Träningsweekend – Loka Brunn

Vår träningsweekend

En träningshelg passar alla, då vi har flera olika pass att välja mellan,
oavsett om du vill komma igång med träningen eller tränar regelbundet så hittar du något som passar dig! Träningen erbjuder allt från yoga och danspass till löpskolning, funktionell träning och andra riktigt tuffa träningspass. Under helgen bjuds det också på föreläsningar för att få med sig ännu mer motivation och kunskap hem. Så ta med någon du tycker om och njut av vår träningsweekend med rolig träning, god mat och en skön avkoppling på hotellets mysiga spa-avdelning.

Vi är träningsreseföretaget som fokuserar på Dig och att du ska få uppleva en aktiv och spännande semester med mycket glädje och gemenskap. Vi har många års erfarenhet inom både tränings- och resebranschen och vill dela med oss av det bästa av dessa tv å världar genom träningsresor! Vi finns alltid nära tillhands redo att hjälpa dig med alternativ på övningar, kosttips, visa teknik på någon övning eller vad du kan tänkas vilja ha hjälp med.

16715983_712023435641496_6171786458950417829_oAftonspa-900x60012-Loken-m-blommor--900x599

12-Loken-m-blommor--900x599

Loka Brunn

Under lång tid har Loka Brunn skänkt människor livskraft. Hit har människor vallfärdat i århundraden för att mötas, dricka brunn, njuta och koppla av. Sedan 2007 ägs och drivs Loka Brunn av familjen Spendrup och traditionen lever vidare.

Än idag är Loka en uppskattad plats för möten, avkoppling och rekreation. Anläggningen är modernt utrustad, men ursprunget och
historien är omsorgsfullt bevarad. Detta gör Loka Brunn till en unik plats som vi gärna delar med oss av. På Loka Brunn kan du sova och äta gott samt njuta av träning och Spabehandlingar.

Spa 

Vattensalongen invigdes hösten 2011 och ligger vid sjön Norra Loken.
Vattensalongen erbjuder bad i varma och kalla källor- inomhus och utomhusbastur, simträning, gym, en behandlingsavdelning och spareception med butik och servering. 12938305_562258287284679_6666794611781071479_n

Rummen

Idag finns 54 hus på Loka Brunn, byggda från 1700-talet och fram till idag. Som gäst hos oss bor ni bekvämt i bland annat Finnhyttan, Parkvillan, Kungsbyggnaden, Bergstralska huset, Charitéen, Hvilan, Bondeska huset och Lilla Societetshuset. Alla hus är unika och bär på en historia värd att uppleva.

Loka Brunn vill att du ska sova gott och har valt att inreda nästan 100 hotellrum med Carpe Diem sängar. Dessutom erbjuder de på alla rum en Kuddmeny, där du själv kan välja den kudde som passar dig och din sömn bäst.

Loka brunn - TaudienTraining

Detta är föregående träningshelgs program. Inför kommande helg i maj kan det ske förändringar och ett mer exakt schema kommer närmare helgen.

Fredag
bild 5

15:00 – 17.00 Eftermiddagsfika – Stora Societetshuset

16:00-16:30 Tabata – med Loka Brunns instruktör – Intervallbaserat pass med kroppen som redskap.

Golfhallen

17:00-20:00 Tillgång till spa – Njut av en skön och avkopplande stund på SPA innan träningsaktiviteterna drar igång på riktigt.

20:00 3-rätters middag – Stora Societetshuse

Lördag

07.00 – 07.30 Aqua med Marlene – Fartfyllt aquapass med konditions- och styrkeövningar i poolen till glad musik. Perfekt att variera landträningen med skonsam men ändå intensiv träning i vattnet. SPA

07.30 – 08.30 Yoga – med Jennifer i kyrkan – Skön start på dagen med rörlighet, styrka och balans, men framförallt att jobba med att vara här och nu. Hitta ett lugn i kroppen och fyll på med energi för träningshelgen!

07.45 – 08.15 Morgonjogg med Adam – Börja dagen med en skön joggingrunda i Lokas fantastiska natur. Du själv väljer tempot. Samling spa entrén

07.00 – 10.00 Frukostbuffé – Stora Societetssalen

09.45- 10.15 VälkomstmöteTräffa dina instruktörer för helgen och få information om Loka Brunn och helgens aktiviteter. (Här börjar helgen för er som anländer under lördagen).

10.30- 11.15 Box med Adam – Med hjälp av handskar och mitzar jobbar vi med slag och sparkar tillsammans med vår träningskompis. Inga förkunskaper krävs och går utmärkt att komma själv på passet.

