 Hotellets goda lunchbuffé
14.00 – 14.30 Avslutning – Motiverande avslutande ord och en överraskning får avsluta eventet. Samt ta farväl av dina nya träningsvänner.

Instruktör:

Marlene Taudien

Programmet utförs av grundaren till TaudienTraining, Marlene Taudien som har många års erfarenhet från tränings- och resebranschen och arbetar nu även med utbildningsverksamhet. Som personlig tränare, kostrådgivare och instruktör inom det mesta har hon lärt sig att se varje individ och att anpassa träningen efter dig som deltagare med flera olika alternativ på övningar. Hon lyckas få dig att hitta den rätta tekniken och känslan, samt få dig att utmana dig lite mer än du trodde var möjligt. Ett personligt bemötande, att ge det lilla extra och att skapa en bra gruppdynamik är lika viktigt för Marlene som att genomföra ett bra träningspass.

Datum & pris

19-20 september – 2018

Allt detta ingår:

Välkomstfika

Lunchbuffé

Eftermiddagsfika

2 rätters middag

Del i dubbelrum

Frukostbuffé

Fri tillgång till SPA

Alla träningspass och föreläsningar

Pris:

2600:- per person

Enkelrumstillägg: 200:-

Uppgradera till boende i svit: 300:- per person

 

 

 

 

 

 

Boka event

Bokning sker genom att maila:

Namn och mailadress för samtliga personer till info@torekovhotell.se eller så ringer du till 0431-558212.

Vid frågor om träningen och upplägget för eventet är du varmt välkommen att kontakta oss genom att skriva till marlene@taudientraining.se eller ringa 073-641 66 06

Efter din bokning kommer du att få en bokningsbekräftelse. Betalningen för eventet sker senast 30 dagar innan.

Vi ser framemot att träna tillsammans med dig!

Sagt om oss

Detta är vårt första Träningsevent 55 +. Varav inga referenser finns. Men, vi har utfört över 20 av våra mycket populära träningsevent till Torekov hotell med en stor kundnöjdhet. Du får gärna gå in och läsa vad tidigare deltagare har sagt om våra träningshelger dit genom att gå in här.