Faq

 • Nedan finner du svar på några av våra vanligaste frågor inför våra träningsresor
 •     
 • Går det att åka själv på en träningsresa?

Det går alldeles utmärkt att åka ensam. Sammanhållningen blir alltid väldigt god och vill man ha sällskap så finns det alltid att få. Instruktörerna finns nära till hands, övriga deltagare och middagarna äts tillsammans för de som önskar.

 •       Behöver man ta med sig yogamatta?

Vid första träningspasset så får du en träningsmatta att låna under din vistelse. Den tar du med till alla pass och lämnar tillbaka vid ditt sista träningspass. Vill du ha en specifik yogamatta kan du ta med en egen om du skulle vilja.

 •        Behöver man ta med sig vattenflaska?

Vid samtliga träningspass finns vattenflaskor framme utan någon kostnad. På Fuerteventura finns vattendunkar vid träningen som du själv fyller på i en flaska som du får på välkomstmötet.

 •    Finns bankomat på hotellområdet?

På Kreta finns bankomat vid huvudgatan ca 600 m bort. På Fuerteventura finns ingen bankomat i närheten. Det går att betala med kort (shopen på hotellet har lägsta köp med kort 6 euro). Hit kan det därför vara bra med lite fickpengar för den som vill.

 •         Måste man vara med på alla pass?

Nej, du väljer själv hur mycket och vad du vill vara med på. Ett fåtal pass med specifik utrustning får du boka på plats men majoriteten av pass kan du känna efter i stunden vilka du vill deltaga pa.

 •         Orkar man vara med på alla pass?

Av erfarenhet från tidigare resor så brukar man klara av och vilja vara med på mer än vad många innan resan tror är möjligt. Detta med hjälp av energi från instruktörerna samt de andra deltagarna, att det är massor av olika träningspass med styrka, kondition och rörlighet samt inga andra sysslor att lägga energi på. Men, glöm för den sakens skull inte att det är viktigt att lyssna på kroppen. 

 •         Hur många pass är det om dagen?

De flesta dagarna på resorna har vi ca 10 pass per dag att välja mellan. Flera pass ligger parallellt, så att alla i sällskapet ska kunna hitta något pass som känns tilltalande. De resor med lite färre deltagare kan det vara något färre pass, men istället mer möjlighet till hjälp och bättre sammanhållning.

 •         Har ni barnpassning?

Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda  barnpassning på plats.

 •     Kan någon i sällskapet boka resan utan att vara med och träna?

Vi erbjuder bara ett pris på våra resor, då det är en svår gräns att dra om man vill vara med lite grann eller inte alls. Ett pris och där ingår allt. Apollo kan ha några platser separat för sina vanliga resor, ta kontakt med dem i så fall för att undersöka möjligheten.

 •         Måste jag ha speciella skor för träningspassen?

All träning sker utomhus, så träningsskor för utomhusbruk som du känner dig bekväm med. Yogan sker barfota. Vi har även löpskolning och jogging om du har några specifika löparskor. På Fuerteventura har vi även spinning, om du har spinningskor som du vill använda.

 •         Vilket språk talar instruktörerna?

Svenska. Alla pass genomförs med svensktalande, handplockade instruktörer med många års erfarenhet inom träningsbranschen – alla med olika expertområden.

 •         Finns det tvättmöjligheter på hotellet?

Ja det finns möjlighet att tvätta kläder. Ett bra tips kan dock vara att ta med handtvättmedel för att enkelt kunna tvätta själv på rummet. På Kreta kan du lämna in dina kläder och Fuerteventura finns tvättrum där du själva tvättar mot betalning att använda maskinen.

 

Nedan finner du svar på några av våra vanligaste frågor inför weekendresorna.

 • Kan man åka ensam?

Absolut! På alla våra helgresor brukar det vara några som åker på egen hand. D brukar snabbt bli en i gänget genom sociala instruktörer som är runt och pratar med alla, gemensamma intressen med andra deltagare och bokade bord tillsammans vid måltiderna.  

 •    Måste man vara med på alla pass?

Nej, du väljer själv hur mycket du vill vara med på. Vill du hitta på någon annan aktivitet, ta en promenad, gå på SPA eller bara ta det lugnt är det inga problem.

 •    Bokar man in vilka pass man vill vara med på innan helgen?

Ja, ca tre veckor innan träningshelgen får du ett mail med information om helgen och passbokning. Vill du ändra, boka på eller av pass under helgen kan du absolut göra det i mån av plats. Vi vill kunna förbereda oss så mycket som möjligt innan helgen och vill därför ta upp passbokningar innan.

 •    Ingår SPA- behandlingar?

Nej det får man boka till på egen hand på alla våra hotell. Men entré till Spa ingår på de flesta hotell som vi har träningsweekends till, vissa hotell har begränsat tiderna, läs på din specifika träningsweeekend vad som gäller.

 •    Hur är svårighetsgraden på passen?

Alla pass utgår ifrån din egen kapacitet. Det som är lätt för dig kan vara tungt för någon annan och tvärtom. Träningsresorna är anpassade för alla, det är du själv som väljer hur mycket du klarar av. Det finns alltid olika pass att välja mellan med, där några pass är upplagda till att vara lite tuffare än andra.

 •         Går det att få specialkost?

Ja absolut! Anmäl det i samband med bokning så ordnar hotellet så att det är förberett till alla måltider.

 •         Får man ta en öl eller ett glas vin till middagen eller under relaxtiden?

Önskar du det är det självklart att du får/ska göra det. Stämningen är avslappad och din frihet/önskemål är viktiga för oss.