10.30 – 11.15 Funktionell styrka med Marlene – Glatt och funktionellt pass där vi jobbar igenom kroppens alla delar genom rörlighet, styrka och kondition. Passet är koreograferat till musiken och flera av övningarna utförs med hjälp av gummiband.

11.30 – 12.15 Löpskolning och löpstyrka med Jennifer– Lär dig springa med rätt löpteknik med hjälp av olika löpskolningsövningar samt löpstyrka. Få tips på hur du kan springa mer effektivt och skonsamt för kroppen för att spara energi. Passet körs utomhus!

11.30 – 12.15 Funktionell Cirkel med Adam– Träna igenom hela kroppen med olika stationer. Vi arbetar en övning per station och går sedan vidare till nästa. Både styrkan och konditionen kommer att utmanas och kroppen får en ordentlig utmaning.

12.15 – 13.15 Lunchbuffé med soppa, två olika varmrätter, stor salladsbuffé samt måltidsdryck.

13.30 – 14.15 Föreläsning Näringslära och Träningsupplägg med Adam och Marlene – Få kunskap med dig kring kostens betydelse för dina resultat. Går det att vara övergödd och samtidigt undernärd? Hur får vi på ett enkelt sätt i oss vad vi behöver? Föreläsningen kommer även att gå in på hur du ska lägga upp din träning utefter de resultat som du vill uppnå.

14.30 – 15.15 Dance med Jennifer – Härligt danspass med både gamla och nya låtar. Lev dig in i rollen från musikvideon och här är det du som är stjärnan! Enkla danssteg som i slutet av passet sätts samman till en längre koreografi.

14.30 – 15.15 Tabata med AdamFunktionell styrka med hög puls som utförs i intervallform. Som redskap används den egna kroppen samt gummiband.

15.30 – 16.30 Endurance och stretch med Adam och MarleneLöpning kombinerat med olika styrkeövningar som utförs i skogen i de vackra skogsslingorna runt sjön. Passet körs utomhus! Aftonspa-900x600

15.30 – 16.30 Pilates och stretch med Jennifer i kyrkan – Pilates hjälper till att bygga upp styrkan i hela kroppen, med tonvikt på vår coremuskulatur. Träningen bygger på styrketräning tillsammans med stretching och koncentration. Kom ned i varv samtidigt som du stärker hela kroppen!

16.30 – Eftermiddagsfika, SPA och egen tid. Fyll på kroppen med ny energi för att sen varva ner på Lokas fantastiska SPA avdelning. Basta, besök bassängen eller bubbelpoolen eller varför inte sätta dig i den uppvärmda poolen utomhus med utsikt ner mot sjön.

19.30 2 rätters middag – Stora Societetssalen

Söndagen

07.00 – 07.30 Aqua Tabata med Marlene – Aqua pass där vi arbetar med vattenmotståndets alla fördelar på ett intensivt sätt. Passet utförs i intervallform med 20 sekunders arbete som följs av 10 sekunders vila genom hela passet.

07.15 – 08.15 YinYoga med Jennifer i kyrkan– I yinyoga fokuserar vi på Yin-delarna i kroppen med bl.a skelett, bindväv och ligament. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

07.45 – 08.15 Morgonjogg med Adam och Marlene – Börja dagen med en skön joggingtur i Lokas underbara miljö. Vi springer i två grupper anpassat efter ditt tempo. Samling Spa entrén

07.30 – 10.00 Frukostbuffé – Stora Societetssalen

9.30 – 10.15 Föreläsning om motivation med Marlene – Hur kan våra tankar påverka oss? Vad är det som gör att vi inte alltid gör som vi har tänkt oss? Få konkreta tips kring hur du kan vända ditt tankesätt för att komma dit du vill.

10.30 – 11.00 Les Mills GRIT ™ Cardio med Marlene – är ett högintensivt konditionspass som inget annat. Det är utformat för att bränna fett och snabbt förbättra din atletiska förmåga. I detta explosiva gruppträningspass använder du endast din egna kropp som vikt.

10.30 – 11.00 Core med Jennifer – Stärk upp kroppens kärna med de viktiga mage-och ryggmusklerna.

11.15 – 12.00 Zumba med Jennifer – Sväng loss till latinamerikanska rytmer med massor glädje. Härlig avslutning för helgens träning.

11.15 – 12.00 WOD med Adam – Crossfit inspirerat pass där vi tränar igenom olika block på tid där du själv väljer intensiteten. Träningen sker utomhus. Perfekt avslutning på helgen.

12.05 – 12.30 Stretch med Marlene – Avsluta din träningshelg med en skön längre stretch där vi sträcker ut i kroppens alla muskler.

12.30 – 13.00 Dusch och utcheckning

13.00 Lunchbuffé och avslutningmed soppa, två olika varmrätter, stor salladsbuffé samt måltidsdryck.

 

Marlene Taudien
marlene TaudienTraining
Älskar känslan som uppstår av att träna i grupp och genom att se andra utvecklas. Tränar själv väldigt brett, men föredrar högintensiv funktionell träning. Startade 2013 upp TaudienTraining och har sedan dess blivit väl anlitad till att arrangera träningsresor och föreläsa. Jobbar förutom att arrangera resor och att föreläsa även som personlig tränare och gruppträningsinstruktör inom en stor bredd av olika klasser. Mycket uppskattad genom att få alla att känna sig sedda och att utmana sig lite mer än vad de själva trodde att de kunde.

 

Adam Taudien

BMR - Adam TaudienTraining
Tycker att det bästa som finns är att lyfta tungt på gymmet och det är
just styrketräning som han ägnar mest av sin egen träning åt. Uppskattat för sin pedagogiska utlärningsstil, att lyckas få alla att förstå hur olika övningar ska utföras. Kommer att inspirera med olika styrkeklasser och sin uppskattade föreläsning. Jobbar som instruktör inom boxning och funktionell träning samt även som personlig tränare.

 

 

Jennifer Wiktander

jennifer-wiktanderHar en aldrig sinande passion för att hjälpa andra till en bättre hälsa och brinner för att inspirera och motivera. Med 25 års erfarenhet i friskvårdsbranschen har hon instruerat i en mängd olika träningsformer men intresserar sig numera lite extra för yoga, löpning, styrke- och rörlighetsbaserad träning och dansinspirerade pass. Jennifer driver sitt egna företag Health by Wiktander i Linköping. Hon är utbildad kost-och näringsrådgivare och föreläser gärna om hälsa ur ett helhetsperspektiv. Till vardags arbetar hon som personlig tränare, hälsocoach, yogalärare och föreläsare.

 

25-27 maj eller 26-27 maj 2018

lördag – söndag 

Ingår en övernattning i dubbelrum, samtliga träningspass och föreläsningar, 2 st lunchbuffé, 1 st 2 – rätters middag, 1 frukostbuffé, 1 mellanmål. Tid för spa lördag eftermiddag.

Pris 3095:- Enkelrumstillägg 100:-

fredag – söndag 

Ingår två övernattningar i dubbelrum, samtliga träningspass och föreläsningar, spa tid fredag kväll och lördag eftermiddag, 2 st lunchbuffé, 1 st 3 rätters middag, 1 st 2 rätters middag, 2 st frukostbuffé,  1 mellanmål, en eftermiddagsfika.

Pris 4695:-, Enkelrumstillägg för hela helgen 200:-

 

Kungsbyggnaden1

Boka genom hotellets onlinebokning här.

Alternativt maila namn och datum för er vistelse till info@lokabrunn.se  eller ring 0591 – 631 00. Varmt välkomna!

Vid frågor om helgen, kontakta marlene@taudientraining.se eller ring 073-641 66 06

Marlene Taudien - löparresa Spring

2017

”Inkännande och kunniga instruktörer med positiv framtoning”. – Gunnel

”Marlene, du var fantastisk! Du engagerade och motiverade på ett positivt sätt”!

”Det har varit en toppenbra helg! Batterierna är laddade. Ett stort TACK”!

”Bra variation! Engagerade ledare och fin energi hela helgen!”

”Ni är fantastiskt duktiga tränare och väldigt inspirrerande och att bara vara på Loka är trevligt.”

2016

”Välplanerat och välorganiserat! Återkommer gärna!”

”Mycket trevlig helg. Jag fick bra tips och råd och mycket jag tagit med mig”

”En lyxig, svettig och alldeles underbaaar helg!! TACK!!”

”Min andra träningsweekend som jag är med på och lika bra denna gången som tidigare. Pass som var anpassade till alla, bra stämning. Bra service, inspirerande föreläsningar. Helt underbart helt enkelt.”

”Glädjefyllt, inspirerande, motiverande, svettigt värre och alldeles alldeles underbart!”

”Fantastiskt inspirerande helg. Bra instruktörer och en härlig stämning med mycket glädje. Känner mig oerhört motiverad att komma igång igen efter ett långt träningsuppehåll.”

 

Marlene Taudien